Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież wg niego wszystko jest ok....

Handlowiec paradigma kerikawon zakłada wątek "Klub zwolenników PARADIGM" i co? I nic. Bo przecież on święcie wierzy, że to najlepsza marka za te pieniądze :) Na dowód - sam ma paradigmy. Pewnie więc we wszystkich wątkach gdzie sugerował ludziom tą markę robił to jako "posiadacz" o "profesjonalnej wiedzy" a nie handlowiec.

A inne marki jak ELAC, CANTON, Acoustic Energy, DALI, Harbeth, Spendor, Magnat, JAMO, Klipsch itd... wcale nie mają w ofercie nic konkurencyjnego w relacji cena/jakość ;) Więc, żeby ustrzec laików przed wywaleniem kasy w błoto, kerikawon profesjonalista poświęca się dla ogółu zupełnie bezinteresownie promując to czym handluje ;) Ma jeden tylko cel, zadowolenie audiofila (czyt. klienta Polpak Poland Sp. z o.o.)

BRAWO.

kerikawon

pisałes w watkach o sprzecie za sprzedaz ktorego odpowiadasz nie tylko paradigm , placze ci sie juz praca z zyciem prywatnym niestety co tez jest typowe dla handlowca jak i nieustanne krętactwa

wpadłes w kiepskim stylu niejako przyparty do muru przez Gustawa po wypisywaniu przez 2 dni najrozniejszych głupot

jaki ruch z Twojej strony ? Gustaw zaproponował słowo "przepraszam" i mysle ze to dobre rozwiązanie aby wyjsc z dołka

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

KAZ, 3 Lis 2007, 21:41

>Jeszcze były kabelki XLO.

Kaz posłuchaj tych kabelków,bez złośliwości i ataków na firme którą ja lubie bo mam takie prawo,i której użytkownikiem jestem.

Witam!

Ja raczej tutaj tylko czytam, i niestety zapamiętuje wiele jak to szachista:), więc nie moglo być dla mnie zaskoczeniem, to, co dla innych jest szokiem. Nie będę opisywali byłego wpisu "o mnie" Kerikawona, podać mogę zaś potwierdzalne fakty. Jest późno, dlatego będzie jeden. Wspaniały opis wzmacniacza Xindak XA6950V kolegi jaro4444 w temacie nr 23306 założonym przez chicka. Nie wszyscy sie wysilą i poszukają, dlatego wkleję ostatnie zdania.

"A jest to nie żaden Hi-End tylko siermięzny chinol zwany Xindak XA6950V ;)

Podziękowanie dla kolegi z forum - Kerikawona (okazało się Pana Prezesa ;) za udostępnienie tego klocka do domu na odsłuch."

powinno wystarczyć.

Pozdrawiam.

=>Gustaw

Ale odkrycie :-) Dopiero zauważyłeś?

Oczywiście wolałbym aby "branżowcy" dokonywali wpisów z otwartą przyłbicą. Ale z drugiej strony odnoszę wrażenie że dzięki forumowiczowi Kerawikon na prowincji w Legnicy pojawiło się parę fajnych klocków do odsłuchów. Dlatego oceniam pomimo wszystko go pozytywnie.

P.S.

Może inni dystrybutorzy wezmą przykład?

Ok żeby nie było tych którzy poczuli sie urażeni a zwłaszcza Pana G .Cieszę sie natomiast ze dzieki mnie paru rozsadnych ludzi na tym forum i w Polsce miało możliwość zweryfikowania swoich poglądów na stosunek jakości do wartości oferowanego w tym kraju Stereo .

Acha nigdy nikomu nie polecałem rzeczy co do której nie byłem pewny jej wysokiej wartości .

americanos- czy ty naprawdę masz mnie za dupka , żeby mieć taki ogląd oferty i sytuacji na rynku musiałbyś być co najmniej jak to Pan G określił handlarzyną .Do tej pory szanowałem twoje opinie o głośnikach i proponuje zdobyć sie na chile obiektywizmu .Paradigm może faktycznie ni jest najlepsza marką ale ma parę wybitnych konstrukcji w swojej ofercie .Ty natomiast cały czas to negujesz taj jak byś naprawdę był pracownikiem co najmniej TRIMEXU ?????

Sadze że obiektywne podejście Panów do tematu samo rozwiąże problem tym bardziej ze tak jak juz napisałem w innym wątku ,nie tylko ja na tym forum jestem związany z firmami Audio .

Panie Nowak podwaly Pan tak zaufanie do POLPAK-u ze trudno sie bedzie wam pozbierac z tym. Jesli firma a wlasciwie jej przedstaiwciel potrafia sie tak zachowac to co ma jeszcze w zanadrzu? Malo tego, gdyby Paradigm wiedzial o takich chwytach reklamowania ich firme to napewno by z wami zerwal umowe. Juz zawsze bedzie ciazyc na Panu plama w zwiazku z ta afera. Bo to jest afera gdyz podszywac sie pod niezaleznego uczestnika forum, a na pewno inni forumowicze tak sadza o innych dyskutantach, to nie ladne zachowanie. W USA mogl by pan siedziec. Niech Pan juz da spokoj i zniknie z tego forum. Zreszta nadal uzywa Pan nicka okrytego tak zla slawa. Moze jest Pan swietnym sprzedawca i pana pozycja w firmie tez daje do myslenia ale wszystko ma jakies granice. Jak na razie Paradigm okryty jest blotem.

