Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówki Bartek1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

"NBS najdroższa sieciowka testu i najgorsza !"

mieliscie chyba jakis poczatkowy model, z tego co zaobserwowalem to dopiero kable z najwyzszych polek od danego producenta graja, te srednie i najnizsze raczej nie i sa tylko dodatkiem, rozszerzeniem oferty.

:)

Posiadam również jeszcze ze starych czasów filtr sieciowy Audiograde z którego kiedyś wywaliłem "oryginalny" przewód a załozyłem gniazdo IEC. Filtr Audiograde uprzestrzenia brzmienie- to święta prawda. Średnica jest bardziej namacalna ale to koniec jego plusów. Stępia on górę i odfiltrowuje bas. Na kolumnach "niepełnopasmowych", które ze swej natury nie "przenoszą" niskiego basu będzie cacy. W przypadku pełnopasmowej kolumny- czym bardziej jej natura rozciągnięta w dół ujemne filtrowanie daje się we znaki. Drugim minusem jest utrata rytmiczności i spowolnienie tempa, ale tu znów coś za coś. Otrzymujemy brzmienie bardziej muzykalne. Trzecią sprawą jest zwrócenie na właściwą danemu systemowi polaryzację. W filtrach na przewodzie Audiograde spotykałem się z róznymi rodzajami polaryzacji- a różnice w kierunku wpięcia miały słyszalny wpływ na brzmienie.

A teraz rozgrzewam lampy i dziś wieczór vinylowca :)

ABs => NBS około 1300zł za kabel sieciowy to mało ?!!!

U mnie w rodzinie żyją z emerytur ok.700zł !!

Mam przyjaciół ,którzy ciężko pracują za 700-800zł cały miesiąc i płacą czynsz z 500zł.

Jakbym się pochwalil ,że sieciowkę kupilem za ok.1300zł ...... .... nawet nie chce mi się myśleć .

z tą Suprą też jest różnie, porównywałem ją z VdH-ullami, i zamiast wspominanego przez gutka rozjaśnienia było akurat na odwrót, dodała mięska i uwydatniła niższy zakres - a i skoku jakościowego jako takiego nie było (na minus). Nie pamiętam jakie to były modele, ale coś za ok. 6 lub 7 stówek.

VDH- Jodel robi jeden model kabla sieciowego. Jego cena sugerowana to 900zł. i moim zdaniem jest adekwatną jaką można wydać na kabel sieciowy przy ekstremalnie drogich klockach. Takim klockom VDH ją oferuje. System musi mieć samokontrolę, przejrzystosć itd. Wielkim plusem w mojej ocenie jest to, że nie rozjasnia. Podobne spostrzeżenia mam ad. sieciówek Supry, w których równiez nie zauwazyłem żadnego rozjasnienia. Prezentują dzwięk z lekko cofniętą średnicą (podobnie jak sieciówki Vincenta). Jeśli się je zaaplikuje w systemie ze zbyt chudą i lekko osuszoną srednicą można mieć jedynie wrażenie. Ogólnie rzecz biorąc Suprze jest bliżej do Vincenta niż do VDH czy Bartka1.

>Zydelek

tego nie wiedziałem - VdH i jeden model?

Słyszałem, że dość silne lobby amerykańskich producentów kabli wyparło ofertę VdH-a z rynku amerykańskiego. Przestraszyli się cen jakie zaproponował VdH do jakości oferowanych kabli. No i gdzie mamy tą amerykańską "wolność"?

Myślę, że jest to też uboczny efekt cen choćby tutyłowego kabelka na polskim rynku - "nie ważne ile to kosztuje ale masz chłopie w kabelkach AMERYKĘ!".

jodel, 26 Wrz 2006, 20:01

Zydelek

tego nie wiedziałem - VdH i jeden model?

Jodel .. ja Ci już dawno mówiłem ty odstaw denaturat ;) ... sieciówki Ci się mnożą w oczach ;) ... nie odsłuchy a terapia Ci jest potrzebna :)

zdezi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.