Skocz do zawartości
IGNORED

MarantzSA17S1 - problem z odczytem płyt.

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

od pewnego czasu jak wrzucam płytki do swojego SA17S1 to ma problemy z ich odczytem - np. wkładam płytkę, klocek czyta TOC, pokazuje numery utworów i jak wciskam PLAY albo jakiś konkretny numer utworu to zaczyna mielić płytkę i mieli i mieli i mieli... muszę zrobić OPEN i CLOSE, ponownie wczytać TOC i wtedy z reguły już działa... dzieje się tak od czasu do czasu - co może być powodem? użyłem płytki czyszczącej ale nie rozwiązało to problemu...

pomijam fakt, że płytek CopyControlled w ogóle nie odczytuje ;)))

soso, 31 Paź 2006, 13:50

>adamgdansk, 31 Paź 2006, 08:26

>

>

>>pomijam fakt, że płytek CopyControlled w ogóle nie odczytuje ;)))

>

>Nie bardzo rozumiem?

Ano, często się zdarza że Copy Controlled chodzą źle w czytnikach DVD lub CDROM (było już na ten temat wielokrotnie na tym forum). Mój CD czyta co prawda obie dwie posiadane przeze mnie Copy Controlled, ale przy jednej potrzaskiwał od czasu do czasu, więć SKOPIOWAŁEM ją na CDR i już jest miodzio.

Natomiast oczywistym jest, że płyty bez znaczka CDDA nie kupię już nigdy, SKOPIUJĘ ją sobie od kolegi. Z czystej złośliwości.

Niestety dla Ciebie Adam, nie mam żadnej konstruktywnej rady...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.