Skocz do zawartości
IGNORED

A to Polska właśnie czyli Jazz story

Jazz :-(

Rekomendowane odpowiedzi

Jazz napisał:

"...powoduje to, ze po raz kolejny spotykamy sie oko z ekranem z.....wlasnie samym dnem..."

A ja myślałem, że w tym wątku spotykamy się z Jazzem lub/i jego parodią... ja już sam nie wiem...

bu ;(

ps. Kolejna egzaltacja własnym krasomówstwem w wykonaniu mego idola...

Jacch, dlaczego myslisz, ze wlasnie o autora watku mi chodzi? Sprobuj poczytac te wpisy, tak na spokojnie, ale wymazujac z nich osobe Jazza jakiego widzisz i co do niego osobiscie czujesz.

>Cóż sie wam nie podoba ? To że forumowicze napierdzielają się z waszego koleżki ?

Nie chodzi o kolezke, lecz o forme. Nie zauwazasz tego?

>Vires

>A ja myślałem, że w tym wątku spotykamy się z Jazzem lub/i jego parodią... ja już sam nie wiem...

Faktycznie, coraz trudniej osadzic czy to Smutny Jazz parodiuje Jazza Prawdziwego, czy to Jazz Prawdziwy,

staje sie coraz bardziej swoja wlasna parodia !

Niekonczaca sie Opowiesc - Smutasy i Rekawiczka po raz kolejny ( Blue Meanies and The Glove - once again ! :)

Neverending Story !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

do jazza

abstrahując od twych przesiąkniętych elokwencją dyrdymałów - w temacie interesującym czytelników tego forum- klasy w konfigurowaniu sprzetu audio jednak ci brakuje, zresztą w motoryzacji podobnież. Dla takiego krezusa, ocikajacego erudycją i papierkami z podobizną prezydentów kraju mocno odtwórczego, jeżdzenie Renaultem i BMW to kompromitacja. ufam, że w kraju hamburgerów i wrestlingu poruszasz sie Jeep'em, a ów zegarek na obciągnietych podwójnie skórą łapkach to CASIO.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Parmesedes - tak to jest rzeczywiście wątek wzięty z dupy... Dokładnie z dupy Jazza :-) - bo z czego więcej od niego mozna uzyskać??? Największego na tym forum internetowego syfiarza, który w co drugim wpisie wylewa swoje kompleksy. Przy okazji wkurwiając wszystkich swoimi "przenikliwymi" diagnozami społecznymi stawianymi z pozycji zakompleksionego matołkam; prowadzącego samochód w rekawiczkach z kompletu od płaszcza i opowiadającego o wykwintnych trunkach, które pija... Oraz namiętnego fotografa swojej lewej ręki przystrojonej w Breitlinga.

Nie wiem jak autor watku, ale ja mam po prostu chęć Jazzowi :-) pomóc. Dlatego zaproponowałem mu rekawiczki, dzieki którym zegarek będzie doskonale widoczny bez potrzeby ich zawijania, co poprawi bezpieczeństwo jazdy w czasie robienia przez niego fotek swojej dłoni spoczywającej na kierownicy. A dodatkowo ręce mu się nie będą przepacać, wiec hi-life, światowość osoby i poczucie jego dobrego smaku nie zostaną naruszone nieprzyjemnym fetorem.

Gość

(Konto usunięte)

Slav

Spróbuj właśnie Ty , poczytać ten wątek w sposób jaki mnie doradzałeś . Myśle , że oceniasz go negatywnie ,właśnie dlatego , że jego bohaterem jest jazz .

Co do formy - przeładowany jest ironią , ale tą zdrową , _bez agresjii_ , na którą jazz zasłużył jak najbardziej i nie chodzi tu wcale o jego zamożność i miejsce zamieszkania , jak próbował sugerować , tylko o to co pisze na forum , a w zasadzie forme prezentacji swoich myśli - to , że mamy dziadowskie drogi , złe nawyki i inne przywary , wiedzą wszyscy ( zreszta jaki naród ich nie ma ), ale jazz podkreśla to na każdym kroku , ubierając w historyjki rodem z królewstwa Kongo , robiąc z nas Polaków niemożebnych idiotów . Stąd właśnie takie nie inne emocje budzi jego osoba.

