Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Bronco, ile dałeś za swoje Paradajmy? Szukam podłogówek, bo w moich 20v4 brakuje mi zejscia na basie i takiego ogulnie "mięcha". Porównywałeś moze swoje z tymi 60v3?

" Forever Death Metal "

No i po Audio Show.

Ciekawe, wątek na ten temat nie wspomina ani razu o Paradigm tak jakby głośników na wystawie nie było.

No cóż to w końcu kanadyjska tandeta, może i świetne zaprojektowana ale jednak ni jak się jej równać z tymi audiofilskimi pierdziawkami grającymi pitu pitu.

Najbardziej mnie razi i mierzwi to że nie można było posłuchać normalnej cywilnej muzyki, raz tylko, usłyszałem Pink Floyd ale zaraz został wyłączony i znowu popłynęło plumkanie.

Śmiesznie się obserwuje ludzi wchodzących do pokoju Paradigm cmokających z dezaprobatą, bo akurat leci Don't Stay - Linkin Park. To co,ktoś zamierza mi wmówić że na co dzień słucha plumkania i tylko taka muzyka może zaistnieć na Audio Show. Raczej obawiam się że 3/4 tych prezentowanych zestawów po prostu by się wywaliło na jakimkolwiek tego typu kawałku, czego nie raz byłem świadkiem na osłuchach w innych firmach.

Czekam zarówno na opinie negatywne, jak i może jednak taka się pojawi- pozytywna.

Pozdrawiam Para-maniaków.

Irek Nowak

zauwazylem ze paradigmy sa traktowane przez zapalonych audiofilów zwolennikow plumkania ,podobnie jak polskie altusy juz slyszalem pare takich opin ze paradigm to amerykansko-kanadyjskie wydanie altusów

ja sie do tej marki przekonalem i w stereo zawsze beda mi towarzyszyć

Prawdę mówiąc faktycznie jest to zabawne :D Ja osobiście nie znam lepszych kolumn sensownie wycenionych do elektroniki/popu/rocka czy ogólnie do ostrego łojenia techno, ale z klasą nie mającą nic wspólnego z Altusami, niż Paradigm Studio. Na dodatek plumkania też się da na nich posłuchać :D No cóż jak ktoś woli namiastkę basu i dynamiki i rozkoszuje się sztucznie ocieplonym wokalem damskim ja mu nie wróg ;)

"Raczej obawiam się że 3/4 tych prezentowanych zestawów po prostu by się wywaliło na jakimkolwiek tego typu kawałku, czego nie raz byłem świadkiem na osłuchach w innych firmach.

Czekam zarówno na opinie negatywne, jak i może jednak taka się pojawi- pozytywna.

Pozdrawiam Para-maniaków" - hahhahahaaaaa, dokładnie !!! Spowolnienie, mizerny atak, niby-bas, niemożność głośnego grania to domena audiosyfilijskich pierdziawek - doświadczyłem tego wielokrotnie !, jeno potem jak zapodam zapatrzonym w nie audiofilikom Satrianiego, Depeszów, Floydów, Dire Straits na swoim systemie to zbierają szczenę z podłogi :D

kerikawon, 8 Lis 2009, 23:04

>Czekam zarówno na opinie negatywne, jak i może jednak taka się pojawi- pozytywna.

>Pozdrawiam Para-maniaków.

Pozytywy:

1) studio 60 v 5 mają świetną stereofonię, dźwięk był zupełnie oderwany od kolumn, powstało silne wrażenie, że głośniki "nie grają" tylko gra coś pomiedzy nimi.

2) Anthem MCA 20 w połączeniu ze studio miał przyjemną, analogową barwę, przy zachowaniu dynamiczego, zdrowego przekazu. Ma opinię typowego "tranzystora", a zagrał przyjemną, pełną barwą.

mczaj, 20 Lis 2009, 17:56

Głośniki te mają wspólne z serią Studio przetworniki średniotonowe i niskotonowe.

Co do cen nic jeszcze nie wiem, ale na pewno będą droższe od swoich odpowiedników w Serii Monitor.

Dostępność od przyszłego roku pi razy oko luty/marzec.

>kerikawon, 8 Lis 2009, 23:04

>

>

>>Czekam zarówno na opinie negatywne, jak i może jednak taka się pojawi- pozytywna.

>>Pozdrawiam Para-maniaków.

