Skocz do zawartości
IGNORED

jak sprawdzić użytkownika na ebay?

Falco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ma ktoś doświadczenie jak sprawdzić użytkownika na ebay, mam jego namiary na bank wire transfer, ale zanim wyślę kasę chciałbym go sprawdzić.

Na ebayu jest zarejestrowany od kilku miesięcy nic nie sprzedał ani nie kupił i ma egzotyczne pochodzenie (Chiny).

Może ktoś z szanownych forumowiczów ma doświadczenia lub utarty szlak handlowy z chińczykami?

pozdrawiam Falco

pozdrawiam F.

Ryzyko chyba nie jest duże, w przypadku powodzenia to byłby prawdziwy hit.

Wydaje mi się, że gość pomylił się w cenie o rząd wielkości, pozostałe urządzenia jakie wystawia są w cenach lekko poniżej rynkowych.

pozdrawiam F.

Witam, na 100% wtopa. Na ebayu jest bardzo duzo loginów z Chin sprzedajacych towar po bardzo atrakcyjnych cenach. Problem w tym , ze oni nawet tego towaru nie widzieli na oczy. Kopiują oni oferty innych i jak wpadnie kilka dolarów to zmieniaja nick i tak w kółko. Sam spotykałem swoje zdjecia i opis przedmiotu z loginami z Chin i z Ukrainy.

Pozdrawiam.

Radze naprawde uwazac. I to nie tylko na Chiny. Niedawno mialem oferte na B&W z Wlk.Brytani, facet mial prawie 300 komentarzy pozytywnych i wystawionych ze 150 przedmiotow, glownie foto i hi-fi, ale przewal czuc bylo na kilometr - nachalne dopominanie sie wplaty (przez Western Union!!!) bo to jedyna taka oferta, szybko zniknie i takie tam pierdoly. Moge przeslac kopie korespondencji, boki mozna zrywac.

Dalem sobie spokoj oczywiscie. Sprawdzilem po dwoch dniach, ani stron przedmiotow ani uzytkownika juz nie bylo.

A propos superofert z Chin, w ktoryms Audio Video byl opis wizyty dziennikarzy w chinskiej fabryce firmy IAG (Wharfedale, Mission, Audiolab, Quad). Cudzoziemcow na miescie zaczepil jakis sensownie wygladajacy tubylec proponujac superoferte - pendrive 1 GB za jakies niskie pieniadze, rzekomo z lokalnej fabryki. Zrobil szybki test na jakims (SWOIM!) laptopie no i rzeczywiscie wyszlo te 1 GB. Szczesliwy nabywca na swoim komputerze odczytal natomiast 128 MB...

Zaproponowałem mu zapłatę przy odbiorze, nawet chińskiego dostawcę znalazłem, zobaczymy co odpowie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam F.

Przyszła odpowiedź, 50% przed i 50% po otrzymaniu sprzętu.

sprawdziłem pozostałe przedmioty; i wychodzi że to na 100% oszust bo pozostały sprzęt, który oferuje to dokładny mirror sprzętów użytkowników z Wielkiej Brytanii ...

pozdrawiam F.

Falco,

ja chciałem kiedyś kupiś bardzo drogi sprzęt od chińczyka, wysłałem zapytanie do radcy anbasady chińskiej w Warszawie.

Okazało się, że to oszuści jak zresztą wszyscy z chin.

Nic nie kupuj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.