Jak jazz widzi Polske i polaków , wiedzą wszyscy , teraz jazz może się przekonać jak jego widzą inni .

To że wątek jest nieprzyjemny ....no cóż akcja wywołuje reakcje.

>Nie wiem jak autor watku, ale ja mam po prostu chęć Jazzowi :-) pomóc. Dlatego zaproponowałem mu

>rekawiczki, dzieki którym zegarek będzie doskonale widoczny bez potrzeby ich zawijania, co poprawi

>bezpieczeństwo jazdy w czasie robienia przez niego fotek swojej dłoni spoczywającej na kierownicy.

poezja rękawicznictwa..- powinieneś pisać reklamy galanterii dla magazynów mód w Warszawie..

(czyżby nowa moda się wylansuje?)

Jazz :-), 18 Lis 2006, 00:21

>To prawda. Jest jednak nawet gorzej od kilku interpretacji. Nie czytalem calosci, ale nietrudno

>jest zauwazyc malo kontrolowana samohisterie. Wulgaryzny, tanie i nieswiadome samobojcze ataki,

>wszystko jest podrobka, etc. sa malo optymistyczne, jezeli faktycznie mielibysmy doszukac sie

>jakiejkolwiek wartosci odbiegajacej od dna. Najgorsza, ale jakze prawdziwa rzecza jest kruchosc i

>tak latwo wychodzace wnetrze, co w niektorych przypadkach jest tutaj szczegolnie smutne.

>Codziennosc objawiala sie u niektorych jako fetysz, ale to jest malo istotne. Ta slabosc, ten

>manifest najtanszych, najbardziej pospolitych chamskich instynktow tak p r o s t o podanych i

>tak i solidnie zainstalowanych w ludziach i teraz zaadresowanych do publicznej konsumpcji powoduje

>to, ze po raz kolejny spotykamy sie oko z ekranem z.....wlasnie samym dnem.

To musi być glątwa. lub bardziej światowo - katzenjammer.

No nie na temat to jest! :)

Poczułam się również wywołana do odpowiedzi Twoim postem i odpowiedzią Slava.

Przykro mi, że w imię tolerancji, bo tak odebrałam zakończenie Twojego postu, sam prezentujesz postawę tak bardzo nietolerancyjną. Wydajesz się wiedzieć, jakie ludźmi kierują motywy, wiesz również jakie mają mieć poczucie humoru. TO jest tolerancja?

Nie znasz mnie, ja Ciebie również, mimo to dowiaduję się, że jestem zakompleksioną "syfiarą", którą kieruje odruch stadny. Pozostaje mi tylko podziękować za darmową diagnozę.

Nie znam uśmiechniętego Jazza, więc trudno mi powiedzieć, czy mam względem niego jakieś kompleksy, czy nie. Kiedy trafiłam na ten i poprzedni wątek o nim, pozwoliłam sobie poczytać niektóre jego posty.

Ich treść (wszyscy znają), jak i forma (bałagan wizualny, brak logicznego porządku) są obraźliwe i pełne pogardy dla np. mnie jako kobiety, Polki i czytelnika forum. Niemniej, są to tylko posty. Oceniam osobę po postach? Staram się nie robić tego...

Smutny Jazz wydał mi się za to tak miłą, śmieszną, absurdalną parodią wesołego... (pamiętaj Jazzie :-(, tu Twoja fanka:)), że nie mogłam sobie odpuścić i zdecydowałam się trochę popodnosić wątek. Najbardziej śmieszy mnie w nim jego absurd, czyli motyw "rękawiczkowy", który tak pięknie się rozwinął. Czekałam tylko, aż ktoś wklei zdjęcie z "Żółtej Łodzi.."

Przepraszam wszystkich, że zaśmiecam wątek pisząc jakieś poważne rzeczy.

