Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzet DIORA- szybka wycena prosze:)

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam mozliwosc kupic (szukam dla kolegi) sprzet DIORA sklada sie:

wzmacniacz DIORA seria 504 b

korektor seria 502

tuner seria 502

CD seria 502

stan dobry, bez pilota

ile to moze byc warte? zeby nie przeplacic bo jeszcze pilota musialbym dokupic:)

dzieki za info , zalezy mi na czasie zeby ew ktos inny nie kupil:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

https://www.audiostereo.pl/topic/28704-sprzet-diora-szybka-wycena-prosze/

350zł za cały komplet?? No to moim skromnym zdaniem to oferta grzechu warta, choćby dla samego wzmacniacza, który jest naprawdę przyzwoitym piecykiem. Gdzieś kiedyś czytałem nawet test w jakimś magazynie audio i w swojej kategorii cenowej był niemalże bezkonkurencyjny. Potwierdził to kiedyś na tym forum jeden z najbardziej szanowanych forumowiczów. Jedynym mankamentem ws 504 to sprężynkowe terminale głośnikowe i może okazać się konieczna wymiana kondensatorów. Ale to drobiazgi niewarte zawracania sobie głowy. Tak więc podaną kwotę niektórzy byliby gotowi wydać na sam wzmacniacz, a tu masz jeszcze CD (również przez wielu cenione) i tuner do kompletu. Co do korektora to się nie wypowiem, bo to zbyteczna rzecz.

Pozdrawiam

Ps. A jak się nie zdecydujesz to podaj jakiś kontakt do człowieka. Może ja się zdecyduję??

Luxmany i winyle 

o serii 504 czytalem ze dobra no ale to tylko wzmacniacz jest tej serii a reszta 502 i dlatego pytam

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Szkoda , że bez pilota bo w tym sprzęcie diory pełni on ważną funkcję - bez niego przyciski tunera , cd (we wzmacniazu nieco mniej) , które nie są najtrwalsze szybko ulegają uszkodzeniom ale za taką kwotę warto ten sprzęt kupić.Polecam jednak dokupienie pilota , choćby po to , aby można było wprowadzić wzmacniacz w pozycję "standby".Tunerek 502 jest bardzo przyjemnie brzmiącym klockiem i nie należy się przejmować , że to nie seria 504(wydaje mi się , że chyba nawet nie było tunera 504 ale mogę się mylić).Jeśli chodzi o cd , to wg. mnie jego największą zaletą jest stosunkowo trwały mechanizm ale należy pamiętać , iż model 502 będzie już miał kilka latek , więc w każdej chwili można się spodziewać kłopotów z laserem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.