Skocz do zawartości
IGNORED

Grundig Fine Arts V2 - wzmacniacz

kooniuszy

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Całkiem przypadkiem natknąłem się na "rozebrane" zdjęcia wzmacniacza Uniwersum M-A 1000.W środku wygląda identycznie jak V3 Grundiga. Te same błękitne kondensatory.Nawet naklejka kontroli jakości na jednej z płytek, w tym samym miejscu.Tył też taki sam, nie licząc innej nazwy marki. Przód leciutko zmieniony. Przyciski wyboru podpiętego żródła są osadzone w takich pionowych rowkach.

Pobór mocy miał ten wzmacniacz coś około 600 W.Jakiś czas temu widziałem taki klocuszek na aukcji.Coś tam było z wyłącznikiem sieciowym.Reszta ok. Poszedł za niecałą stówę (nie pamiętam dokładnej kwoty).

Uniwersum to bodajże firma, która dawała tylko swoje logo.Sprzedawała (sprzedaje) wyroby w Sieci Quelle (?), produkowane dla niej przez zewnętrzne firmy. W wypadku tego wzmacniacza, przez Grundiga.

• 4 miesiące później...

Gdyby ktoś potrzebował, tyle, że do CD:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Właśnie odebrałem paczkę, jest w porządku, nie wiem skąd oni wzięli nowe? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 rok później...

Teraz ja odświeżę wątek, jestem nowy na tym forum więc witam wszystkich.

Mam V2 od ponad pół roku i jestem bardzo zadowolony. Gra świetnie razem z pozostałymi elementami tej serii i kolumnami Grundig Box 1600a. Bardzo odpowiada mi czystość i neutralność brzmienia tego sprzętu.

Zauważyłem jednak drobny problem który mam nadzieję nie będzie narastał. Otóż jak zaczynam ściszać to przez ułamek sekundy gra głośniej a potem reaguje normalnie. Czy ktoś z Was ma pomysł co to może być? Efekt występuje równomiernie w obu kanałach. Na pilota reaguje tak samo więc nie jest to efekt drżenia ręki ;-) W pierwszej chwili nawet tak myślałem.

• 2 miesiące później...

Właśnie niedawno nabyłem FineArts V4 - czyli najwyższy model.

Jedno co warto powiedzieć to, że sprzęt typu V3 albo V4 można nabyć za śmieszne pieniądze. Kwota (zapłaciłem 300 zł) wydaje się być bardzo niska jak za maszynę o tak wysokiej jakości dźwięku i wykonania. Potężny, ciężki kawał sprzętu.

Nie spodziewałem się tak dobrego efektu dźwiękowego. Piękny niski bas, szeroka scena, stereofonia pierwsza klasa.

Mam taki głupawy nick, bo osiemnaście lat temu zapomniałem loginu i hasła pod jakim się pierwotnie zarejestrowałem.

• 1 rok później...

Trochę odkopie wątek bo znalazłem tu informację, że model Grundig R 303 jest gorszy od serii V. Porównywał może ktoś go z tymi wzmacniaczami? (V3 i V4 albo nawet V2) Lub z amplitunerem Grundig R3 ? Posiadam model R 303 i ciekaw jestem czy zmieniając polepszyłbym sobie znacząco. Jego wykonanie w środku również jest bardzo solidne (Mam fotki jakby ktoś chciał), tylko czy dźwiękowo jest różnica?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.