Skocz do zawartości
IGNORED

Targi multimedialne w Krakowie

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Targi multimedialne w Krakowie - obecnie jedyne w Polsce- w dniach 21/22/23 09.2006(czwartek/piątek/sobota).

Bedą pokazy wizualizacji, lasery,dzwięk, wykłady o akustyce (przydadza sie).

Bedzie sprzet studyjny, takze nagrywajacy. Swoja obecnosc zapowiedzial Jaromir Wszczyszyn i Ancient Audio. Moze pojdziemy wieksza grupa?

Music Media ,Kraków,ul.Centralna 41A, dojazd tramw.1,14,22/ autob.121,163,174.

www.musicmedia.krakow.pl

https://www.audiostereo.pl/topic/28354-targi-multimedialne-w-krakowie/

Mają być pokazy nowoczesnych technik tworzenia grafiki (Katowicka ASP).

Obok wykładów na temat adaptacji akustycznej wnętrz można będzie usłyszeć koncerty .

Będzie wykład na temat praw autorskich - ochrona .

Prócz wizualizacji - będą pokazy laserów kolorowych.Warto(!)

Można będzie obejżeć sprzęt studyjny i estradowy - na codzień niewiele osób ma możliwość kontaktu nz takimi "zabawkami".

pozdrawiam

Music Media - Targi Muzyczne i Sprzętu Oświetleniowego 2006

Godziny otwarcia targów dla zwiedzających:

21.09.2006 czwartek 10.00 - 17.00

22.09.2006 piątek 10.00 - 17.00

23.09.2006 sobota 10.00 - 15.00

no to lipa - w tygodniu się pracuje, a sobota już zajęta - jak ktoś pójdzie niech porobi jakieś fotki a potem malutki opisik na forum :-)

Radzę się postarać , niektórych pokazów "ot tak sobie" nie ma.Jest to jedyna okazja na kontakt z niektórymi systemami.Wizualizacja wchodzi w nowy etap,To jest krok przed nowym typem TV i sposobu łączenia innych technik.O dzwięku i pobocznej tematyce nie muszę objaśniać. Niestety zdięcia chyba tego nie "zrelacjonują".

polecam

Czytam z wejściówki; czwartek ....10.30 koncerty i pokazy( cały czas będą pokazy grafiki cyfrowej, pokazy laserowe,) .Wogóle to wszystko będzie równolegle -wystawa, natomiast specjalne wykłady zaczną się w piątek i sobotę . Adaptacja akustyczna godz12.00 w piatek -a.) domowe studio nagrań, b.)pomieszczenia prób muzycznych, c.) adaptacja akustyczna trudnych wnętrz. Cały czas będą się przewijały koncerty.W sobotę 11.00 na temat praw autorskich, 12.00 Linux w systemach muzycznych.

To w skrócie tak z biletu. Ciekawa jest prezentacja grafik - to wyjątkowe w Europie formy kształcenia studentów w ASP.

NAPRAWDĘ WARTO iść i zobaczyć oraz posłuchać . Wystawiają się tu powoli najlepsi .Równolegle są ZAKOŃCZONE INNE TARGI w europie i sprzęt z tamtąd przyjechał do Krakowa.

Byłem prywatnie na tych targach ,między innymi na wykładzie studentów tego Pana z AGH i niestety muszę stwierdzić że nie było czego żałować.Były tam ogólne prelekcje na temat adaptacji akustycznej pomieszczeń ,chłonności ustrojów ,izolacji sąsiednich pomieszczeń .Prace Panów studentów wyglądały na wtórne,żadnych perełek .Jedynie mogły tam coś liznąć osoby zupełnie zielone.Sądzę, że na forum jest naprawdę dużo duuuuużoooo więcej zarówno praktyki jak i teorii na ten temat.Dużo frajdy mogły mieć osoby grające na różnych instrumentach można sobie było n.p.pograć na gitarze elektrycznej za 8kzł podłączonej do pieca za drugie tyle .Miłośnicy kabelków mogli sobie coś wybrać a przynajmniej dostać jakiś gruby katalog.Sam bawiłem się stołem mikserskim do sterowania laserami naprawdę fajna zabawa,pokaz laserów też super (w oddzielnym zaciemnionym zupełnie pomieszczeniu)Można sobie było posłuchać porządnych monitorów głośnikowych bliskiego i średniego odsłuchu takich firm jak ADAM, JBL,Event i.t.p.Troszkę odstawała od reszty ekspozycja audiofilskiego sprzętu pana z Ancient Audio poza nią był tam raczej cały sprzęt dla muzyków,realizatorów dżwięku i estradowców.W miło brzmiących głośnikach Holography AA były głośniki tej samej firmy co w monitorach Adama niskotonoweHexaCone z przekładką w kształcie plastra miodu-w latach 80 przerabiał to technics tylko membrana była płaska, no ale nie były wtedy taki powszechnie stosowane materiały jak kevlar i nomex, więcej po polsku na stronie www.adam.audio.com .Patrzyłem organoleptycznie (ręką) jak z tą sztywnością i było OK ale póżniej sprawdzałem monitory JBL z serii LSR 4300 i byłem zdziwiony sztywnością cieńkiej membrany JBL sądzę że stąd tak estradowcy w kraju lubią tą firmę głośniki niskotonowe naprawdę mają niezły wykop(szybkość narastania dżwięku).Pogadałem sobie trochę z panem od gitarowych wzmacniaczy i zadałem być może głupie pytanie dlaczego nieszczególnie dobre kolumny głośnikowe firmy Celestion nie mają takiego powodzenia jak głośniki stosowane we wzmacniaczach gitarowych przez znanych producentów n.p Marshall ,odpowiedż była banalna ten głośnik trafił jak żadny inny do słuchu gitarzystów nie wiem co na to Panowie Audiofile pewnie będzie za chwilę wrzawa i pójdę za karę do kącika. W końcu miałem okazję posłuchać przyzwoitych słuchawek w jednym miejscu (moje kochane AKG K300 monitor padły ze starości) Wystawiane między innymi były:Ultrasone Proline 750, Audiotechnica ATH-M40fs (nie było na czym odsłuchać?),Sennheiser HD650 Bayerdynamic DT 990 pro,AKG 701,dwudrożne ShureE5c oraz najnowsze trójdrożne Shure E500.Jestem trochę zdziwiony firmą Audiotechnica że na nasz rynek nie kieruje swoich najlepszych słuchawek,wystarczy porównać Polski katalog z ich stroną internetową aby się o tym przekonać.Marzyłem, żeby posłuchać ich słuchawek nr 1 na amerykańskim rynku ale widoczne nie było mi to dane.