Jestem fanem Paradigmów - miałem kiedyś kilka różnych modeli i szanuję tą firmę. Natomiast AS widziałem nowe Studio 60 i w porównaniu do wcześniejszych v2 bądź v.3 wyglądały hmmm plastikowo, karłowato i jakoś tak dziwnie. Mam nadzieję że brzmieniowo nadal trzymają formę swoich poprzedników...

Zaręczam ci że mimo znacznie mniejszych rozmiarów, jak zwykle cała energia konstruktorów z Paradigm poszła w jakość dźwięku. Ciekawi mnie dlaczego tylko oglądałeś na na Audio Show, a dlaczego nie posłuchałeś ?? Przekonałbyś się o niewątpliwych zaletach tego zestawu. Dla mnie osobiście mniejsze rozmiary tych głośników to tylko zaleta. Teraz gdybym myślał o zmianie zestawu,zastanawiał bym się nad Studio 60v5. Poprzednie były dla mnie zdecydowanie za duże.

Trzeba chyba wykręcić głosniki, żeby to stwierdzić - fronty wyglądają jak dotychczas w serii monitor (wskazują na odlew z tworzywa).

http://www.cepro.com/images/uploads/paradigm_se_series_official.jpg

Co do 60 v5 - słuchałem ich też kiedyś w Regułach z xindakiem i wrażenia też były co najmniej dobre. Z plastikowym wyglądem bym się nie zgodził - w końcu mamy fornir zamiast laminatu.

Wielkość - faktycznie, wyglądają bardzo niepozornie. Nie każdemu musi się to podobać...

mczaj, 24 Lis 2009, 13:36

Faktycznie żadnych porządnych relacji na temat nowej specjalnej linii Pradigm nie ma.

Ze zdjęć wynika ze obudowy/kosze głośników są takie jak w serii Monitor czyli z tworzywa.

Wniosek jedynie taki z tego że przyoszczędzili za to obudowy eleganckie.

śrubki i maskownica ......

A tak na poważnie to podobno inne parametry głośników średniotonowych i przekonstruowana zwrotnica.

Czy tak jest?? Szczerze mówiąc nie miałem okazji sprawdzić.

Właśnie, chciałem też się dowiedzieć. Chyba się rzucę na Mini Monitory 5. Słuchałem ostatnio Atomów i Titanów ale w wersji 6. Myślicie, że będzie duża różnica w brzmieniu...?

guitarmen, 26 Lis 2009, 11:56

>Właśnie, chciałem też się dowiedzieć. Chyba się rzucę na Mini Monitory 5. Słuchałem ostatnio Atomów

>i Titanów ale w wersji 6. Myślicie, że będzie duża różnica w brzmieniu...?

jeśli jakaś będzie to pewnie nie adekwatna do różnicy w cenie :)

za ile znalazłeś te Mini Monitory v5 ? jeśli taniej niż normalnie to ok, jeśli nie to na Twoim miejscu wybrałbym Monitor Audio br2 - charakter i barwa brzmienia podobny do Paradigmów v5 z lepszej jakości "górą" (tutaj trochę też zależy od pokoju - Paradigmy poradzą sobie w nieco większym, oraz od elektroniki - do ostrzejszej lepiej MA, łagodniejszej Paradigmy)

generalnie na twoim miejscu do Rotela wybierałbym między Titan v5 (jak masz ~15m+)i Monitor Audio br2 zamiast Mini Monitor v5 do mniejszego pokoju

Na allegro widziałem takie za 1200zł (plus super pro kabel Kimbera 8)).

Ah, nie mam już Rotela ;). Będę szukał jakiejś końcówki do nich jak je kupię. Mój pokój to ok 14m, więc raczej zdecyduję się na Mini Monitor, Titany są zbyt duże i zbyt drogie.

Chyba, że mogę tak zaoftopować i zapytać czy jest coś ciekawszego niż Mini Monitory w podobnej cenie i o podobnym brzmieniu?

no w tej cenie to się opłaca, tym bardziej z dobrymi kabelkami

generalnie z nowych oprócz Monitor Audio Br2 nic ciekawszego w tej cenie po prostu nie ma, czasem na wyprzedażach są w okolicach 1k np Magnat Quantum 603, Heco Metas lub Celan - również warte uwagi, brzmienie podobne klasowo ale ciut inne, aż takiej dynamiki jak Paradigmy / MA nie mają

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.