Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.12.2011 o 14:05, gość napisał:

Coś tematy się wyczerpały. A zapytam czy ktoś z Was ma jakąś praktykę w napędzaniu Infinity tego typu sprzetem;

http://www.highfidelity.pl/@main-242&lang=

Audiomatus AS500

Dane techniczne robia wrażenie ale jak to jest w praktyce?

D klasa jest ciekawa sama w sobie .. nie mialem okazji posluchac tak skonstruowanego wzmacniacza w ogole ... - z Infinity tez... taki odsluch bylby zapewne ciekawy...

Jesli chodzi a artykuly redaktora Pacuły to wszystkie napisane sa jednakowo..... natlok pochwal, czasem jakas krytyka a potem znowu dobrze.... nie wiem dlaczego ale jakos nie przeypadl mi do gustu tego typu "belkot" ... jakos taki malo wiarygodny mi sie wydaje...

Wracajac do wzmacniaczy klasy D - ich wydajnosc pradowa moze byc "panaceum" dla Infinity - moze to bedzie wlasnie ta najlepiej dobrana para...???

W dniu 24.12.2011 o 14:05, gość napisał:

Coś tematy się wyczerpały. A zapytam czy ktoś z Was ma jakąś praktykę w napędzaniu Infinity tego typu sprzetem;

http://www.highfidelity.pl/@main-242&lang=

Audiomatus AS500

Dane techniczne robia wrażenie ale jak to jest w praktyce?

Kiedyś znajomy miał taki plan.

Zapiąć Audiomatusy do R90. Ale z różnych przyczyn nie wyszło...

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku chciałbym życzyć WSZYSTKIM, Waszym Rodzinom, Przyjaciołom, Znajomym - zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia oraz wszelkiej pomyślności!!!

I niech WAM GRA:)

Jacek

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Witam ;) Aktualnie jestem posiadaczem kolumn Acoustic Energy AE120, w niedalakiej przyszłości mam zamiar je zmienić na Infinity Kappa 8.2 - słyszałem o nich bardzo pochlebne opinie. Mam tylko pytanie czy wzmacniacz ONKYO Integra A-8850 sobie da z nimi rade? Czy niestety trzeba będzie się z nim pożegnać? Z góry dzięki za odpowiedź

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kiedyś znajomy miał taki plan.

Zapiąć Audiomatusy do R90. Ale z różnych przyczyn nie wyszło...

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku chciałbym życzyć WSZYSTKIM, Waszym Rodzinom, Przyjaciołom, Znajomym - zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia oraz wszelkiej pomyślności!!!

I niech WAM GRA:)

Jacek

Widzę że takiego Audiomatusa AS500 można mieć z drugiej ręki za 3500zł. Cena ekstra. A dane techniczne wręcz powalają na kolana. Zwłaszcza moc 590W/4Ohm i damping factor większy niż 1000. Tylko martwi mnie jedno. Podana impendencja obciążenia 4-16Ohm. A co poniżej tego zakresu?

Moc wyjściowa: 2 x 290 W/8 Ω | 2 x 590 W/4 Ω

Impedancja obciążenia: 4-16 Ω

Sprawność całkowita (Po=500 W/4 Ω): 81 %

Pasmo przenoszenia: 5 Hz-80 kHz

Dynamika (500 W/4 Ω): 112 dB

THD+N (4 Ω/f=1 kHz/Po=1 W): 0,006 %

Max. THD+N (4 Ω/10 Hz IMD (CCIF 14 kHz, 15 kHz/Po=10 W): 0,0005 %

TIM (3,1 kHz, 15 kHz Po=10 W): 0,003 %

Czułość wejściowa dla pełnego wysterowania: 1 V

Impedancja wejściowa: 100 kΩ

Współczynnik tłumienia (1 kHz/8 Ω): >1000

Wejście: 1 x stereo RCA

Zużycie energii:

- bez sygnału wejściowego 18 W

- max 1500 W

Waga: 9,8 kg

Wymiary całkowite (z nóżkami i gniazdami; szer. x wys. x gł.): 440 x 85 x 390 mm

Może jednak znajdzie się ktoś z kolegów który już wzmak w klasie D z naszymi trumnami sparował.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 25.12.2011 o 20:01, gość napisał:

Widzę że takiego Audiomatusa AS500 można mieć z drugiej ręki za 3500zł. Cena ekstra. A dane techniczne wręcz powalają na kolana. Zwłaszcza moc 590W/4Ohm i damping factor większy niż 1000. Tylko martwi mnie jedno. Podana impendencja obciążenia 4-16Ohm. A co poniżej tego zakresu?

