Skocz do zawartości
IGNORED

Zaproszenie na DIY AS2006

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Ustalilem ostatecznie termin swojej prezentacji sprzetu diy. Prezentacja odbedzie sie w niedziele 12 list. o godzinie 17. Prezentacja nie ma celu komercyjnego a raczej promocje DIY i ogolnie wlasnej dzialalnosci intelektualnej. Ma na celu promowanie takiego forum jak ten i tu skladam podziekowanie dla Lukara za cierpliwosc i ogromny wklad pracy dla zalozenia i utrzymania tego portalu. Zapraszam wszystkich wesolych uczestnikow tego forum czyli znawcow tematu i kibicow stawiajacych pierwsze kroki w dziedzinie technik audio i video. Oczywiscie nie kazdy moze sie nauczyc techniki i samemu cos splodzic ale kupujac fabryczne nowe lub uzywane ma mozliwosc dobrej oceny tego co kupuje. Zaprezentuje dvd panasonic s35 z nowym stopniem wyjscowym na tranzystorach zamiast OP i bardzo ciekawy wzmacniacz mocy w ktorym typowy uklad podzielony zostal na dwie czesci - tak zwany driver napieciowy pelniacy rowniez funkcje preampa i koncowka mocy - wtornik mocy o wzmocnieniu ~1. Taka konfiguracja pozwolila mi na dopracowanie parametrow poszczegolnych stopni choc wiazala sie z dodatkowymi lelementami dopasowujacymi obie czesci. Kolumny w systemie to niestety nie Focal alto BE bo te nie przyjada do Polski na czas a duzo mniejsze Electry 1027 lub ich odpowiedniki z nowej serii. Tak wiec ucho audiofila nie nacieszy sie tytanicznym basem ale dozna milych wrazen sluchajac czystych srednici sopranow. Material muzyczny bedzie nagrany w formacie CD aby nie wnosic wrazenia ze system gra tak dobrze bo uzywa wysokich formatow - sacd i dvd-audio. Pokaz to wlasciwie sluchanie muzyki a na ewentualne pytania odpowiem po zakonczeniu sesji odsluchowej.

Serdecznie zapraszam Wlodzimierz Senicz

https://www.audiostereo.pl/topic/29365-zaproszenie-na-diy-as2006/

Pokaz odbedzie sie w sali Wilanow II w sali firmy Trimex.

Kable to ixotica glosnikowe i ixos 1000 sygnalowce. Ja w magiczna moc kabli to nie wierze ale co mi tam mozna sprobowac.

sprzet nie ma dopieszczonych obudow bo tylko zwykle adaptowane ale to sa tylko prototypy i czas ich zycia jest policzony do kilku miesiecy na ich miejsce juz plodze nowe klocki. Koncowka mocy jest dosc klopotliwa bo ma chlodzenie wiatrem od wiatraka komputerowego ale wiadomo prototyp o krotkim czasie zycia. Chcialem zrobic cos super plaskiego ale chyba zbyt plaskie bo nie ma miejsca na radiatory. Lepsze chyba sa mono koncowki i takie bede robil choc wczesniej skoncze swoj koronny patent mfb kolumny ale to na AS2007 i chyba we wlasnej salce bo takie proszenie sie u innych jest nieciekawe. Jeszcze raz powtarzam ze pokaz nie ma na celow komercyjnych a tylko dydaktyczno/poznawcze. Co do muzy to zaczniemy od Jopek - okularnicy z koncert. ciekawie nagrane i z meskim glosem. Potem chor Mormonow i Romeo i Julia. Niesamowite kawalki. Troche bluesa, Marcus i solowka na prekusji. Kurcze zaluje tych Alto bo nie bedzie odpowiedniego wykopu na basie!!

szkoda ze nie ma duzych kolumn z basowcami 25-40cm. Dopiero wtedy wzm pokazal co znaczy duzy df na poziomie 8000 z ceweczka na wyjsciu. Ale i tak bedzie czad. Jako zrodlo bedzie Panasonik S35 dvd z allegro za 100zl z nowym wyjsciem i sami uslyszycie ze zaden wypasiony cdek nawet mu nie podskoczy. Czesci do bufora wyjsciowego to jakies 20zl lacznie z trafem zasilajacym i reszta.

jesli koledzy chca zaczarowac sluchaczy to juz dzisiaj powinni zabrac sie za budowe urzadzen na przyszly rok. Ja np. chetnie wynajalbym pokoj ale zaprosil do niego i do oplat kogos kto chce pokazac gramofon nalogowy bo uzupelni;l by moj sprzet. Lub mozna ustalic dni do podzialu co wydaje sie lepszym rozwiazaniem. Mnie by pasowala niedziela bo choc gorsza medialnie to ...............

jesli to mozliwe to prosze o plakietki z nazwiskami i nickami w klapy lub na szyje abysmy wiedzieli kto jest kto. Naprzyklad zeby nie pomylic Lankastera z Kragulem. Ja juz taka sobie zrobilem. Choc plakietka z as2000 ale co tam. Wczesniej nalazela do niejakiego Lyngdorfa ale zaslonilem nadruk swoim nazwiskiem SENICZ.

wypalilem juz plytke z muza niektore kawalki to pewnie z 10 kopia ale gra ladnie. Tak plasko. Muza tez nijaka troche bab no wlasciwie same baby i mormoni. Niestety jest tez Madonna ale bez niej zaden audifilutski pokaz nie moze sie odbyc. No nie? Zaczyna Jopek potem Krall, Cole jakis blues i poleci muzy jest wiecej niz 1h zarezerwowanej do 18 zreszta 18 to koniec as2006 wiec nie dosluchamy do konca.

Proszę opisać jak przebiegła prezentacja. Bardzo chciałem na niej być, niestety złapałem grypę lub jakieś inne paskudztwo i musiałem zostać w domu. Zdjęcia mile widziane.

Pozdrawiam.

>>josef

koledzy mają lepsze zdjęcia, więc wkleję tylko jedne... Co do opisu, to mój jest w innych topicach o AS, nie chcę się powtarzać ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>4kowal

Jeszcze troche cierpliwosci !

Najwiecej zdjec, jak zauwazylem, robil rekin, a chlopaki musza jeszcze dojechac do Poznania !

Wydaje mi sie, ze prezentacja Pana Senicza dla wszystkich sluchajacych byla duzym zaskoczeniem

i bardzo pozytywna niespodzianka, mimo ze Pan Senicz zdecydowal sie na nia w zestawieniu

dalekim od optymalnego (odpowiednie kolumny nie dojechaly na czas) !

Pan Senicz wstepnie niewykluczyl mozliwosci prezentacji urzadzen, w Klubie Audiofila i Melomana - KAiM,

tak, ze jest szansa posluchania stworzonego przez Niego systemu w optymalnym zestawieniu,

zawierajacym rowniez preferowane przez Niego kolumny (rzadki, stary model Marantz'a) !

>i bardzo pozytywna niespodzianka, mimo ze Pan Senicz zdecydowal sie na nia w zestawieniu

>dalekim od optymalnego (odpowiednie kolumny nie dojechaly na czas) !

Rzeczywiście, jak uzgodnilismy z Seniczem, słoma nie dojechała na czas ;-). Barzdo sympatyczna impreza. Nasz forumowy kolega zebrał najwięcej braw - i to nie złośliwych.

Ja tam, do końca nie jestem pewien czy tam w srodku pudełeczka na wzmacniacz nie było zwykłego gainclona? ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.