Skocz do zawartości
IGNORED

sieciówka Heaven's Gate

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Ktory model masz na mysli? Sluchalem ultra silence i jest to swietny kabel, piekielna dynamika, dol pasma, szybkosc, rytmika, porzadek i szczegoly, ale w ciemno nie polecam, moze budzic kontrowersje...

adamgdansk, 11 Wrz 2006, 12:12

Blues - sieciówka

kurcze - na ich www ceny są zabójcze ;-)

... ceny zabójcze a zawsze można kupić sieciówki tej firmy za połowę ceny ... a jak dobrze pogadasz to i za 1/3 ;)

Blues taka sobie - to dol ich oferty. Swoja droga HG to troche taki velum - wykonanie bardzo podobne, firma tajna, strona w necie tez jakby podobna:). Sluchalem Silver Signature i napewni jest lepsza od tanszego veluma czy od drozszego nie wiem bo nigdy nie porownywalem. No i ten discount 1/3 ceny to norma takze na przyklad jezeli ultra silence nowa kosztuje 3 tys eur to mozna nowa kupic za jakies 3 tys pln

michal

Miałem okazję paru Heavens Gates sprawdzić w swoim systemie- od podstawowego modelu po TOPOWY. Niestety żaden z tych kabli nie przypadł mi do gustu. Nigdy nie było synergii z moim systemem. Przeważnie było brzmienie rozjaśnione, czasem nawet krzykliwe, a bas wychodził z pokoju poza ściany :). Muzyka stawała się hałasem. Jednak biorąc pod uwagę (o ile kolega forumowy) nie łże :) jest to najbardziej grymasny kabel w aplikacji. Ponoć jak znajdzie sie w systemie- to jest wybornie. Niestety mi jest przykro, że nie było mi dane tego uswiadczyć lub choćby namiastki tej "świetności".

Ja testowalem H G US i w swoim systemie miałem mieszane uczucia. Z jednej strony faktycznie dawały bas, dynamikę i masę na instrumetach , czyścily dźwięk, z drugiej pogarszały rozkład planów przybliżając je do przodu, nie miały tak

dobrych barw i ciemnego tła jak np. sporo tańsze VHaudio, były od nich też mniej naturalne i muzykalne.

Ale z kolei słuchałem ich w zestawieniu z elektroniką Kondo i w zasadzie nie mogłem wtedy do niczego sie przyczepić.

havens gate -> smiech na sali

w moich oczach ludzie co to kupili to albo

- zarabiaja mase kasy i moga sobie pozwolic nawet na skarpetke wyszywana rubinami

- maja ujemny poziom myslenia i nie wiem jakim cudem przezyli tyle lat na tym swiecie

ludzie to juz lepiej kupowac lepszy sprzet!

Witam,

szanowne panie, szanowni panowie ilu z was miało tak naprawdę sieciówki HG Ultra Silence, porównywanie HG do Sonus Oliva to kpina. Kable pokroju S. Oliva ja sam mogę sobie zrobić i pewnie będą lepsze.

Cały pic polega na wyprodukowaniu drutu. Jak więc ktoś kto nie produkuje drutu tylko kupuje gdzieś na szpuli może robić coś dobredo.

To ile razy drut jest wyrzażany przy przeciąganiu z rozmiaru np. 10mm do 1mm i w jakiej temperaturze decyduje o wartości sonicznej. To jest wiedza i doświadczenie firmy.

Czy ktoś z was wie ile kosztuje wyrzażanie w piecu np. 10 razy drut przy walcowaniu go do 1mm z 10mm.

Może się zdarzyć, że przy niskiej klasy sprzęcie jakaś sieciówka nie wniesie wiele ale to wina systemu a nie kabla.

HG Ultra Silence nie wnosi prawie nic do systemu, nic nie dodaje, nic nie ujmuje, dla mnie to największa zaleta.

Chcecie efekciarstwa poszukajcie Sonus Oliva, prymitywnego zamulacza.

Drogi Mireczku- drut się wyrzaża wyłącznie w jednym celu:):) by nie pękał. Inaczej gruby drut będzie kruchy.

H.G to taka sama manufaktura jak nasze rodzime. Róznica taka, że H.G jest bardziej łasy na kasę i usiłuje się drożej sprzedawać. Skoro tak je wysoko cenisz, to dlaczego chcesz być aż tyle stratny? Na dobrym drucie byś AŻ! TYLE NIE STRACIŁ.

Miałem IC i głośnikowe na odsłuchu . Głośnikowe nie dały sie podłączyć do Nautilusów 804,

a to jak dla mnie kompletna dyskwalifikacja , bo kabel jakikolwiek by nie był,

to przede wszystkim powinien dać sie podłączyć, to podstawowa zasda.

Także glośnikowych od kompletu nie posłuchalem, a IC naprawdę nie wart nawet dyskusji .

Jest ktos na forum kto moze to potwierdzić - nie słuchalem sam.

Ale to nie znaczy ,że np. sieciówka nie może być genialna ???

Osobiście natomiast nie twierdzę czy H.G jest dobry czy zły. Stwierdzam, że w moim systemie u mnie w domu nie zagrał, nie pasował a wręcz spaskudził brzmienie ( i to kilkukrotnie) różne modele z sieciówkami włącznie.

Nie twierdzę natomiast i nie będę twierdził, że w systemie X może wypaść wybornie. Jest to więc mało uniwersalne okablowanie, praktycznie nieodsprzedawalne, no chyba że za 5-10% ceny jaką się zapłaciło.

Mirek Potempski => system to McIntosh /Accuphase/ AVM/B&W Nautilus 804 wtedy chyba mialem Usher 6311

Kable Red Dawn, XlO Referenc 2

Od Heaven's Gate lepiej zagrał IC zrobiony z kabla mikrofonowego 4zł za metr ,więcej powietrza, dynamiki nie zmulał tak jak Heaven's Gate

Panowie większość z was wyciąga trochę za pochopne wnioski.

