Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Na to wygląda. Mniejsze ale trójdrożne. Coś za coś. Ale wciąż nie widzę plusów dla nowej 20v5 i 40v5. Odnośnie głośnika , który ma się znaleść w nowej 20v5 (ale i w 60v5) to wydaje mi się, że będzie to coś większego niż 13cm. Na oko to jest ~15cm. Chyba w takim rozmiarze jest w signature s1. Poza tym w całej ofercie paradigm nie znalazłem głośnika 13cm. Nawet w małych atomach jest 14cm.

Witam Miłośników Paradigm.Jestem posiadaczem wzmacniacza Musical Fidelity A3 do którego są podłączone Paradigm studio 20v3,jako żródło robi Nad 514,kable głośnikowe Audioquest Gibraltar bi-wire,interkonekty to Eagle Cable 38700.Nie wiem jaka jest przyczyna ale brakuje mi przestrzeni i głębi.Co Sądzicie o tym zestawieniu,i co ewentualnie powinienem zmienić aby uzyskać poprawę?

masz znakomity wzmak, może coś z firmowej stajni MF, osobiście mam również paradigmy ale 20v.4 i raczej to nie wina kolumn.polecam sonego esprita 3, posiadam i jestem zadowolony na maxa.

mix74

Przychylam się do zdania Michała(sav) co do zmiany źródła w Twoim systemie. Posłuchałbym CD MF A3. Miałbyś już całkiem ciekawy komplecik. Ewentualnie spróbuj jakiegoś Arcama. Przerabiałem CD73 i CD82 przestrzeni im nie brakowało. Za to z basem bywało tak sobie.

Za tyle ESa kupisz bez problemu i to nawet wyżej niż seria 3. A jak trochę dozbierasz to i MFa sobie sprawisz. Jeśli masz możliwość to śledź ebay.co.uk tam czasem można trafić dobrze i tanio.

sav, 2 Paź 2008, 22:07

>widze Radzio że zainwestowałeś w cannony, daj znać jak się sprawują

Michał to do mnie? Możesz sprecyzować, bo nie wiem o co chodzi...

sav, 3 Paź 2008, 21:10

Powiem Ci, że dźwięk staje się bardziej 'naturalny'. Gitara brzmi bardziej gitarowo... itd. Nie potrafię wskazać konkretnego aspektu. Po prostu jest to chyba przejście na trochę wyższy poziom słuchania - bez urazy dla przeciwników okablowania - bo jak lubisz mięcho to możesz je stracić na rzecz bardziej rzeczywistego brzmienia instrumentów. Nazwałbym to lekkim rozjaśnieniem.

tylko leciutko ,mam świetną wiadomość nareszcie będzie wzmacniacz stereo ....

Pod marką Anthem Integrated 225 o mocy 2 x 225W (sic) wstępna zalecana cena w stanach 1499 $.

Arcam plus za lepszą szczegółowość,

minus za rozjaśnienie dźwięku,

MF plus za muzykalność,

minus za lekkie zamulenie

minus za niepodobający się, mnie osobiśćie bas,albo jest za dużo albo za mało.

Oczywiście jest to subiektywna opinia starego i głuchego . .....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.