Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie ,a podobaja mi sie te studio 60v .Ktos niby tez mi mowił ze pociagnie a inni ze nie pociagnie ,trzeba by to sprawdzic ale zabardzo nie mam jak.Wracajac do b&w to myslałam o 683 ale troszke za klasyczny wyglad ,ale tez niewiem jak graja bo nie sluchałam .I paradigm 9v myslalam o nich tylko czy nie maja wyostrzonych wysokich tonow?

Pozdrawiam i dzieki za pomoc

>> audiofilunia

jeśli chcesz podłączać duże podłogowe kolumny to zakup dodatkowo wzmacniacza stereo raczej obowiązkowy

zamiast Paradigm Monitor zainteresowałbym się Monitor Audio serią BR - grają podobnie tylko z łagodniejszą górą (choć Paradigmy też nie mają szczególnie ostrej, raczej w normie)

weź też pod uwagę czego masz zamiar słuchać, bo lepsze, droższe kolumny pokażą więcej tylko na naprawde dobrze zrealizowanych płytach

jak lubisz szczególnie łagodne brzmienie to zainteresuj się też kolumnami Monitor Audio serią GS, Vienna Acoustics, Elac 2xx

amplituner sobie poradzi z każdymi kolumnami, w sensie będzie wydawało dźwięki

ale jak będzie grało to już inna kwestia, wg mnie trochę bez sensu kupować takie drogie kolumny aby osiągnąć ledwie brzmienie jak w kilkukrotnie tańszych konstrukcjach zasilanych porządnym wzmacniaczem

don111 jakość dźwięku tego amplitunera to już inna sprawa. Faktem jest ze soniaczyna wysteruje te głośniki. Jestem ze starej szkoły która uważa że najsłabszym ogniwem zawsze są głośniki !!

Więc im lepsze w granicach wysterowania tym lepiej. Potem tylko przy zmianie wzmacniacza na lepszy mamy większy skok jakościowy i więcej zadowolenia. ....

Dziękuje bardzo za pomoc :) ,poniewaz ja sie nie specjalnie znam :( Ale nadal jestem w kropce poniewaz nie wiem czy takie głosniki np jak paradigm studio 60v5 lub v6 beda ładnie grały razem z sonym str da5300es ,czy bas bedzie basem a nie jakims delikatnym puknieciem.Własnie tak sobie pomyslalam ze teraz chcem zeby to fajnie grało razem z sonym a w przyszłosci za pare lat moze kupic jakis inny ampi a głosnikow juz nie zmieniac.Ale jesli sony ze studio 60 bedzie gral tak samo jak na monitorach 9v6 to chyba lepiej kupic monitory poniewaz są tansze.Albo jakies inne głosniki ?Juz sama nie wiem,z tego co wiem to niby soniacz ma duzo wysokich tonow i trzeba go jakos sopasowac z głosniczkami

Pozdrawiam

Ten sony jest słaby i napewno basu z tego nie będzie to raz

a dwa basem w kinie zajmuje sie sub to dwa

a do sluchania muzyki to ten soniacz marny wybor;) to nie jest es nazwa es to mu tylko pozostała

Jorkers z jednej strony się z tobą zgodzę z drugiej nie.

Ten sony nie prezentuje wybitnej jakości dźwięku, lecz jeśli chodzi o obciążenie go MON9 czy STU 60 wyjdzie podobnie. Dlatego ja bym stawiał na studio ponieważ jest nieporównywalnie lepsze od monitor-9.

A zawsze będzie dobra baza do dobrego systemu.

zgadzam sie kerikawon 9v6 to tez pradozerne kolumniska bo male nie sa w sumie na rowni ze studio moja gafa ! szkoda tylko ze za studio sobie takie pieniadze rzadaja ! z seria v5 to z lekka przesadzili i zaluje ze niema posrednich 40stek

