Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny GRUNDIG BOX1500 co to za sprzet?

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

" W tym wątku padły zastrzeżenia co do basu, który można z tych kolumn wyciągnąć. Jednak kto nie słyszał, nie jest w stanie wyobrazić sobie co potrafią te niskotonowce. "

Jeżeli w w 353 maluśkich głośniczkach słychać bas podejrzewam że w wiekszych nie bedzie on mały i słaby. Ale też czesto miałem gości u siebie którzy za żadne skarby nie dopuszczali myśli że te stare grundigi mogą byc czaruhace. Wg mnie są czarujące.

"Dźwięk Phonarów był powolny, za bardzo ocieplony, z niezbyt wyrazistą górą i niskim, leniwym basem."

Sorry Stryjek ale nie wiem jakich ty Phonarow sluchales bo moje phonary czy ogolnie seria "p" to przeciwienstwo twojego opisu. Moze byc co najwyzej problem z impedancja ktora spada do 2 ohmow ale pozatym to jest to dla mnie wulkan energi a gora jest dosyc ostra.

He he he box 300 za 331 eu to ktos miał fuksa . To najnizsa cena w tym roku za ten model na ebay za jaki poszły .Myslę że gosciu był bardzo szczęśliwy ze skończyło na tej cenie . Napewno sam sie nie spodziewał takiej niskiej pogietej ceny :) mozę okres wakacyjny uśpił innych chętnych .

A czy ja mówiłem że 350a jest jest taki sam jak 300 :) 350 bez "a" jest troche gorszy od 300 i tanszy o 100-200 euro z literką " a " nie jest wart uwagi i zachodu więc dlatego tylko 12 euro . Ale o tym mało kto wie, dlatego wydaje sie że ceny sa pogięte ale to tylko się wydaje ;)

Ten link jest na mojej stronie conajmniej od roku a znam go ze 3 lata lub lepiej , osób które sie tym intresuja nie zaskoczyłeś . Ten włoch ma duży wkład w powrót Grundiga pod strzechy . Jako pierwszy docenił walory pewnych modeli i umiescił w internecie . Jego strona www nie była moją inspiracją w podjęciu tematu , bo w tym czasie jej nie znałem Fakt że była w pózniejszym okresie pomocna w ograniczeniu kosztów zakupów potrzebnych modeli w testowaniu , ale i tak wyszedłem poza te granice ;) . Inspiracją był niegdys zakupiony cd 7500 jak widac na mojej stronie kupowałem wiele różnych cd w celu sprawdzenia przydadnosci do diy . Był najlepszy z tego okresu najbardziej zblizony do tego co zrobiłem wczesniej do mojego systemu odsłuchowego który wymagał dużo nakładu i czasu . Odziwo ten cd miał podobną barwę i sposób prezentacji oczywiscie w mniej wyrafinowanej formie. ale jego prezentacja oczarowywała .Zastanawiało mnie dlaczego tak się dzieje i znalazłem wszytskie odpowiedzi . potem przyszedł czas na całe systemy okablowanie itp. Oczywiście zgadzam sie z wieloma na stronie Massimo tematami , ale tez mam odmienne zdanie w pewnych kwestiach . Jak widac polecam te strone w linkowni bo jest nietuzinkowa z pasją dla ludzi z pasją .

o.k. nastepna ciekawa sprawa, pare dni temu V7000 bez zadnego defektu poszedl za 25 euro, teraz patrze, jeden kosztuje juz 150 drugi 230. Cos tu nie tak.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nic nie ma dziwnego człowiek z 5 pozytywami słaba fotka to 25 euro . Nikt nie bedzie ryzykował kupienie serwisowanego lub zepsutego od kogoś z 5 punktami . Może jest dobry, ale ryzyko jest. Zapewniam że w Niemczech serwisowanie tego sprzętu jest drogie na tyle że opłaca się niektórym przysyłać do Polski ;) . Drugi sprzedający ma prawie 100 punktów więc zaufanie wzrasta . Dobre fotki które można obejrzec dokładnie kupiony towar . Jak coś nie tak zawsze łatwiej reklamować . Z moich doświadczen a kupiłem ich sporo i robiłem tym co kupili na 4szt /3szt jest serwisowane zrobiona jak popadnie na byle czym i człowiek bez doświadzcenia ma problem . Dlatego takie róznice w cenie mogą występować .