Ze względu na moje preferencje tzn żadnych górek i upiększeń słuchawki muszą być przeżroczyste wybrałem następująco.Najbardziej neutralne douszne Shure E500 mogło się wydawać że mało tam basu ale był i nawet ten najniższy Ciekawostką w tych słuchawkach jest włączany Control Switch- załączany mikrofon który powoduje że słyszymy dość wyrażnie kto do nas mówi,absolutnie odradzam używanie tych słuchawek na ulicy ze względu na swoje bezpieczeństwo: dobre wytłumienie (na moje odczucie około 20db mimo że bardzo miły pan któremu bardzo dziękuję za cierpliwość twierdził że mają 34 dB i nic nie będę słyszał-osobiście w dużym hałasie korzystałem z wkładek 3M które mają bardzo dobre tłumienie SNR 31 dB-więcej nie ma sensu gdyż czaszka tłumi 25-29dB) utrudnioną w związku z tym lokalizację żródła dżwięku (mikrofon jest mono) superdopacowanie przyleganie miękich wkładek (aż 3 rodzaje i 3 wymiary L,M,S) Słuchawki te mogę polecić jako najbardziej neutralne no i przy tym super uszczelnieniu dynamika jak podaje producent 119dB jest super,mniej super jest cena 1918 zł.Drugie kapitalne i bardzo neutralne były półotwarte AKG K 701dżwięk był minimalnie bardziej bogatszy w szczegóły ale winę za to ponosi niewielka górka widoczna na charakterystyce słuchawek (dynamika 105dB) ,przed odsłuchem bałem się że będzie to zakłócało równowagę w całym paśmie ale jest to zrobione dość delikatnie także nawet za bardzo nie razi(cena ok 1300zł).W porównaniu do moich starych AKG otuliny uszne są bardziej sztywne materiał grubszy chyba się zapatrzyli na Bayerdynamiki no i słusznie ,gdyż ten mój wcześniejszy komfort skończył się tym że supercienka sztuczna skórka dużo wczesniej się przetarła i głowy dotykało nieprzyjemnie wypełnienie piankowe.Na drugim miejscu( gdyż zarówno AKG 701 jak i Shure E500 przyznałbym 1 miejsce ex equo ) stawiam dwudrożne douszne Shure E5c (cena również w nich dżwięk jest bardzo naturalny polecałbym je ze względu na minimalnie większą ilość basów oraz potężną dynamikę 122 dB osobom je lubiącym chociaż w dalszym ciągu podkreślam że jest to w porównaniu z Sennheiserami HD650 miniaturowy bas w tych ostatnich jest taki superbas którego ucho normalnie nie słyszy co osobiście uważam za wadę.W/w poglądy są moimi prywatnymi subiektywnymi odczuciami i osoby które mają inne zdanie mogą chociaż nie muszą się ze mną zgadzać.Ważne słuchawki były odsłuchiwane na sprzęcie wystawców z ich zasobów muzycznych z prośbą o wyłączenie korekcji charakterystyki w torze odsłuchowym i w dość sporym hałasie.

ps.to jest mój pierwszy tekst wśród tak szacownego grona,które pozdrawiam na forum za dysgrafię teraz i w przyszłości przepraszam ale tak już mam.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.