Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze wzmacniacza

hazel

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam zmienic sobie wzmacniacz. Chodzi mi o jakis który jest ,, zbasowany " :) ma mniej więcej taką moc jak mój sony (ta-f530ES) i miał ciepły dzwięk.. Wiadomo ze niemam audiofilskich kolumny ale raczej niezalezy mi zabardzo na dzwieku wiec móglby byc to Technics jakis ? Czy moze zostawic sobie lepiej tego Soniaka i dokupic jakis korektor ? Dzieki z góry za pomoc :)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/28594-pomoc-w-wyborze-wzmacniacza/

>hazel, 29 Wrz 2006, 23:48

Przy twoich wymaganiach kupiłbym sobie jakiś korektor, najlepiej z wyświetlaczem sygnału.

Jak nie chcesz wymieniać kolumn i pasuje ci twój wzmacniacz, a tylko brakuje ci basu, to najlepiej

kup sobie jakiś subwoofer. Nie znam sie na tym, więc niczego ci nie polecę, ale zanim zaczniesz

pytać poszukaj na forum. Może być w zakładce Kino domowe

Jestem Europejczykiem.

Sub odpada.. Jak narazie ustawiłem sobie ładnie bass w programie Foobar2000.. Jest miękki :) bo Winamp to jakis taki dziwny twardy ten bas robi :P ale i tak chyba jednak zainwestuje w korektor.. Bo niestety ten Soniak ma totalnie słaby bass jak sie zapuszcza muze z CD albo wyłączy korektor w komputerze.. :) Może by sprzedac tego wzmaka i kupic jakis lepszy ? Dzieki za pomoc z góry

Pozdrawiam

tak terazpomyslałem, duzy, miękki bas, w cenie okołó 450 zł (bo tyle realnie do dostania za tego soniaka, moze ciut wiecej), to masz w Harman kardon Pm 665, pm 655, lub 6500, stare, ale pozadne wzmaki. Mocne, a w stosunku do SONY (mam obecnie 570 ES) to bass jest jak Cadillac Escalade w stosunku do Fiata 125P. poza tym nie tylko bass mają te wzmacniacze doskonały, jedynie jesli to dla ciebie wazne, okrutnie wyglądają:) ale brzmienie piękne.

Masz złe nawyki odsłuchowe i/albo ustawienie głośników i sprzętów w pokoju. Korektor to zły pomysł. Przysuń głośniki do ściany wtedy basu będzie więcej, a przełączniki na Altusach skręć na zero. Przy wszytkich podbiciach jakie stosujesz powinieneś mieć basu w sporym nadmiarze. To przy umiarkowanej głośności powinno wystarczyć. Jeśli potrzebujesz dużo łomotu to przyda się trochę mocniejszy wzmacniacz i większe kolumny.

>denon.dcd.2560 budzet to niemam zaduzy bo mam dopiero 16 lat i tak wiesz.. :P muzyke słucham ogolnie TECHNO (klubbheads itp) czasem Nirvana, Kredki , Pink Floyd i takie tam :) Ogolnie to jest zajebisty bass tak ze wszystko lata po domu.. Ale wtedy jest juz zaduzo tego bassu i niemozna sie wsłuchac w wysokie i srednie tony a jak np. sluchalem u dziadka sobie muzyki na Radmorze 5100 i Altusach 75 to wszystko jakos gralo o wiele lepiej, bylo slychac i bass, i srednie i wysokie.. Gdy podłacze CD pod wzmaka to jest totalna porazka z bassem.. niema go wcale.. Ale juz czytalem gdzies ze wlasnie te Soniaki mają taki kijowy bass..

cenowo tak jak mówilem-za tego soniaka dostaniesz na allegro jak jest e extra stanie jakies 450-500zł.

za taka kwote masz HK pm 655, akurat 2 stoja, dosć drogo, ale ten jeden, co jest do licytacji za 449, nie jest przedrozony, cena jest wysoka, ale w granicach przyzwoitości. naprawde HK bym ci radził, bo są brdzo wydajne, z kopem, z pięknym dźwiękiem no i basem. a do altusów 110 pm 655 będą bardzo dobrze pasowały pod względem mocy.

Własnie wyczytałem ze zeby Sony TA-F530ES zagrał dobrze to potrzebuje dobrej klasy głośniki.. I teraz niewiem czy by nie sprzedac tych Altusów i dołozyc na jakies kolumny czy kupic tego HK pm 655.. Troche wyglad ma niezapiękny ten HK :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.