Dodam ciekawostke o której nikt nie pisze a może i nie wie . Wesji v7000 było pare i niebyły znakowane jedna znich ma troche lepsze brzmienie akurat niestety nie był moją własnością ale wiem jak powinna wyglada i jaka róznica w brzmieniu . Generalnie wszystkie są ok to tylko ciekawostka . Wszystkie fabryczne v7000 posiada błędy które zaniża jej jakość . Oczywiście pisze to w kontekcie do wybranych kolumn grundiga.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pytalem w innym watku ale sie powtorze..coz to takiego??fullrange z hornem w relatywnie kompaktowej obudowie...zapowiada sie calkiem ciekawie. warte tych euronow???

Ukryta Zawartość

troche poza tematem-wie ktos gdzie mozna kupic element o symbolu 5218A? zdaje sie ze jest to jakis wzmacniacz opreacyjny firmy MITSUBISHI, choc nie jestem pewny. mam to w DENONie PMA980r, wymaga wymiany.

prosze o jakies namiary.

jaro-kosmita, 27 Wrz 2006, 11:05

>"Dźwięk Phonarów był powolny, za bardzo ocieplony, z niezbyt wyrazistą górą i niskim, leniwym

>basem."

>Sorry Stryjek ale nie wiem jakich ty Phonarow sluchales bo moje phonary czy ogolnie seria "p" to

>przeciwienstwo twojego opisu. Moze byc co najwyzej problem z impedancja ktora spada do 2 ohmow ale

>pozatym to jest to dla mnie wulkan energi a gora jest dosyc ostra.

Z dynamiką Phonarów nie było tak źle. Początkowo grały u nie z Creekiem 4330 i potrafiły całkiem dobrze zrekompensować jego słabowitość. Bas schodził nisko i był potężny jak na tej wielkości kolumny. Nie był jednak to ten punktowy, krótki i zdyscyplinowany bas, charakterystyczny dla Radmorów i Grundigów (osoby, które słyszały te kolumny z pewnością doskonale będą wiedziały o co chodzi). Kolumny były całkiem przejrzyste, ale jak dla mnie grały zbyt ocieplonym dźwiękiem. Zresztą w opiniach użytkowaników są one też przedstawiane jako ciepło grając kolumny.

• 2 tygodnie później...

gregaudio, 27 Wrz 2006, 14:57

">Ten link jest na mojej stronie conajmniej od roku a znam go ze 3 lata lub lepiej , osób które sie

>tym intresuja nie zaskoczyłeś"

Nie miałem takiego zamiaru :)

"Ten link jest na mojej stronie conajmniej od roku "

... Przepraszam ale z niezależnych odemnie przyczyn strona została usunięta. Proszę o cierpliwość.

Jak widać może jednak się komuś przydać taki sobie mały link pozdrawiam

Wiem niestety wstawiłem prowizorke bo zamało miejsca . Niestety co roku jest ten sam problem . Kase przyjeli miesiąc przed terminem ważności wygaśnięcia usługi pro Potwierdzili że kasa wpłyneła i że do konca wrzesnia 2007 przedłuzona a usługi nie przedłużyli :(( To już drugi raz z kolei reklamuje po zapłacie . Co roku jest kłopot jak wstawiłem na płatne konto . Płatne okazało się bardziej kłopotliwe i zawodne . Można pisać dzwonić narazie cisza . Miła pani z reklamacji powiedziała że odezwą się jak będą coś wiedzieli He he . Dobrze że mam aktualne kopie całości .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.