Jednemu się podoba to drugiemu tamto, ale twierdzenie że Mercedes S 500 to gó..., a BMW 740 to hiper luxus, to tak jak twierdzenie, ze Elac czy Klipsch dyma Paradigma mówiąc wprost :)))))

Panie senicz żadna to afera jestem jednym z wielu na tym forum .....A że jestem jednym za bardziej znanych ??? i większość znała etymologie mojego nicka ???

>>Niech Pan juz da spokoj i zniknie z tego forum.

Zreszta nadal uzywa Pan nicka okrytego tak zla slawa.

A afera jak afera, nie pierwsza i nie ostatnia na tym forum :) Osobiście nie mam zamiaru bronić Paradigma w sposób jaki jamówię czyni to z Furutechem czy Bonasusem, ale akurat mi seria Studio odpowiada, nie widzę godnych konkurentów i niech tak zostanie - kazdy niech kieruje się swoimi upodobaniami i bedzie dobrze :)

koniec problemu, sytuacja jest czysta

senicz notowania kerika ida w gore bo pracuje dla firmy 24 godziny na dobe :-)

Właśnie nie wiem po co robić afere Pan Irek zakładając to forum pomógł wielu audiofilom w wyborze np. odpowiedniego wzmacniacza do głośników Paradigm i sądzę, że wiedza Pana Irka wielu z tego forum się przydała a jeszcze mam pytania do Pana Senicza czy jeśli ktoś jest związany z jakimś sklepem ze sprzętem audio lub w nim pracuje to już nie ma prawa zakładać postów i dzielić się z forumowiczami doświadczeniem jakie zdobył przez lata pracy. Sądzę, że propozycje z cyklu zniknięcia Pana Irka z forum są mocno nie na miejscu i bardzo przesadzone :-(. Też jestem właścicielem sklepu ze sprzętem audio i co też mam zniknąć z forum. W 100% popieram to co robi Pan Irek cieszę się, że pomógł mi w wielu kwestiach związanych z głośnikami Paradigm a jeszcze na koniec nie zapominajmy, że dzięki Panu Irkowi powstał KLUB ZWOLENNIKÓW PARADIGM Pozdrawiam wszystkich forumowiczów a zwłaszcza Pana Irka co do Którego mam pełen szacunek i popieram go w 100%

subsonic

tylko wpisz sobie w "o mnie " ze sprzedajesz zawodowo sprzęt bo w tym był problem chyba ze nie chciało ci sie czytac całosci

No to może i ja wrzucę swoje 0,03 pln do dyskusji.

Otóż fakt "kerikawon sprzedaje w Polpaku Paradigma, Xindaka oraz inne klocki" można było wyczytać między wierszami tak łatwo, jak to dzieci w pierwszej klasie robią z czytanką o Murzynku Bambo. I trzeba być wybitnie naiwnym, żeby tego nie zauważyć. Z drugiej strony kerikawon zachwala swoje "zabawki" w sposób tak wyważony i stonowany, że doprawdy trudno mu mieć za złe to, co robi. On nie psioczy na wszystko inne, co nie jest w jego ofercie, więc jest jak najbardziej fair.

Natomiast histeryczna, wręcz paniczna reakcja senicza na ww fakt przypomina mi wypowiedzi pana Macierewicza. Spiski, agenci i szpiedzy wszędzie dookoła nas. Boże, widzisz i nie grzmisz...

post-11870-100009946 1194890001_thumb.jpg

Popieram :)

przykro , że przez kilku panów (senicz, amerikanos, gustaw) to bardzo ciekawe forum podupadło na przyszłośc zastanówcie się troszeczkę agencie gustaw i podobni mu senicze i amerikanosy nad tym co robicie

Pozdrawiam

ps.

Panie Irku jesteśmy z Panem

Kerikawon,Irek...może mały offtop ale fajnie,że dzięki takie imprezie jak AS można się poznać osobiście :-)

Pozdrawiam

Jarek

PS. Ten niedrogi wzmak lampowy Xindaka dał mi sporo do myślenia ;-)

a dzięki , dzięki nareszcie ktoś zauważył , prostą rzecz .Ja nie krytykuje innych tylko staram sie pomóc potencjalnym posiadaczom zainteresowanym sprzętem który z racji zawodu znam od podszewki .Jedyna co mnie wpienia na tym forum to antykablarze resztę staram sie traktować tak aby nikt nie miał do mnie pretensji , a tylko zadowolenie . Zresztą zawsze staram sie pomóc innym bezinteresownie , dlatego nie jeżdżę Ferrari .(jeszcze)

A i w związku z tym parę pytań co wam sie podobało lub nie w prezentacji Anthem/ Paradigm na audio Show .

