Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki i wzmak do 1500zł - propozycje

P.L.

Rekomendowane odpowiedzi

Mój zestaw :holdegron+hd 590 (mniej więcej 13 Twojego budżetu)

1."inni ludzie i tak wola kupic shit byle z metką".........no nie wiem czy na takim headboxie nie stracisz wiecej niż na DIY (używane holdegrony,forumy czy paradoxy chyba łatwiej sprzedać na tym forum niż shit z metką)

2.polecam szczerze wzmak diy nie tylko z powodów cenowych ale także dlatego,że konstruktorzy podpowiedzą i wypożyczą sprzęt do odsłuchu

3.piszesz ,ze słuchasz rocka: teraz słucham sonic youth "dirty".Brzmi to wszystko naprawde dobrze,ściany gitarowego szumu,mocna perkusja.........po prostu miód dla uszu (nie wiem czy o taki rocku myślisz).wcześniej słuchałem rage against the machine no i ilość "mięcha" podana przez holdegrona jest duuuuuża (może za duża jak na piątek:-)))).

4.gdybym miał taki budżet to raczej wzmaka bym nie zmienił a wybrał słuchawki za ponad 1000 pln

5.no ale jak koledzy piszą,nikt za Ciebie nie wybierze.......ja polecam Holdegrona

Do P.L.

Jaka dzwiekowka siedzi w Twoim PC ?

Dzwiek z plyty glownej, czy moze cos lepszego?

Ja swoje sluchawki (Audio-Technica ATH-PRO700) podlaczam do panelu z Creative'a X-Fi Elite PRO i dzwiek jest duzo lepszy niz z paru DVD playerow (Philips) z ktorych korzystalem wczesniej. Jezeli szukasz w miare tanich uniwersalnych sluchawek [zreszta nie zaznaczyles czy zalezy Ci bardziej na dzwieku neutralnym (pro), czy na wzbogaconym (hi-fi), ani tez czy szukasz wsrod konstrukcji otwartych, czy zamknietych] dobrym wyborem bylyby ATH-A900 firmy Audio-Technica. Mozesz je dostac miedzy innymi na Audiocubes.com (wysylaja do Polski) za $180. Sluchawki te sprawdzaja sie wysmienicie na kazdym zrodle dzwoeku, maja dobry bas, swietnie oddaja scene i nie potrzebuja dokupywania specjalnie wzmacniacza, do tego sa takze bardzo wygodne. Oczywiscie przy wyborze sluchawek powinno sie kierowac najlepiej osobisym odsluchem danego modelu. Co do porownania HD600 z HD650 to jest to dokladnie opisane w watku "S?uchawki wysokiego lotu". o ile mnie pamiec nie myli to HD600 maja oprocz innej barwy dzwieku sypiacy sie kabel.

Hmm.więc jest jak widzę mały problem. Musisz sobie na początek odpowiedzieć po co Ci ten wzmacniacz? czy:

a - do patrzenia na niego i sprzedaniu go czy,

b - do słuchania...

niestety w tych pieniądzach jest tylko taki wybor...

Poczytaj forum, faktycznie tak jest ze latwiej sprzedać DIY (o ile foruma czy Paradoxa mozna tak nazwac, niby tak a nie chce przed gardło przejsc;)) ..może prodiy?;)).

Weź pod uwagę ze w przypadku DiY skladają je pasjonaci, znający swój fach na ktorych zawsze mozesz liczyć.... w wypadku komercji... no cóż.. przewaznie robi to ktoś na tasmie niewysokiego wzrostu ze skosnymi oczami...gdzies pomiedzy szyciem spodni dla levisa a kleceniem tanszych słuchawek dla firmy "S"...;)

Pozdrawiam Arkadiusz Grabowski

stary, a mógłbyś klepnąć słów kilka na temat Edgara? Jak to to gra ? :] a ze swojej strony polecam Beyery dt 990 PRO, koszt wcale nie wielki, a radocha nieziemska :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.