Skocz do zawartości
IGNORED

jak wyciszyć grafikę?

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

kubedes, 16 Lis 2006, 23:48

Ferezer też jest na przewodach cieplnych i też wiatraczek dmucha w bok lub do góry (zależnie jak masz ustawiony socket). Wcale nie musi mielić powietrza wewnątrz obudowy. Wszystkie wiatraki w AC Silentium możesz ustawić tak żeby wyrzucały powietrze do tyłu obudowy (te dwa na górze, wiatrak na procku i wiatrak na grafice).

Zasilacz rzeczywiście jest ustawiony nieco beznadziejnie. Nie pomyśleli żeby zrobić miejsce na normalny zasilacz wydmuchujący powietrze w bok obudowy albo do przodu?

Z tą ładnością to rzecz gustu. Ja szukałem jak najmniejszej obudowy ATX i się poddałem. Nic z obecnie produkowanych w zasadzie nie jest małe (o ładności można zapomnieć). A Chiefteki badałem z bliska i poza tym, że wszystkie są krowiaste, to ich solidność nie przekładała się na własności antyrezonansowe (pudełka dzwoniły, co z tego że miały sztywny szkielet?).

PrzemekElektro ma rację. Trudno jest znaleźć obudowę desk-top z dołem i górą perforowaną (są takie multimedialne, ale drogie). Cichy komp musi mieć albo podtaktowany procesor (najpraktyczniejsza opcja z możliwością przestawienia na wyższe taktowanie) albo w ogóle inną platformę np. jakiś VIA C3, C7 lub coś zintegrowanego jak VIA Eden.

Qubric, 17 Lis 2006, 10:02

>Z tą ładnością to rzecz gustu. Ja szukałem jak najmniejszej obudowy ATX i się poddałem. Nic z

>obecnie produkowanych w zasadzie nie jest małe (o ładności można zapomnieć). A Chiefteki badałem z

>bliska i poza tym, że wszystkie są krowiaste, to ich solidność nie przekładała się na własności

>antyrezonansowe (pudełka dzwoniły, co z tego że miały sztywny szkielet?).

Jak pisałem wyżej ma być solidna. Szkielet ma stabilny (wszystko z blachy 1 mm), ma dużo miejsca w środku i blachy już nie dzwonią.

Mnie się ten "Czif" podoba. Jest klasyczny w formie, estetyczny i pancerny. Lubię taki zestaw cech. Pewnie dlatego na codzień jeżdżę Volvo a nie Fiatem ;-)

O wyciszeniu kompa szukam informacji w różnych miejscach od 2-3 miesięcy.

Pod ten wątek podpiąłem się 5 paźdź br. a raport z pola walki opublikowalem wczoraj, tj. po 6 tygodniach.

Przez ostatni miesiąc szukalem informacji, jeździłem oglądać i "macać" różne obudowy. Systemy chłodzenia itd.

W tym czasie byłem w kilkunastu sklepach ze sprzętem komp. (w tym w 3 które zajmują się tylko wyciszaniem kompów) i 2 razy na giełdzie.

Wymieniona przez Ciebie buda Silentium ma więcej wad niż zalet.

Bardzo podobały mi się alu budy SilverStone ale to już nie taka kasa - 1kPLN i więcej

Alu Lian Li są tańsze (~400 PLN i więcej) ale są mało stabilne i brzęczą, co za tą kasę je dysfalifikuje.

ThermalTake odpadają ze względu na wygląd, CoolerMastery ze względu na wygląd, stabilość i wykonaie.

Ciakawe są obudowy Antec szczególnie te z odwróconym układem środka, ale są dużo droższe.

WaterCooling (WC) nie brałem pod uwagę ze względu na koszty właśnie. Gówniane WC (hłe, hłe) będzie kosztowało tyle co częściowo pasywny porządny zestaw na powietrze, różnica jest taka że tanie WC nie działa.

Jakieś kontr- propozycje??

kubedes, 17 Lis 2006, 12:37

Zalman cały z radziatorów - za około 4000zł. ;) Kiedyś na Tom's Hardware jakiś gosc pokazywał obudowę z radiatorów - właścicie to komponenty komputera poprzykręcane do radiatorów - takie dziwadło.

A poważnie to wszystkie "domowe" obudowy PC mają wiecej wad niż zalet. Antec np. jest z blaszki 0,8 jak Modecom ale kosztuje dwa razy więcej... Jak zwykle najlepiej będzie kupic produkt PRO - np. 3U do szafy RACK :)

Albo wywalić urządzenie o nazwie PC na ATX i złożyć coś do fotek i multimediów na VIA C7... Cicho i bez kłopotów. Kto powiedział że komputer musi być do wszystkiego?

ja mam GF 5500 po pol roku wiatraczek zaczol dotkliwie halasowac to go odlaczylem i czekalem co sie stanie.Rok pozniej karta ma sie dobrze i dziala bez zarzutu mysle ze jak musisz kupic nowa karte to najpierw sprobuj tego

pozdrowienia .

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.