Skocz do zawartości
IGNORED

dlaczego zestawy taniej ?????

dawid_balck

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Chciałbym poruszyć ten temat gdyz chyba jeszcze takiego nie było.

Czy któs zna odpowiedź albo czy wogóle ktoś się kiedyś zastanawiał dlaczego np. fornty które kosztują 1 500zł. para do tego central 500zł i każda z statelitek po 350 zl co razem daje 2 700zł. w gotowym zestawie kosztują 2 000 zł.

Niektórzy twierdzą że "W zestawie zawsze jakis element jest słabszy dlatego lepiej kupowac osobno" a inni że "W hurcie jest taniej i nie pobierają tak dużej marży".

Więc jak to jest, czy lepiej kupić osobna czy w zestawie co o tym sądzicie ????

Sam stoje przed takim wyborem posiadam amplituner Yamaha RX-V 559 i chce sobie kupić niedługo fornty Jamo E 680 a potem za jakiś czas tylko centrala i razem to by mnie wyniosło 1 670 zł.

A cały zestaw tych kolumn 5.0 kosztuje 1 700zł czyli wychodzi na to że dokładam 30 zł i gratis ma surround.

Czy jest w tym jakiś chaczyk ??? Niemam pojęcia. Porszę piszcie co o tym sądzicie i przy okazji co myślicie o tych Jamo, żebym wiedział czy nie zmienić zdania ;P

https://www.audiostereo.pl/topic/28829-dlaczego-zestawy-taniej/

Co do słabszego elementu w zestawie to jakoś tego nie łykam. Łatwiej jest firmie klepać jedno wykonanie, a nie różnicować - tu damy tanią cewkę a tu droższą. Gorsza pójdzie do zestawu itd. Coś mi tu nie pasuje.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Ja też tego nie łykałem ale gdy pare razy usłyszałem taką opinie, to pomyślałem że może dają np. którąś kolumne czy głośnik po innym użytkowniku który oddał ją na gwarancje a oni ją naprawili i poszła dalej do obiegu.

Choć i tak te wyjaśnienie raczej wydaje się mało prawdopodobne.

POszedłem raz do sklepu. Chcialem kupić krawat. Było jednak kilka które mi się podobały. Powiedziałem do właścicielki że nie mogę się zdecydować który wziąć i zapytałem - tak "dla jaj" - ile taniej by mnie to kosztowało gdybym chciał kupić od razu 10 sztuk. I co mnie zbiło z nóg - opuściła mi cenę aż o 30% a liczyłem na jakieś najwyżej 10. Nie wiem jaki z tego morał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.