Skocz do zawartości
IGNORED

Tani odtwarzacz CD (około 300-400 zł)

Arni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie sznownych forumowiczów :-)

Ostatnio zakupiłem wzmacniacz Marantz PM 50 SE i teraz rozglądam sie za odtwarzaczem CD do niego. Interesują mnie sprzęty w cenie do 300 może 400 złotych. Przypadł mi do gustu Philips CD 930, fajny spzęcik(dla mnie wręcz idealny), jeszcze w miarę nowy a podobno solidny jak czołg i zniezłym dźwiekiem. Jednak nie mam za bardzo innych pomysłów. Moje wymagania co do sprzętu: nie musi być bardzo wyrafinowany technicznie, dobrze byłoby gdyby nie straszył przedpotopowym wyglądem i koniecznie powinien mieć pilota. Nie jestem audiofilem tylko człowieczkiem doceniającym jakość dźwięku ;-) i dopiero wchodzę w świat hi fi. Muzyka jakiej słucham to głównie rock i bardziej "komercyjny" metal (kapele: System of a Down, Korn, Metallica, Guano Apes, Apocalyptica, Ramstein, Slipknot i trochę staroci) nie gardzę elektroniką ale nie mam większych wymagań co do niej.

Puki co grają Altusy 110(:-/) ale mam zamiar je wymienić za parę miesięcy na podłogówki :-)

Dla tego też jeżeli z tych czterech "baniek" zostanie chociaż trochę to nie byłoby źle.

Tak więc czy pomożecie mi coś wybrać? Mam dośc sluchania prze badziewne DVD :-)

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam :-)

Naprawdę nikt mi nie momoże? :-( Chłopaki(i dziewczyny) odezwijcie się, wasze rady mogą być dla mnie bardzo cenne, jesli trzeba jakiś innych informacji to nie ma problemów! Interesuje mnie coś z allegro ale nie chcę wtopić kasy w nieudany model...

w tej cenie rozejszyj sie za sony seria ES, lub marantzami 53,57,63,67 z przyrostkiem KI mile widziane :)

bedziesz miec wtedy ladny komplet. zapewne jednak sa inne dobre cd, moze nawet lepsze, w tej cenie, jednak z tymi mialem do czynienia i polecam.

ale juz 63 lub 63mk2 raczej tak. jesli w tej cenie udalo by mu sie trafic KI to tylko sie cieszyc i brac.

53 i 57 to bez problemu do tej ceny, zreszta na allegro jest 67SE za 300zl licytowany teraz,warto sie zastanowic.

oczywiscie nie jestem sprzedawca tego cd ani zadnym jego nawet znajomym :)

Witam,

Arni powinieneś rozejrzeć się za czymś tuningowanym, często można spotkać jakieś DVD, które służyło jako CD.

Jest to chyba jedyna alternatywa, że jakoś to będzie grało i na jakiś czas cię zadowoli.

Jeżeli chciałbyś jakieś DVD po tuningu do wypróbowania daj znać.

Spróbować warto, może się okazać, że jest to jakiś pomysł.

[email protected]

lub Skype

A i jeszcze takie pytanko: czy w razie braku pilota nie byłoby problemu z dokupieniem go? Jest jeszcze inny model, (Marantz CD 67) ale bez pilota. W razie (odpukać) przegranej mógłbym go wziąć ale tylko gdybym znalazl pilota do niego...

Arni

Porozgladaj sie za Harman Kardon HD740 a na pewno nie bedziesz zalowal wydanych pieniazkow:)

Sprzet pierwsza klasa, a mozna go kupic za tanioche... ostatnio poszedl w bdb stanie za 320zl (wiem bo kupywalem od tej samej osoby amplituner harman 3270 i tez jest bdb zadowolony:)

Do tej kwoty(300-400zl) jest to super sprzecik , ladnie wygladajacy - dosyc mlody wiekowo koncowka lat 90-tych

Chcialem go tez kupic ale niestety zabraklo funduszy:/

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Arni, 2 Wrz 2006, 14:57

>A i jeszcze takie pytanko: czy w razie braku pilota nie byłoby problemu z dokupieniem go? Jest

>jeszcze inny model, (Marantz CD 67) ale bez pilota. W razie (odpukać) przegranej mógłbym go wziąć

>ale tylko gdybym znalazl pilota do niego...

jesli chodzi o piloty do marantza to pojawiaja sie czasami na allegro, za ok 40 pln...jesli zdecydowalbys sie na 63 to radze Ci kupic z oznaczeniem mk II lub SE...naprawde warto, mialem kiedys 63 SE i co prawda poszedl za 500 ale mysle ze warto jest dolozyc, a moze znajdziesz taniej

Mag

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tutaj jest link do pilota Marantz. Czy ktoś miał z nim już do czynienia? Czy obsłużyłby odtwarzacz Marantz CD 53 do 67? Może kupiłbym sprzęt bez pilota a potem dokupiłbym coś takiego? ech mam mętlik w głowie :-)

Ukryta Zawartość

Co sie tak wszyscy uwiesili tych Marantzów?

Niedosc ze modele z tego przedziału cenowego nie graja za ciekawie to jeszcze padaja jak kaczki na polowaniu :)

Niskie a w dodatku starsze Harmany to tez nic ciekawego pozatym są szerokie i jakoś nie komponuja się z wiekszoscia zestawów.

Ja poleciłbym Tamahe CDX-880, wysokie starsze Denony tylko 1560 itp., NADa 512, Pionieera PDS- 7xx, 8xx, 9xx oraz 8700 i to chyba na tyle w granicach 400zł.

