Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny GRUNDIG BOX1500 co to za sprzet?

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko : co to za kolumny? ile moga byc warte:) oto linki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

posiadam takowe z glosnikami w idealnym stanie na sprzedarz tylko nie wiem ile wolac:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

stan glosniko wrecz idealny jak by ze sklepu... jedynie obudowa ma miejscowe przetarcia ( wiek robi swoje) ale glosniki w 200% sprawne i nie zniszczone....

hmm 200zl powiadasz:) na jednej aukcji juz ktos dal 100 euro:) ... a co bys powiedzial tak po srodku - 300zl?

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

stecko, 22 Wrz 2006, 22:53

Oby jak najmniej :), lubie głośniki z tej serii bardzo udane choc już swoje lata mają. Często są na allegro ale ceny są bardzo różne. Można trafić je bardzo tanio ale często ludzie licytują je do dość wysokich cen jak na tak leciwy sprzęt.

" na jednej aukcji juz ktos dal 100 euro:)"

No to jak ktoś chce dać tyle to pozazdrościć takiego kupca :). Można je trafić znacznie taniej. Taki pułap osiągają grundigi w nieco innej wersji.

AcoustiC

powiedz za ile tak naprawde mozna je sprzedac wiedzac ze glosniki sa w super stanie(gwarantuje) niegdy ni erozkrecanie - dzis otworzylem je od nowosci:) zeby zobacz co w srodku - maksymalne wytlumienie i potezna zwrotnica... tak zeby klient nie stracil a ja cos zarobil:)

pozdr

wlasnie takowe posiadam:)

hmm 150zl .. to chyba lepiej je zostawie sobie a pozbede sie JAMO E410... bo wydaje mi si eza te grundig graja ladniej, sporo ladniej:) a za jamo mozna dostac ok 250

Kolumny Grundiga są ok niektóre modele są niegorsze od najlepszych znanychi cenionych wszytskim na swiecie klasyków , a może najlepsze ? ;) Kto to wie ? Napewno nie te osoby które nie mały okazji słuchać tych najlepszych serii monitorów Grundiga . To temat dla małego grona zapaleńców które powoli sie powiększa ;) ale nie ma potrzeby żeby wszyscy mósieli się zgadzac z tą opinią i rzucac na ten sprzęt który i tak jest juz trudny do nabycia i skonfigurowania . Pozdrawiam posiadaczy takowych :)

gregaudio, 23 Wrz 2006, 13:59

Świete słowa :). Sam kiedyś doznałem szoku podpinając malusieńkie monitorki HIFI compact Box 353. Szoku w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Zresztą mam je do dziś.

Ukryta Zawartość

post-6291-100005851 1170300960_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... ale powiem tak: dzis na spokojnie sobie je podlaczylem i ... nie chce ich sprzedac!:) bija na glowe moje JAMO E430 ... wiec pozbywam sie JAMO a zostawie starenkie grundig:)

oto pare foto:)

Ukryta Zawartość

post-11813-100005846 1170300970_thumb.jpg

post-11813-100005847 1170300968_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

musialem rozkrecic i zobaczy co w srodku:))

a moze ktos zechce?

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie pytanko :)

juz sie zamotalem ... mam w tych grundig z tylu wejscie do podlaczenia kolumn tzn jest to gniazdo meskie okragle - posiada jeden cieki bolec i jeden plaski ... ktory jest plus a ktory minus? jak to sprawdzic ? po wychyleniu membramy nic nie widze...

rysunek techniczny hehe:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

posiadam obecnie jeden z najwyższych, o ile nie najwyzszy model BOXów Grundiga, BOX 1500 A PROFESSIONAL.

wymiary 48x24x30, waga ok 14, a dxwięk? bass powiedzmy nieduzy, wywazony, ale takiego sprzętu basowcy nie kupują. kupują go ludzie ceniacy niesamowite stereo, poprostu powalające na kolana szczególy, przepiękną srednice, dźwięczną nie gryzącą górę. jesli idzie o szczególy i stereofonię to powiem, ze paradigm monitor 7 wysiadają....... wystarczy chwile posłuchac tych głośników, i juz wiemy z co tak bardzo ludzie je kochaja , zwłaszcza serie professional. są genialne, i to niemal na kazdym kroku. solidne wykonanie, solidne glośniki, unikatowy wyglad, i brzmienie nie do opisania. poprostu żal odlączac i sprzedawac...... posluchałem 2 godziny i to zrobilęm, bo gdybym słuchal wiecej i odłączał z powodu sprzedazy, chyba bym mial lezki w oczach. stare ale genialne głośniki.

>Denon DCD 2560

Popieram w całej rozciągłości :))) , ale z tym basem to się nie zgodzę. Oj, jak one potrafią przywalić!!! Tylko trzeba elektronikę dobrą im dobrać, a są tego warte.

>stecko

Gratuluję przemyślanego i udanego wyboru. Wybrałeś to co Ci lepiej zagrało i przypadło do serca, nie zrażając się archaicznym wyglądem Grundigów. I o to chodzi!

> stecko

Jeżeli chodzi o taka wtyczkę jak na zdjęciu w linku to plaski - minus a okrągły bolec plus.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zmienilem na bolec plus- ale on taki jest cieniutki w stosunku do tego plaskiego hmm tak ma byc? i jak sprawdzic w kolumnie tak na 100% ktory plus a ktory minus? ciekawi mnie to...

Kolumny wymagaja odpowiednich kabli i elektroniki. Ustawienie tez jest istotne . Bas jest" perwszej klasy" nawet w najmniejszych box 250, box 300 potrafia zadziwić nie wspominając box 1500 a prof . Więc same kolumny nie grają jak wiecie , kto je słuchał na przypadkowym sprzęcie to moge powiedziec ze słyszał tylko ułamek ich mozliwosci . Wątpe żeby ktos w Polsce wiedział coś wiecej i wiecej spendził czasu nad odsłuchem wielu modeli w jednym miejscu i na odpowiednim sprzecie ..Jeszcze troche ich mi zostało "rodzynki " ale nie są na sprzedaż pomimo ze mam niektóre podwójne modele . Kabli tez mam pełny asortyment niestety prawie wszystkie sa nieprodukowane ( znaczący wpływ na jakosc ) ale czasami miewam po 100m jakiegos modelu który szybko znika ze szpuli . O przemęczeniu nie ma mowy . Niektórzy juz posprzedawali swoje kolumny z przedziałow 2500-3000zł po posłuchaniu pewnych modeli wiec Twój wybór mnie zupełnie nie dziwi . Zeby byc pewnym bateria 1,5 v i dotykaj do przewodów ustaw takie położenie +/- bateryjki wzgledem kabli zeby głośnik basowy wysuwał sie do ciebie . Wtedy + bateryjki jest plusem kolumn czyli w fazie ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

po kabelkach mozna dojsc :)

gregaudio

dzieki zobacze te bateryjke:)

pozdr

gregaudio widze ze jestes fanem grundig:) mi tez przypadly

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.