Życzę wszystkim słonecznej soboty, a Jazzowi :-( przypływu twórczej weny:)

Icicle, 18 Lis 2006, 11:33,

to oczywiście była odpowiedź dla Parmenidesa, ale nie wkleiłam odnośnika. Odczekałam godzinę i... wybaczcie, jeśli ktoś odebrał opacznie;).

Pozostaje mi tylko ponownie życzyć miłego dnia, a jako, że jesień idzie...

Ukryta Zawartość

post-13916-100003073 1170304911_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jacch, 18 Lis 2006, 09:20

Nie zrobiles tak jak tego chcialem, ale przynajmniej napisales co Ciebie boli. OK. :) Vlad popracowal wreszcie nad forma i teraz mozna sie smiac. :)

>Co do formy - przeładowany jest ironią ...

...

>To że wątek jest nieprzyjemny ....no cóż akcja wywołuje reakcje.

Bardzo trafna uwaga. Wszyscy sie smieja, ale do czasu jak nie zaczyna to dotykac ich osoby.

Uwazam, ze my polacy nie potrafimy sie z siebie smiac, ale na to nigdy nie jest za pozno. :)

Bez wahania przyznam, że niniejszy wątek WINIEN BEZAPELACYJNIE PRETENDOWAĆ DO AWARD IN THE CATEGORY: BEST THEME OF THE YEAR na bocznicy. Z reguły nie czytam wątków obyczajowych, lecz ten rozbawił mnie do łez. Sądziłem dotąd, że stereotypy związane z amerykańską kulturą są intensywnym przejaskrawieniem tamtejszych realiów społecznych. Teraz wiem, że rzeczywistość po raz kolejny, we właściwy sobie, epatujący sposób, prześcignęła wyobraźnię prześmiewców Great Satan Culture - jak mawiają Members Of Hamas.

a zatem FIVE STARS for Jazz :-) and his biographer Jazz :-(

PS. A tak na marginesie, cheerful Jazz, jak to jest być głupim?

>Slav

>Vlad popracowal wreszcie nad forma i teraz mozna sie smiac. :)

Kategorycznie zaprzeczam !

Wszelka PRACA, tak ceniona i wyidealizowana wsrod Was Ludzi,

budzi moje najglebsze - OBRZYDZENIE !

Nigdy bym tak nisko nie upadl, aby "pracowac" nad - czymkolwiek !

To dobre dla istot niedoskonalych, pozbawionych samoswiadomosci,

jako "wypelniacz czasu", z ktorym nie wiedza co zrobic !

Istoty o Boskim pochodzeniu, takie jak ja, po prostu - ISTNIEJA !

Nadajac swoim istnieniem - SENS calej rzeczywistosci !

Najczesciej nawet nie zastanawiam sie co mowie !

Jakies tam roznice formy, to - czysty PRZYPADEK !

Jakoś tak smutno sie zrobiło i mój brat bliźniak na mnie nakrzyczał, więc postanowiłem poprawić sobie humor i poszedłem shopping. Trafiłem bardzo gustowny zakup, ładny i w temacie.

Jenda rzecz mnie jedank nie daje spokoju, czy aby nie za skromny?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dudi...>

Ludzie! Wyrwijmy się wreszcie z zaklętego kręgu wschodnioeuropejskiej mentalności!

Dudi, prosze Ci nie psuj mi zabawy. Pozwól również sobie na troche parodii.

parmenides...>

fajny wątek. ciekawi mnie czemu powstał. żeby leczyć kompleksy? - zaraz zaprzeczycie. żeby się pośmiać? - niestety nie jest to śmieszne. prostu z dupy wziety... ani śmieszny, ani pozyteczny... słowem internetowy syf. pozdrawiam syfiarzy, którzy go wymyslili (lub jednego idiotę, któremu się chciało - potem nastapił odruch stadny).

no Ty kolego to juz naprawdę musisz wziąć na luz. Spójrz tylko co Jazz:-) pisze o takich zachowaniach:

"ten manifest najtanszych, najbardziej pospolitych chamskich instynktow tak p r o s t o podanych i tak i solidnie zainstalowanych w ludziach i teraz zaadresowanych do publicznej konsumpcji powoduje to, ze po raz kolejny spotykamy sie oko z ekranem z.....wlasnie samym dnem."