Ponawiam pytanie o pilota, czy warto kupować pilota od innego modelu? Mam na oku odtwarzacz bez niego(niech facet spuszcza z ceny :-)) więc musiałbym go dokupować a nie wiem jak duże jest ryzyko... Jeszcze jutro wpadnę do sklepu elektronicznego i spytam, choć wątpię żeby w takiej mieścinie mozna było go kupić... :-(

discomananiac się zaciął, potrafi tylko powiedzieć XXX nie kupisz za 400zł, YYY nie kupisz za 400zł i tak w kółko;-)

Może kto go tam stuknie to się odetnie;-)

Podpowiedział by coś chłopakowi, w końcu tony sprzętu przerzuca.

Arni> kombinowałbym z jakim psilipsem albo od razu do Piotrka608 (polecam bardzao) wal co by podpowiedział co można zmodyfikować a wcześniej kupić za taką kaskie.

Na początek dobry jest używany Nakamichi OMS 3E lub wyżej. Z nowszych odtwarzaczy poluj na Samsunga HD- 745 lub 945 (nie do końca badziewne dvd...) zdarzają się czasami w okolicach 400 zł na Allegro. Altusy wywal. Tannoye M1 przywrócą równowagę Twojemu słuchowi ; )

Chętnie bym je teraz wywalił albo postawił dla picu w pokoju ale kupno kolumn muszę odłożyć na koniec roku(Boże Narodzenie) bo zwyczajnie nie mam na to kasy. Już widzę te zdziwione miny ludzi którzy zobaczą że słucham na jakiś niewielkich glośniczkach a nie na Altusach z 30 cm basem ;-) Ale zdziwią sie tylko laicy lubiący Umpa! csss! umpa! cssss!

W większości sklepów gdy pytałem o pilota do Marantza niestety mówili że nie da rady... Coś mówili o uniwersalnych, że jakieś kody trzeba wprowadzać czy co. Wiecie o co w tym chodzi? Znowu widze pilocik na allegro ale innny i nie wiem czy kupować czy nie. Jest możliwośc kupna za 70 zl takiego jaki trzeba ale razem z samym odtwarzaczem daje to 420 zł + koszty przesyłki obydwu(ponad 30 zł razem) co jest dla mnie nieco za duzym wydatkiem. Warto zaryzykować i kupić ten tańszy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ktoś pisał że miał już CD 63 czy pokrewny więc może się wypowie...

Dzięki za pomoc, mile widziane kolejne sugestie :-)

Ukryta Zawartość

zadnych soniaczy, chyba ze takie za 1000zł. zdecydowanie jakiś Marantz, Cd-53, Cd-63, lub DENON-ja ze swojej strony polecam DENONa-choćby ze względu na konstrukcję no i trwałośc. za 400zł spokojnie kupisz DCD 1560, ewentualnie 1460, ale to juz inna półka, odradzam modele typo 1290 i podobne, chyba ze po tuningu-wtedy są to cacka. no cóż polecilbym ci DCD3520, jest taki na allegro, ale przynajmniej mnie na niego nie stac, bo oferta juz 980 a kilka dni do końca...... poza tym z bardzo tanich dobrze graja stare Yamahy, np cdx 520, cena koło stówki, a brzmienie bardzo dynamiczne. marantz jest w miare szczegółowy, ale jak na mój gust zbyt mocno idzie w srednie. denon-wszystko bardzo wywazone, przyjemne, czasem mogłoby byc ostrzej, ale ogólnie najlepsze odtwarzacze za 400zł. DCD 1560 polecam z czystym sumieniem.

Mam kolejne pomysły z tym że nieco tańsze. Może nie byloby złym pomyslem teraz kupic coś tańszego i gorszego ale za to szybciej kupic jakieś kolumny które grają (a nie robią hałas).

oto one:

Yamaha 530E

Yamaha 396

yamaha 393mkII

Marantz CD 48

Zapewnie będą słabsze niż marantz CD 53, 67 itp ale znacznie tańsze, jakby wyhaczyć któryś z tych sprzętów za 250-300 zł to zawsze te półtorej bańki bliżej do nowych kolumn :-). A jakośc dźwieku Altusów i dobrego CD i tak będzie słabsza niż troszkę gorszego CD z np Gale 3030 itp. Zawsze parę miesięcy po kupnie kolumn mógłbym zamienić któryś z powyższych na lepszy model(może nie ma potrzeby od razu wchodzenia w lepszy sprzęt). Stopniowe dochodzenie i osluchiwanie się chyba ma jakiś sens. Co o tym sądzicie?

Harman/Kardon HD740.... zaden "budzetowy marantz"(typu 53,57,63, itp) nie dorowna temu cd a koszt ten sam.... w tym hd740 Siedza w nim dwa 20 bitowe przetworniki Burr-Brown...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Doszedł jeszcze ONKYO DX 7211 za niewielkie pieniądze (ochów i achów nie slyszałem ale jakiejś zdecydowanej krytyki też nie, ponoć laser drogi ale sprzęt jest świeży) i DENON DCD-425 obydwa z pilotem, niebrzydkie i może nie brzmią jakoś źle, z tym że Denon kosztuje już tyle co niektóre niezłe Marantze bez pilota.

Ja tylko nieśmialo podsuwam kandydatury :-P

Pozdrawiam

liberas

dokladnie hd760:) ale to juz drozsza zabawka:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.