Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp McIntosh C220

Genesis

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawił się nowy przedwzmacniacz lampowy McIntosh'a C 220. Jestem ciekaw, czy ktoś już zdążył 'rzucić uchem' na to urządzenie. Jak na tę firmę, kosztuje on relatywnie niewiele (13 400 zł). Za C2200 trzeba dać w Polsce 27 000 zł. Chcę wymienić mojego C41 na lampowca i byłbym wdzięczny za 'feedback'.

https://www.audiostereo.pl/topic/28651-preamp-mcintosh-c220/

-> Genesis

C-2200 kosztuje u dystrybutora 23 kzl. Ostatnio czesto odsluchuje cos u dystrybutora i C-2200 jest kazdorazowo wpiety w system (chyba go kupie).

C-220 do niedawna jeszcze nie stal w sklepie. Jak tylko bedzie - poslucham i dam znac (jesli nie jest gorszy to nie warto doplacac).

Rzuc okiem na to forum:

www.audiokarma.org

jest tam dzial McIntosh Audio. Bylo pare watkow nt. porownania C-2200 i C-220.

Ron Cornelius z McIntoshLabs napisal "C-220 is not supposed to take back seat behind anything but C-1000".

Powodzenia i jesli posluchasz przede mna - daj znac.

Pozdr.

Będę wdzięczny za wrażenia, kiedy tylko pojawi się w sklepie.

Wątek poświęcony Mcintoshowi na audiokarma to raczej towarzystwo wzajemnej adoracji wspierane bezpośrednio przez producenta. Wszelkie, nawet łagodne uwagi krytyczne dotyczące Maca, spotykają się ze świetym oburzeniem, tak więc obiektywność tego źródła informacji jest mocno wątpliwa.

Nie słyszałem nigdy zadnego produktu firmy McIntosh ale to co doczytałem w jednym starym AUDIO zastanawia.

Bohaterem jest preamp MC 202.Cena 19900zł (Maj 2005).Co do brzmienia to nie wnikam w recenje,ale opis budowy jest chyba rzetelny.tak wiec najtansze NE5532 i co najlepsze otwarte najtansze potencjometry regulacji barwy.Ten pre takowe posiada.Patrzac na budowe preampu odpowiednia cena byłoby chyba 1900 zł a nie 19900zł.Najdrozszy jest chyba główny potenjometr .ALPS.

Grundig High Fidelity

• 5 lat później...

Ja planuję również zakupić pre c220 . Zgodzę się z tym ,że części nie urywają głowy pod względem jakości jednakże chińskie lampki można łatwo wymienić np na jakies siemensy - tak zrobił mój wujek w c2300 i efekt końcowy był fenomenalny... Ja mam zamiar owy preamp podpiąć pod 2 końcówki mc275 . Efekt może być ciekawy ! Zgodzę się też z kolegą ,który psioczy na tańsze integry mcintosha . Owszem można znaleźć coś lepszego w danej cenie pod względem technicznym ,tak jak z samochodami można kupić bmw 1 lub passata w pełni wyposażonego .. Ja osobiście ufam firmie mcintosh mimo chińskich baboli ,które coraz częściej im się zdażają

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.