:-))))))

no i w końcu Slav:

Bardzo trafna uwaga. Wszyscy sie smieja, ale do czasu jak nie zaczyna to dotykac ich osoby.

Uwazam, ze my polacy nie potrafimy sie z siebie smiac, ale na to nigdy nie jest za pozno.

Ależ ja zawsze starm sie irytować Jazza:-) aby wypowiedział się na mój temat. Uwielbiam te jego nietrafione (nmniej lub bardziej celowo) komentarze i oceny mojej osoby. Na tym polega jego urok. Mysle, że to jest również jedna z niewielu radości w jego życiu - móc popisac sie swoja pseudoelokwencją, przyciągając tym nasza uwagę, której żałośnie pragnie.

Niezabierajmy Mu tej ostatniej ostoi szczęścia. Nie kopie się leżącego.

pozdrawiam zza wielkiej wody, lądu demonów i czarownic

Fbird

;-)))))))

• 1 miesiąc później...

Ciekaw jestem, czy jest jakas ZASADA na podstawie ktorej Mr. Kaprys zamyka wszystkie ciekawsze watki ?!

Kiedys nienawidzil Filozofii, teraz wyraznie przerzucil sie na Psychiatrie ! ("Audiofilia a Psychiatria" tez zamknal !)

A watki o Jazzie zamyka samodzielnie, czy na wyrazne zyczenie zainteresowanego kolegi : Jazza, jozwy maryna ?

Ciekaw jestem, czy i TEN zamknie ?!

>foxbat

Na to wyglada !

Watek : "Z cyklu: Czy to prawda, że Jazz :-)....",

tez blyskawicznie zostal zamkniety !

Zdaje sie, ze - WSZYSCY teraz "placa" za ten tuner !

Wprowadzono podzial co do tego, "co komu wolno" na :

Tunerowcow-Lukarowcow, oraz - reszte !

Vlad

Ja zartuje z tym tunerem hehe.... ale faktycznie sa osobnicy co moga "wiecej" ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

a teraz na poważnie... dlaczego sprocket dostał czerwoną kartkę? Mam nadzieję że nie dlatego że ktoś miał taką opcję "widzi mi się" bo zgodnie z regulaminem:

$"W razie nieprzestrzegania regulaminu oraz Netykiety Administrator może zablokować na pewien czas Twoje konto:

Możesz otrzymać ostrzeżenie (przy nicku pojawi się żółta kartka ).

Twoje korzystanie z forum będzie ograniczone przez 1 tydzień do możliwości dodania jednego wpisu na godzinę.

Jeśli nadal nie będziesz przestrzegał regulaminu konto może zostać

całkowicie zablokowane na okreśony czas lub na zawsze (ban). Przy nicku pojawia się wtedy czerwona kartka "

Przede wszystkim nie dostał ostrzeżenia a to zgodnie z regulaminem przesądza o możliwości dostania w późniejszym czasie kartki czerwonej. Dziwne, że są pewne reguły ale jak zawsze można sobie nimi DUPĘ podetrzeć...

saczek

sprocket dostal czerwona kartke bo obrazil jazz'a :) nazywajac go "berzydko"... bo co wolno wojewodzie to nie tobie sprocket ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Jak powtarzam od przeszlo roku, na TYM forum nie obowiazuja ZADNE UCZCIWE,

PRZESTRZEGANE i OBOWIAZUJACE SPRAWIEDLIWIE WSZYSTKICH regoly,

a wylacznie - KAPRYS "wlasciciela" !

dziwne te "przepisy" .... powinno być jakieś uzupełnienie napisane czcionką o rozmiarze 1 po znaku "*" że NIE DOTYCZY i tutaj taka w cholerę długa lista, najlepiej alfabetycznie 0-300

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.