Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX V 359 vs pioneer vsx 416

majmaj

Rekomendowane odpowiedzi

majmaj>>>

ale wybrzydzasz :-)

357 czy 459... jeżeli koś oferuje... ja bym brał i podziękował za chęć podzielenia się.

Miałem Yamahe 495 (model z 99r), był to mój pierwszy amplityner do KD... jako że kupiłem go w sklepie instrukcję PL dostałem.

I siedziałem parę godzin, ustawiająć i sprawdzając poszczególne funkcje (jako że był to mój pierwszy tak zaawansowany sprzęt)... tyle że kolejne amplitunery tej firmy (wyższe, niższe modele z kolejnych lat) rozpracowywałem mając wiedzę nabytą na postawie tej pierwszej instrukcji. Jak kupiłem model 1300 nawet do instrukcji prawie nie zaglądałem (PL też była)... co prawda menu dużo bardziej ma rozbudowane i inaczej pilota programuje się (w tej materii musiałem tylko doczytać)

ps.

a ten model co masz, ma menu OSD (wyświetlanie na TV), jeżeli tak to jeszcze łatwiej powinno się to ustawiać, a instrukcja od 357 PL będzie jak znalazł...

pzdr

123... test

ps.

a ten model co masz, ma menu OSD (wyświetlanie na TV), jeżeli tak to jeszcze łatwiej powinno się to ustawiać, a instrukcja od 357 PL będzie jak znalazł...

a moge to podłaczyc jakos do kompa?????? tzn do monitora?

>>majmaj

Na oficjalnej stronie Yamahy, jest cos takiego:

SERVICE DOCUMENTS, OPERATING INSTRUCTIONS : RX-V495RDS

Dear Customers,

You can request service documents and user manuals from the company Lange in Berlin. The Lange team will answer all requests regarding availability, delivery times and prices.

Please contact them at the address given below.

Your Serviceteam

Yamaha Elektronik Europa GmbH

Address:

Schaltungsdienst Lange oHG

Zehrensdorfer Straße 11

12277 Berlin

Tel.: (030) 723813

Fax: (030) 72381500

Internet: www.schaltungsdienst.de

Moze wyslij im maila, z zapytaniem czy nie przyslaliby ci instrukcji (np. w pdf).

SERVICE DOCUMENTS, OPERATING INSTRUCTIONS : RX-V495RDS

>

>Dear Customers,

>

>You can request service documents and user manuals from the company Lange in Berlin. The Lange team

>will answer all requests regarding availability, delivery times and prices.

>Please contact them at the address given below.

a co tu pisze? bo nawet nie wiem jak znalesc tego ich maila ;/

i to nie dlatego ze jestem lamem tylko dlatego ze nie znam niemieckiego i ang. :(

-> majmaj

Z całym szacunkiem, ale jeśli w wieku 17 lat nie znasz chociaż troche ani angielskiego, ani niemieckiego, to szału nie ma.

Jeśli nie masz żadnej instrukcji, to daj znać, to podeślę Ci niemiecką albo angielską. I wtedy słownik w dłoń (lub internetowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i jazda. Napewno wyjdzie Ci to na zdrowie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

ok ja sie dopiero ucze :)

edit:

ps.

a moge to podłaczyc jakos do kompa?????? tzn do monitora?

posiadam ATi Radeon 9550

Wyjścia VGA D-Sub

Z przejściówką DVI-D-Sub

Wyjścia DVI

1 x na karcie DVI

Obsługa drugiego monitora

Przez złącze DVI

Wyjście TV

S-Video

i moge? bo sie nei znam na wideo

ale chyba nie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> majmaj

Żeby podłączyć amplituner do monitora komputerowego potrzebujesz:

1) wejście kompozytowe, s-vhs lub komponentowe w monitorze (zapewne takich wejść nie masz, czyli nie ma jak wykorzystać tej możliwości)

lub

2) wyjście d-sub (vga) w amplitunerze (nie masz, czyli nie tędy droga)

lub

3) kartę z wejściem kompozytowym lub s-vhs (może to być np. karta telewizyjna).

Jeśli na żadne z pytań nie możesz odpowiedzieć twierdząco, to niestety nie masz możliwości podłączenia amplitunera do monitora komputerowego.

P.S. Słyszałem kiedyś o jakichś przejściówkach z video na vga i odwrotnie, ale były to dosyć drogie gadżety i wątpliwej jakości. Czyli więcej zachodu, niż korzyści.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Przepraszam za koślawą stylistykę w poprzednim poście.

Jakikolwiek z wejściem AV. Czyli praktycznie jakikolwiek ;)

robrt35, 27 Lis 2006, 19:13

>Witam.Moze jednak doradzicie co podpiac do 357,jeszcze raz napisze ze mysle o

> CELESTION F30, GALE 4040 lub MORDAUNT SHORT 904i.

Ten model Yamahy jest słaby prądowo więc wybierz z tych 3-ech coś efektywnego i łatwego do napędzenia.

słyszałem ze jak do yamahy (nie wiem jaki to model) podłacze PC (oczywiscie cyfrowo) to po właczeni na kompie materiału np: dolby albo DTS to ampli nie jest w stanie tego odebrac prawda?

Jeśli karta dźwiękowa w komputerze jest prawidłowo skonfigurowana (czyli np. ustawienia w ac3filter są odpowiednie) i potrafi wysyłać sygnał bitstream, to nie ma bata - musi działać.

O ile dobrze pamiętam tamten przypadek, chodziło w nim właśnie o złe ustawienia direct sound/wave out oraz jakieś komplikacje z directx.

U mnie to wystarcza. I mam zarówno DTS, jak i Dolby Digital.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.