Witam

No to jak mowa o Studio to sie podlacze do tematu, korci mnie aby sprzedac w cholere wszystko co mam (mozna zobaczyc co mam w O MNIE) i kupic sobie pozadne fronty i miec pozadne STEREO, mysle o STUDIO 60 v5 lub STUDIO 100 v5 przesiadka byla by z monitorow 9v5 wiec kusi mnie STUDIO 100 v5 gdyz chcialbym poczuc wielka roznice a nie tylko troche, mam Yamaha RXV-765 wiec napewno zaraz mi napiszecie ze to zamalo dla STUDIO 100 wiec licze sie z tym ze jakiegos klocja bede musial zakupic wiec prosze o porpozycje, AMP bym zostawil do przyszlosciowej rozbudowy na kino 5.1 , ale jeszcze jedna sprawa skoro wyczarowal bym pienadze na STUDIO 100 v5 to moze wskoczyc o poziom wyzej i kupic PARADIGM REFERENCE SIGNATURE S6 v. 2 ?

Wiec pare konkretnych pytan :

1. Czy Studio 100v5 czy PARADIGM REFERENCE SIGNATURE S6 v. 2 ? (osobiscie z wygladu mi sie bardziej STUDIO podoba :) )

2. Jaki ewentualnie klotego do nich ( ale cena w miare rozsadku gdyz nie spie na pieniadzach)

3. Czy moze zostac przy pomysle z Studio 60 ?

Z gory dziekuje za odp i podpowiedzi. PZDR

patiman1, 10 Lut 2010, 19:02

>60 v5 lub STUDIO 100 v5 przesiadka byla by z monitorow 9v5 wiec kusi mnie STUDIO 100 v5 gdyz

>chcialbym poczuc wielka roznice a nie tylko troche, mam Yamaha RXV-765 wiec napewno zaraz mi

>napiszecie ze to zamalo dla STUDIO 100 wiec licze sie z tym ze jakiegos klocja bede musial zakupic

chyba nie do końca rozumiesz że kolumny to tylko 50% brzmienia, wzmacniacz jest prawie tak samo ważny

pod samym ampli Studio zagrają gorzej od Monitorów z dobrym piecem więc finansowo to wychodzi mezalians

także przede wszystkim sobie najpierw kup ten dodatkowy piecyk, na początek sprawdzisz o ile lepiej mogą grać kolumny które już posiadasz, bo pod Yamahą 765 - zapewne tak jak pod poprzednią wersją Yamahy 663 - te Monitory pewnie brzmią tragicznie, bas = płytkie pukanie w karton i dynamika obcięta o połowę

don111 zapewne masz racje i taka kolejnosc zakupow przyjme, wiec polec mi cos bo nie ukrywam ze nie znam sie na tym na tyle aby w ciemno kupywac, a w miescie z kad jestem nie ma pozadnego sklepu aby usiac posluchac tego i owego lub nawet sie doradzic tylko gowniany Media Markt, co by pozadne napedzilo moje monitory ale aby starczylo tez na STUDIO bo napewno je kupie predzej czy pozniej. Tak jak juz pisalem Yamaha zostanie do kina a teraz kupie jakis pozadna PIEC :) aby napedzil fornt ja nalezy.

Czekam na propozycje i dzieki za odp.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Tak jak proponuje don111 bardzo ważny tutaj jest również piec. W tej Yamaszce masz wyjście PRE OUT wiec zostaw go do kina dokup wzmacniacz stereo najfajniej jeśli będzie on miał cyfrowy wyświetlacz poziomu wzmocnienia(będzie łatwiej skonfigurować z ampli), albo jeszcze lepiej wejście bezpośrednio na końcówkę mocy (Creek EVO II do serii Monitor i Studio 60v5 to niezły partner do Signature już za słaby) i masz świetne stereo połączone z kinem. Na początek posłuchaj co potrafią twoje Paradigm Monitor a jeśli dalej będzie brakowało to wtedy pomyśl nad zmianą. Paradigm Signature S6 v2 to naprawdę jeszcze duży skok jakościowy w stosunku do serii Studio i niesamowita już kontrola i dynamika, ale potrzebują mocnego pieca. Minimum cenowo i mocowo jakie mogę polecić to Xindak XA-6950V. Może to trochę za tani klocek jakby się wydawało do takich kolumn, ale daje sobie z nimi radę całkiem nieźle. Ma świetny bas i naprawdę miłą średnicę. Góra niemęcząca. Z droższych wzmacniaczy, ale jeszcze w rozsądnej cenie można pomyśleć nad Vincentem SV-236MK już na oryginalnych lampach bardzo przyjemne brzmienie a można zawsze się pobawić w wymianę. Masz teraz okazję nabyć S6 v2 w naprawdę dobrej cenie. Nowa wersja niewiele już zyskała na jakości brzmienia to już tylko ewolucja i z serii v2 powinieneś być długo zadowolony. Niestety raczej ciężko będzie posłuchać gdziekolwiek S6 v2 przed zakupem.