Ze swojej strony starałem sie aby system ,stereo na S-6 v2 zagrał jak najlepiej i tak było pod warunkiem że słuchaczy było więcej ,inaczej nastepowało nieprzyjemne zdudnienie i wyostrzenie dźwięku . W sumie nie mogę mieć o to pretensji sam wybrałem przed instalacja ten pokój .Na przyszłość ostrzegam pokoje 208 i 210 nie nadają sie do prezentacji stereo .Proszę innych o zapamiętanie tych feralnych numerów oraz na przyszłość innych wystawców o podawanie feralnych numerów numerów .Może pozwoli to stworzyć mapę akustyczna hotelu Sobieski .Sądzę że wszyscy na tym skorzystają .

Jareq, tez jestem ciekaw tego wzmacniacza , w piątek wiozę go do Pana Tomaszka i sprawdzimy co naprawdę potrafi oraz ile jest wart .

Dla zainteresowanych MT- 3 robiony na płytce nie na pająka .

"Kiedy emocje już opadły jak po wielkiej bitwie kurz" to ja może coś napiszę.

Dzięki uprzejmości Irka Nowaka vel. Kerikawon miałem możliowość posłuchania w domu paru wzmacniaczy, CD, DAC-y i kabli z oferty Polpaku. Nigdzie indziej nie chcieli mi tego wypożyczyć za kaucją. Kiedy zadzwoniłem do Irka w tej sprawie po raz pierwszy, przedstawiłem się i podałem mój nick z forum, zaprosił mnie do salonu i wypożyczył mi sprzęt. Dzięki takiej postawie wielu kolegów z forum miało możliwość posłuchać tego sprzętu u mnie w domu (u siebie też ale o tym ciii :D). U paru pozostał już ten sprzęt na stałe, tak jak i u mnie. W opinii o wzmacniaczu Xindaka napisałem kim zawodowo jest Kerikawon.

Więc może nie było najlepiej, że Irek nie podał oficjalnie swojego stanowiska, ale z drugiej strony nie opluwał konkurencji a uprawiał pozytywną reklamę.

Jeszcze jedna cecha, która charakteryzowała Irka, a zasadniczo różniła go od innych dystrybutorów sprzętu, to była zgoda na wymianę lamp w testowanych egzempalarzach sprzętu. Dzięki temu można było poznać jego prawdziwy potencjał. Nigdy też nie było problemu kiedy oddawało się sprzęt z uwagą "to nie dla mnie". W odpowiedzi słyszało się: " Za tydzień będzie nowość XXXX. Zapraszam, wpadnij, posłuchaj, podziel się swoją opinią"

Więc proszę o rozważenie pochopnych opinii na temat tej osoby bo uczyniła ona wiele dobrego w szerzeniu wiedzy o sprzęcie wśród wielu członków tego forum.

Cytuję jaro4444, * Jeszcze jedna cecha, która charakteryzowała Irka, a zasadniczo różniła *

dlaczego czas przeszły ?? ja cały czas żyje i szukam dobrego brzmienia ,ostatnio bawie sie MT3 Xindaka i okazuje sie że na triodzie pieknie ciągnie moje Studio 40 v4 ,pełen relaks .

Co prawda jestem niepocieszony ponieważ pomimo moich starań nic nie piszą o Paradigm na AudioShow .

Nic nie bębniło i w związku z tym nikt nie zauwazył, Paradigm ,NHT ,Copact'ów ani KODY ??? Może faktycznie trzeba było pobębnić w myśl zasady "nie ważne jak mówią , ważne ze mówią" .

Pozdrawiam Przyjaciół z Forum ....

mim Zwróć uwagę na to zeby był to markowy kabel o AWG jednej żyły nie mniejszy niż 14 .Najlepiej żeby materiał przewodnika był w duzej klasie czystości minimum 4N .Nie mniej ważna jest izolacja ,nie musze przypominać ze najlepszy jest teflon .Biorąc pod uwagę wartośc głosników kabel nie powinien być droższy niz 600pln .

Zajrzyj w zakładkę opinie .

Podpiałem dolne na Ultralink Chellenger czy jakoś tak , średnicaz palca a na górę kupiłem Real Cable BT250 , całkiem przyjemnie to idzie a wcześniej zabrałem do sprawdzenia H/K 970 + CD970 / zawiodłem się mimo że AVR4550 jako A-V jest całkiem niezły / Denon PMA1500ae gra całkiem nieżle mimo że nie ma marketowych światełek jak wogóle coś w nim świeci za wyjątkiem diody od CD - jestem zadowolony z Paradigmów 9v5 - mi ten dżwięk w zupełności wystarcza a i wygląd ich cieszy oko - szkoda ,że nie mam CD a DCD1500 jest kosmicznie drogi pewnie dlatego że ma SACD

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.