Skocz do zawartości
IGNORED

prawda i tylko prawda o Harman/Kardon

rsz

Rekomendowane odpowiedzi

rsz

Ciężko się z Tobą rozmawia, wyciągasz jakieś zdanie z kontektu całej wypowiedzi a następnie interpretujesz je wg. swojego widzi mi się. Grunt zeby zgadzało się z obraną ideologią. I tak w koło Macieju....

Zyczę Wesołych Swiąt

Cześć

P.S. Miałem dawno temu Technicsa, większego gówna jak cyfrowy korektor to oni wymyśleć już nie

>mogli.. :)

Mogli, scalaki we wzmakach...

Moim zdaniem HD970 to całkiem niezły cd-ek. I nie zgadzam się z opiniami że obcina górę. Porównywałem go z kilkoma odtwarzaczami i góry było tyle samo. Poza tym nagrody EISA nie dostał za nic. Moim zdaniem w tej cenie nie dostanie się lepiej grającego nowego odtwarzacza cd.

Pozdrawiam

Andrzej

Miał ktoś okazję odsłuchać porównawczo HK 680 i 690? Ten drugi lepszy w brzmieniu, czy tylko z większym wykopem? Forum już przewertowałem. Mam 680 i rozglądam się za czymś ociupinkę lepszym a w dobrej cenie. Chyba też czeka mnie wymiana kolumn :(

Wnioskując z tego że rozważałeś zakup Denona PMA1500AE, to przeznaczasz na nowy wzmacniacz ok. 2500zł. Za taką kwotę można już zacząć polowanie na jakiegoś przyzwoitego lampiaczka. Szczerze polecam (ale raczej nie Dareda, prędzej Ukraińca).

Filmy z kompa będziesz nagłaśniał lampą tak samo jak tranzystorem. Ja też z powodzeniem nagłaśniam lampą filmy, tyle że nie z kompa, a z DVD. Nie widzę zatem problemu.

Być może będę miał swojego wypieszczonego HK 680 na zbyciu. Oczywiście stosowne info znajdzie się w dziale "ogłoszenia". Nie mam zamiaru łamać etykiety wiec tylko bąkam tak pod nosem. Sprawa się rozstrzygnie w przeciągu miesiąca.

bojaco, ja jestem z okolic żywca, gdybyś chciał posłuchać baltlaba epoki 2 (przedział ~2,5k) to zapraszam, mam urlop między świętami, co prawda nie chcę go sprzedawać ale może Ci się spodoba a w ogłoszeniach jest taka sztuka.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Witam cię! Bardzo chętnie bym zajrzał, bardzo. Ciekaw jestem Baltlaba. Może bardziej w nowym roku, teraz mam młyn do końca roku. Widziałem to ogłoszenie ale kasa mnie nie puszcza. Ledwo dyszę:(

Opteron, już chyba ze 2 lata temu zapraszałem Cię do mnie. A może się dogadacie z bojaco i razem wpadniecie do mnie? Dorzucilibyśmy wtedy do odsłuchów lampiaczki i tranzystory w klasie A.

McGyver, jak na razie nie miałem kiedy, teraz dwa dni siedziałem nad moim cedekiem i upychałem dodatkowego toroida 100VA i uwierz mi cholernie dużo czasu na to zeszło bo chciałem go mieć pod klapą a nie z tyłu :-)

Ale wiem, wiem i pamiętam, jak tylko będę się wybierał w Twoje strony na pewno poprzedzę to telefonem lub meilem. Myślę że lepszą "ciekawostką" na ewentualnym spotkaniu byłby mój player niż baltlab? Jeśli bojaco znajdzie chwilę to raźniej we dwójkę się tam zwalić!

pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Dorwałem króliczka, będę miał HK 690! Niestety, nie mogę sobie zostawić 680 a szkoda, bo chciałem bezpośrednio porównać je oba. Chyba, że otrzymam niespodziewany spadek... Tym samym zapraszam zainteresowanych do wspomnianego wcześniej działu.

Sporo mowicie o "wnetrznosciach" yamahy AX 900. A moze ktos ma fotke wnętrza tego wzmaka? Obecnie testuje sobie Denona PMA 560. Jak wyczytalem ta yamaha tez gra jasnym i detalicznym dzwiekiem. Czy ktos moglby przyblizyc mi ewentualne róznice?

Dalej gram na B&W 302

Pozdrawiam

tutaj jest zdjecie ax 900

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

McGyver, 24 Gru 2006, 21:40

>Wnioskując z tego że rozważałeś zakup Denona PMA1500AE, to przeznaczasz na nowy wzmacniacz ok.

>2500zł.

Czy piszesz o nówkach z gwarancja PL ?

Tu na przykład:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) masz PMA1500AE z polską gwarancją za 2450zł.

Poza tym jeżeli kupujesz rzecz nową w sklepie (choćby internetowym) to gwarancja jest mało istotna. W przypadku wystąpienia wad ukrytych możesz w ciągu dwóch lat od zakupu reklamować niezgodność towaru z umową, polska gwarancja nie jest do tego w ogóle potrzebna. Ponadto reklamacja z tytułu niezgodności z umową daje z reguły kupującemu większe korzyści niż skorzystanie z gwarancji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też widziałem tą aukcję. Ale to nie jest sprzęt objęty gwarancją polskiego dystrybutora, to tylko olo15 daje na ten sprzęt gwarancję.

Jesli dodamy do tego że olo15 dawno niczego nie sprzedał + 2 negatywy to ja bym tam nie kupował :) Równie dobrze mogę uruchomić brata kumpla z pracy, który mieszka w niemczech :))

Owszem, możesz. Tyle że kupując w faterlandzie będziesz musiał tam składać reklamacje (polskie serwisy rękami i nogami się bronią przed respektowaniem eurogwarancji). IMHO lepiej kupić w polskim sklepie i ewentualne reklamacje zgłaszać jako ''niezgodność towaru z umową'' (dawniej rękojmia). Do tego nie jest potrzebna żadna gwarancja na papierze, a jedynie dowód zakupu (paragon, fatura).

No mi chodziło tylko o to że ten Denon 1500 AE za 2400 zł, nie posiada gwarancji polskiego dystrybutora.

Swoją droga jest trochę nienormalne, że ta gwarancja kosztuje 900 zł... :((((((((

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.