Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowe spotkanie piwne 2006

stempur

Rekomendowane odpowiedzi

Motto :

Walka (konflikt) jest ojcem wszelkiego stworzenia.

Ukryte piękno jest lepsze od jawnego.

Heraklit

>jar1

Wszystko zalezy od INTERPRETACJI slowa : konflikt !

W pewnym SENSIE jestem BARDZO konfliktowy !

W sensie interpretowanym (jak u Lyotarda) jako - poroznienie, i tyczacym pewnych - intuicji moralnych !

Tu na Forum wydaje mi sie ze to slowo interpretowane jest w sensie popularnym, jako - klotliwosc po prostu !

Wydaje mi sie, ze w pierwszym znaczeniu - jestem, a w drugim - nie, ale nie znajac stosowanej przeze mnie "strategii",

latwo te dwie, zupelnie rozne rzeczy - pomylic ! Do tego juz trzeba wyczucia, intuicji, refleksji etc.

(a o to, w tak licznej grupie, jak widac - trudno !).

>inzynier

>ad 1. Owszem; zwykle wypowiedzi interpretuję na korzyść wypowiadających. Z wielu możliwych

>interpretacji wybieram takie, które są najkorzystniejsze dla autorów;

Czyli jak widzisz lezacego na ziemi czlowieka, a wokol kilku "karkow" krzyczacych : "zajeb.. sk...syna !",

to interpretujesz to jako : omawianie przez grupe przyjaciol, pomyslu dostarczenia wyrafinowanej przyjemnosci koledze ?

>ad 2. Jestem; także np. legalistą, a gdy trzeba to i zamordystą;

O w morde ! ...

>ad 3. Nie miałem potrzeby uruchamiać wiary; wiem, że Twoja wirtualna, internetowa postać jest konfliktowa.

Widze, ze mocno siedzisz w abstrakcji ! Masz taki "matematyczny" sposob widzenia tych rzeczy ! I gleboka wiedze !

>Uwierzył bym, gdyby namoich oczach zaczęli chrumkać i dostali ryjów.

>Ale wtedy najpierw przeczyścił bym uszy i przetarł okulary, aby sie upewnić.

Boje sie ze jakby Cie Bomba Wodorowa pierdyk.... w srodek czola, to moglbys juz nie miec czasu na przetarcie okularow !

W takich razach, intuicja bardziej sie sprawdza !

>Sokrates! Wysoko mierzysz. Myślę, że sobie pochlebiasz, ale oczywiście mogę się mylić. Następne

>pokolenia ocenią. Ale przecierz wiesz, jak skończył - wszyscy mieli go tak dosyć, że go zlikwidowali.

Widze, ze Ty tez bylbys - ZA !

Milo bylo Cie poznac !

Pozdrawiam

>>jar1

>

>Wszystko zalezy od INTERPRETACJI slowa : konflikt !

Jasne. Tylko dlaczego tak wybuchasz na słowo "chory"? Spróbuj je zinterpretowac sobie inaczej :-)

>Do tego juz trzeba wyczucia, intuicji, refleksji etc. (a o to, w tak licznej grupie, jak widac - trudno !).

No, nareszcie coś zrozumiałeś :-) I trzeba było po to tyle szumu robić?

Tylko nie przewróc w głowie Leszkowi, stary kokiecie - chłop już zaniemówił z wrażenia:--)))

PS. Może byś tak sie jednak skontaktował ze mną w sprawie płytek do Ugody, co? Zejdź no trochę do realu, bo zaległosci Ci sie nawarstwiają, a cudów jeszcz czynic nie umiesz :-)

Pozdrawiam intuicyjnie ! :-)

Arsen Lupin =>

"Jezeli Osoby z ktorymi rozmawialem na Spotkaniu (broy, peperoni, WitekB, Leszek etc.), POTWIERDZA, ze odebraly mnie jako osobe konfliktowa ......"

Na spotkaniu trochę rozmawialiśmy o sprzęcie, GC , lampach , muzyce, rumuńskich cyganach i subiektywnym odbiorze muzyki i było naprawdę bardzo sympatycznie ........... i dużo, dużo ciekawiej niż branie udziału w dyskusji o kablach sieciowych ;-))

Serdecznie pozdrawiam

Arkadix

Arkadix, 26 Wrz 2006, 20:05

>Arsen Lupin =>

>

>"Jezeli Osoby z ktorymi rozmawialem na Spotkaniu (broy, peperoni, WitekB, Leszek etc.), POTWIERDZA,

>ze odebraly mnie jako osobe konfliktowa ......"

>

>Na spotkaniu trochę rozmawialiśmy o sprzęcie, GC , lampach , muzyce, rumuńskich cyganach i

>subiektywnym odbiorze muzyki i było naprawdę bardzo sympatycznie ...... i dużo, dużo ciekawiej

>niż branie udziału w dyskusji o kablach sieciowych ;-))

>

>Serdecznie pozdrawiam

>Arkadix

Potwierdzam. Było miło. Miło było pogadać z różnistymi indywiduami sympatycznymi, z larsonem, stempurem, arkadixem, atoposem, witkiem b, broyem, leszkiem....i kilkoma innymi kolegami.

Zwłaszcza dyskusja o Elli Fitzgerald utkwiła mi w pamięci...

peperoni, 28 Wrz 2006, 21:56

>Zwłaszcza dyskusja o Elli Fitzgerald utkwiła mi w pamięci...

A tytuł polecanej Ci płyty pamiętasz?

"Ella & Duke at Cote L’Azure" - dwupłytowy (lub dla szczególnych hobbystów 8-płytowy) album, który trzeba mieć koniecznie w swojej płytotece.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.