patiman1

Sprzedaj wszystko w cholerę. Za zebrane pieniądze kup procesor Rotela np RSP-1066 lub 1068 i do tego końcówkę dwukanałową również Rotela. Jak kaski przybędzie dokupisz końcówkę 3 kanałową i będziesz miał znakomite kino i dobre stereo. Prądu z końcówek Rotela będzież miał aż nadto.

Dzieki za podpowiedzi

Ten Xindak XA-6950V dobra cena taka do ogarniecia silnie rozwazam nad przytuleniem sie do niego :) ale musze chyba przyatakowac sklep AUDIOZAKUPY i posluchac tego i owego. Chcem miec 100% pewnosc ze Xindak XA-6950V sobie w przyszlosci poradzi z SIGNATURE S6 v. 2 ( ktore napeweo kupie moze jeszce pod koniec tego roku )wiec mam sporo do poczytania i zapoznania sie z tematem.

PATIMAN Z PARADIGMAMI SWIETNEI ZGRYWAJA SIE TOPOWE WZMAKI UZYWANE SONY ES Z LAT 90TYCH NP 770 870 707 808ES ;) TE 24KG POTWORY POCIĄGNA I WYSSAJA Z TYCH PARADIGMÓW MAKS ;) WIEM CO MOWIE BO MAM TAKIEGO WIELKIEGO CIEZKIEGO PIECA 770ES Z STUDIO60V4;))

POMYSL LEPIEJ NAD TAKIMI WZMAKAMI A NIE CHINSKIE XINDAKI DZISIAJ ZA TAKIE PIEC JAK TE TOPOWE SONIAKI TO BYS MUSIAL WYDAC Z 15 TYS ZEBY MIEC KLOCEK O TAKIEJ BUDOWIE I BRZMIENIU

patiman1,

słuchałem studio 60v5 z Xindakiem 6950 w salonie w Regułach i grało to naprawdę bardzo dobrze. Zerknij na konstrukcję tego wzmacniacza, testowało go choćby Audio. Prawdziwe dual-mono, b. dobre komponenty, świetne wyniki pomiarów.

A mitomańskimi fantazjami miłośników 20 letnich wzmacniaczy z 7-mej ręki się nie przejmuj.

mczaj i tym postem dowiodłes;) jaki jestes osluchany i obeznany tak naprawde w prawdziwych klockach ktore brzmią ;)jak nalezy nie dosrywaj mi koleś bo ja twoje onkyo 905 slyszalem slysze na codzien ty za to nie miales prawdowpodobie okazji posluchac prawdziwego stereo

patiman jak zauwazyles mczaj to zwykly madrala zarazem udaje inteligenta :) porownojc takie sony 870 do obojetnie jakiego xindaka to juz mozna wywnioskowac jaki z niego pajacyk

Do meneli powyżej: moderacja ma już was na oku, dopiero co admin zdjął dwa wasze lipne wątki z "kina domowego". Niedługo będą bany, to pewne.

Ciekawe pod jaką postacią się odrodzicie...

ps. Kerikawon, najlepsze co możesz zrobić dla tego wątku, to zablokować tych meneli.

Do wszystkich

Wiecie co juz drugi raz proboje dowiedziec sie tego i owego na tym forum i dowiaduje sie wielkie gowno bo zaczynacie niepotrzebne klutnie wiec jeden mowi nie sluchaj tego drugi gada nie sluchaj tamtego. Ogarnijcie sie panowie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.