Można powiedzieć, że u mnie w takim systemie tak itak zagrała. Ale twierdzenie, że jest zła bo żle zagrała w jakimś systemie to bzdura.

A tak serio to co za systemy wy macie, nic nie da się powiedzieć prowadząc odsłuchy na jakichś Gainclone'ach czy innych śmieciach, które z natury już wają wadę genetyczną.

Ja czasem ponoszę straty przy sprzedaży ale muzyka to moje hobby i często chęć zmiany doprowadza do tranzakcji a nie to, że gra żle.

Zydelek co do wyrzażania to można po przeciągnięciu 1 raz wyrzażać a nie 10 i też nie pęknie.

Rozumiem, że drut z Mennicy to najlepsze źródło srebra.

Czemu więc ceny drutu srebrnego są różne o tej samej próbie czystości.

U mnie na sprzęcie jak w o mnie. U jednego z kolegów na Wadii, Pass aleph5 i Sonusa Faber- żle, u innego na JML, Krelu- końcówce za 45.000zł i preampie jednym z wyższych Sonic Frontiers transportem i Dac audiolaba- niezachwycająco :) kolejny kolega wciąż usiłuje sprzedać- posiadacz najwyższych H.G do- Audio Note- transport+Dac chyba jedne z najwyższych modeli, Kobył Passa pre z górnej pólki (nieznana mi marka), JMlab Utopia :)

A tak wogle to są świetne druty. Jestem pełen podziwu tym co sprzedają i tym co pokupowali.

Pozdr.

Mirek Potempski => Wie pan co...........obraził pan wielu posiadaczy Gainklona na tym forum ;-)

A przyznam się ,sam kiedyś sluchalem Gainklona i ciężko mu było podskoczyć nawet za grube pieniądze.

Mirek Potempski, 11 Wrz 2006, 21:14

>Zydelek co do wyrzażania to można po przeciągnięciu 1 raz wyrzażać a nie 10 i też nie pęknie.

>

>Rozumiem, że drut z Mennicy to najlepsze źródło srebra.

>Czemu więc ceny drutu srebrnego są różne o tej samej próbie czystości.

Towar jest wart tyle ile ktoś jest chetny za niego zapłacić.

Panowie przypomina mi to mojego kolegę, który zawsze zachowywał się jak prymityw w stosunku do ładnych dziewczyn, jak go zapytałem dlaczego to robi, powiedział, że i tak ich nie mogę mieć więc choć tak się odgryzę.

Ja bardzo bym chciał mieć wszystko Made in Poland, ale moje doświadczenie nakazuje mi kupować rzeczy z importu.

Co do konstrukcji Gainclone'a to według mnie prymitywne HI FI i nic więcej. Miałem kiedyś możliwość obcowania z tym Urządzeniem i to w wersji dualmono. Pomyślałem, będziesz mój. I co się okazało.

Szkoda przepinać kabli.

A grube pieniądze to robi pewnie ktoś ale na tych wszystkich posiadaczach tych Gainclone'ów.

Powinniście wystawić to na Ebay'u.

Jeszcze jedna uwaga,

miałem 16 email'li od osób zainteresowanych tą sieciówką przez jeden dzień jak było zamieszczone ogłoszenie. Została sprzedana, a nbawet był facet, który proponował dać więcej jaksię dowiedział, że już poszła.

Wystawcie Gainclone'a ciekawe jakie będzie zainteresowanie. Ja chyba dam takie ogłoszenie.

:):) to dlaczego nie usuniesz ogłoszenia:):)

Znam wiele osób sprzedających H.G. Jakoś bardzo dziwnie nikt nie sprzedał na biegu.:)

Dostrzegam w Tobie przekonanie, że sprzęt się nie liczy jako konstrukcja i wykonanie a tylko kabelki :):)

Akurat ja dopiero będę miał swego G.C więc sie nie obrażam tylko śmieję. Ale obrażasz ludzi, którzy posiadają .

Jeśli nawet G.C wg. Twojej opinii nie zasługuje na szacunek to co można powiedzieć o oszołomach wydających ceny małego auta na druta?

Sorry Mirek jeszcze słówko do Ciebie.

Zauwazyłem,że sprzedajesz Sound Arta sieciówkę. Piszesz że dałeś za nią 2700zł.

Jako normalny zastanawiam się z czego Ci robią te sieciówki, że chce Ci się tyle za drut płacić?

Pochwal się do czego je podłączasz, to może wtedy zrozumiem.

Zydelek, po co ty się udzielasz, mącisz, psujesz krew, ty jesteś jak Popiełuszko. Może chcesz zostać świętym.

Wydajesz opinie, nie mając podstaw, nie starsz się być obiektywny tylko kierujesz się emocjami.

Sprzęt masz zajebisty, czy zegar masz z GPS'em, taktowany z satelity, jaki masz upsamper, jaki transport i jaki przetwornik. To tylko komplet CD te 4 elementy. DCS VERDI/ELGAR PLUS/PURCELL/MASTER Clock.

Kupujesz Gainclone'a to jesteś osioł i ściemniacz. Mów otwarcie, że obracasz sie w hifi.

Panowie nie ma się co spierać!

Jeśli ktoś zechce zakupić sieciówkę HG to niech to zrobi!

Dla mnie to absurd wydać kilka tys.PLN na produkt garażowy i nieodsprzedawalny za sensowne pieniądze!

Mirek --> może wpisz w swoim o mnie co aktualnie posiadasz ... bo póki co możemy domniemywać że topowego HG podłączasz do Nokii 3210 ;)

zdezi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.