Skocz do zawartości
IGNORED

sieciówka Heaven's Gate

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

I tak dla przykładu- Lelumek jakiego kiedyś odsłuchiwałem jeszcze na starym systemie (od Garmina) miał urzekającą średnicę, natomiast w basie i górze podobny był do Tara Labs reference. Tara kosztowała wtedy 1200zł (dziś 4800) Lelumek 2000zł (dziesiejszej ceny nie znam).

BRODA, 13 Wrz 2006, 19:29

>qb_1 - Czasami przypominasz mi wypowiedzi no tego, jak mu tam jest, aaaaaaaa, brencik :(

Brencik przestal sie tu pojawiac a ja zaczalem - czy to nie dziwne? Uklad musi jakis :-)

A ja sobie dzisiaj pozyczylem siecioweczki ze sklepu Audiofil z ulicy Boya - jedna niejakiego Nykiela a druga Artech PowArt Silver Shine:). Jutro oddaje obydwie:) bo jednak lelum polelum u mnie najlepiej sie sprawdza. Nykiel wycina powietrze z nagrania - niby wszystko ladnie ale nie podobalo mi sie, zniknely wszystkie metaliczne wybrzmienia. Artech jak lelumek u gory ladnie ale bas juz duzo slabszy:). To tyle chcialem napisac....a moze to autosugestia:)

Zydelek, 13 Wrz 2006, 19:31

"I tak dla przykładu- Lelumek jakiego kiedyś odsłuchiwałem jeszcze na starym systemie (od Garmina)

miał urzekającą średnicę, natomiast w basie i górze podobny był do Tara Labs reference. Tara

kosztowała wtedy 1200zł (dziś 4800) Lelumek 2000zł (dziesiejszej ceny nie znam)."

Jaki to był model LELUMKA ? :)

W czarnej koszulce i wtykami ze sklepu z częsciami RTV. Wtyki słabo trzymały gniazda ale o dziwo GRAŁO. Mowa oczywiście o interkonekcie. Potem podobno Garmin ja pociął z ciekawości jak jest zbudowana. Na tej bazie doświadczeń powstały kable Garmina.

Ogólnie rzecz biorąc wrażenia miałem pozytywne uznając wszelkie dodatki jak wtyczki za bizuterię:)

Frank, 13 Wrz 2006, 19:35

"Hej BRODA !!!!!

A ,na AŁDIO SZOŁA ruszasz tyłek z Hanysowa ?

Pyta Frank śledzik z Biasłystoszewa"

Hey trzeżwo myślący :)

Hm, chciałbym, ale jednocześnie chciałbym być pasażerem, nie prowadzącym :)))

BRODA

A takie coś ,to jeszcze nie dotarło w Twe rejony ? :-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

qb_1, 13 Wrz 2006, 19:35

>BRODA, 13 Wrz 2006, 19:29

>

>>qb_1 - Czasami przypominasz mi wypowiedzi no tego, jak mu tam jest, aaaaaaaa, brencik :(

>

>Brencik przestal sie tu pojawiac a ja zaczalem - czy to nie dziwne? Uklad musi jakis :-)

Przepraszam za skojarzenia, ale chodziło mi konkretnie o wykształcenie, czyli inż, a dokładnie o to co ma tytułi wykształcenie do opinii o kablu.

Może mieć, ale raczej bardziej słuchaj niż myśl :)

Dziś przetestowałem sieciówki, które podłączałem do źródła. Oto moje wyniki:

Niekwestionowanym mistrzem stał się: 1/ AC10 Audioquesta- gładka, ładnie oddana scena, bardzo dobra stereofonia, bas, wypełnienie, brak krzykliwości, bardzo muzykalna.

2/ AC15 Audioquesta- podobna do AC10, ale przy źródle rozjasnia. W sumie równiez b. dobra ocena.

3/ VDH- muzykalna, ładna stereofonia, oddanie sceny, masa i wypełnienie ale... stępione skraje pasma.

4/ Supra Lorad- dość ciepła bardzo podobna do AC15 Audioquesta- wersja podrzucona przez Jodla wg. jego modyfikacji. 5/Supra Lorad- wersja standartowa- nico chłodniejsza i mniej gładka do wersji Jodla.

6/ Argentum Ac- wersja do źródła- bardzo przejrzysta, ładna stereofonia, detale, nisko schodzący bas- mogłoby być nieco więcej wypełnienia i ciepła, wtedy byłaby 100%

7/ DH Labs Power Plus A/C Cable- najlepsza pod wzgledem głębi sceny i pokazywania planów. Nisko schodzący bas, delikatne, aksamitne brzmienie, które przy CD jest ciut przy lekkie, natomiast przy pre gramofonowym wypada wybornie potrafiąc oczarować- mistrz do analogu.

8/ Pozostałe: Lapp cable, Hellu cable, komputerowe- rozjaśnione, krzykliwe, z ograniczeniami iluzji.

9/ Kabel ekranowany z litych drutów jaki sam zrobiłem do testu- podobny do punku 8 z lekko większą gładkością.

10/ Kabel zasilający z metra z MM- gładszy od pkt. 8 i 9

11/ Kable Bartek1 mkII- bardzo dynamiczne, swietna stereofonia i góra- na listwie Sonus Oliva pewne rozjasnienie górnej średnicy i wycofanie najniższego basu. Rytmika na świetnym poziomie.

12/ Kabel Vincent- doskonałe skraje pasma z lekko wycofanym środkiem- stereofonia b.dobra, dynamika spokojniejszy od Bartka1.

Testy przeprowadziłem przy standartowej polaryzacji- patrząc na wtyczkę mając bolec uziemienia u góry L miałem z lewej strony. Następnie odsłuchiwałem tych samych kabli w odwrotnej polaryzacji- różnice się zacierały lub nie było ich wcale. Z niektórymi kablami ostrzejszymi było gładziej ale bez rytmu i nalezytej dynamiki. Na koniec przełączyłem polaryzację z samym preampie- wpływ polaryzacji dla pre był bardziej wyraźny jak różnice brzmieniowe systemu z poszczególnymi kablami. Podobnie większe różnice są słyszalne przy pewnych zmianach ułożenia tłumienia i jego ilości w kolumnach niż na samych kablach. To tyle w tym temacie.

Teraz rozumiem dlaczego Peter Daniel uzywa choćby kabli głośnikowych AQ CV4 jako zasilających. Są one najbardziej liniowe nie wnosząc praktycznie nic od siebie. System przy ich uzyciu brzmi tak jaki jest. Pozostałe kable w wiekszym lub mniejszym stopniu dodawały coś od siebie. Prócz VDH większość raczej rozjasniała brzmienie podobnie jak kabel tytułowy wątku.

Dobranoc.

Jodel- kiedyś kosztowały Ac10- 100zł/m Ac15- 120zł/m. Kabel kupowało się rozwijany ze szpuli. Obecnie Audioklan bez własnej kofekcji ponoć nie sprzedaje, a gotowce sądzę sprzedają po jakieś kilka stówek.

Zydelek ty szukasz w rynsztoku, ze szpuli to kup sonie podpaski.

Transparent (to drugi lubiany przeze mnie wytwórca sieciówek) przetrawał próbę czasu.

Zydelek jeszcze raz ci powtarzam, skończ pieprzyć głupoty, ty i twoje doświadczenia z Peterem Danielem to HI-FI.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.