Moc wyjściowa: 2 x 290 W/8 Ω | 2 x 590 W/4 Ω

Impedancja obciążenia: 4-16 Ω

Sprawność całkowita (Po=500 W/4 Ω): 81 %

Pasmo przenoszenia: 5 Hz-80 kHz

Dynamika (500 W/4 Ω): 112 dB

THD+N (4 Ω/f=1 kHz/Po=1 W): 0,006 %

Max. THD+N (4 Ω/10 Hz IMD (CCIF 14 kHz, 15 kHz/Po=10 W): 0,0005 %

TIM (3,1 kHz, 15 kHz Po=10 W): 0,003 %

Czułość wejściowa dla pełnego wysterowania: 1 V

Impedancja wejściowa: 100 kΩ

Współczynnik tłumienia (1 kHz/8 Ω): >1000

Wejście: 1 x stereo RCA

Zużycie energii:

- bez sygnału wejściowego 18 W

- max 1500 W

Waga: 9,8 kg

Wymiary całkowite (z nóżkami i gniazdami; szer. x wys. x gł.): 440 x 85 x 390 mm

Może jednak znajdzie się ktoś z kolegów który już wzmak w klasie D z naszymi trumnami sparował.

Jeszcze tylko jedna uwaga. Na stronie producenta impendencja obciążeniajest podana inna niż ta w opisie Pana Pacuły. Producent podaje 2-16Ohm.

Szanowni klubowicze ..proszę o pomoc .zakupiłem te nieszczęsne RS IIIb na allegro bez głosników niskotonowych i niestety przeliczyłem sie z możliwościa zakupu do nich głosników niskotonowych.Na ebay USA często pojawiają sie głosniki ,ale do rs 50000 .Podjąłem decyzję ,aby na razie zastąpic głosniki niskotonowe innymi( może też dobrze zagrają) ale chciałbym aby miały choć zbliżone parametry lub lepsze..niestety nigdzie nie mogę ich znależć .czy mogłbym od was otrzymać kilka propozycji jakie głosniki zastosować...cieżko wytrzymać jak tak stoją w pokoju i patrzą na mnie tymi pustymi oczodołami ...a ja nie mogę im pomoc aby odżyly...

Szanowni klubowicze ..proszę o pomoc .zakupiłem te nieszczęsne RS IIIb na allegro bez głosników niskotonowych i niestety przeliczyłem sie z możliwościa zakupu do nich głosników niskotonowych.Na ebay USA często pojawiają sie głosniki ,ale do rs 50000 .Podjąłem decyzję ,aby na razie zastąpic głosniki niskotonowe innymi( może też dobrze zagrają) ale chciałbym aby miały choć zbliżone parametry lub lepsze..niestety nigdzie nie mogę ich znależć .czy mogłbym od was otrzymać kilka propozycji jakie głosniki zastosować...cieżko wytrzymać jak tak stoją w pokoju i patrzą na mnie tymi pustymi oczodołami ...a ja nie mogę im pomoc aby odżyly...

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 1.01.2012 o 14:50, mkk1 napisał:

A co , już 990 nie wystarcza ? ? Ja z kolei umówiłem się na posłuchanie moich Kapp z HK w przyszłym tygodniu

M

Będziesz z odsłuchu HK990 zadowolony. HK990 jest O.K. Czekam na Twoje wrażenia z odsłuchu. Ale wszyscy mówicie że to za mało, więc popróbujemy. A znalazłem M-91 w stanie gabinetowym. Zakupiony w stanach w 2004r. w nierozpakowanym pudełku. Choćby z tego tytułu warto go mieć. To już rzadki sprzęt. Jak nie będzie znacząco lepszy od HK990 to pójdzie jako zasilenie przodów do kina domowego. Wtedy podepnę go do Onkyo 905 pod pre-out i do RSIIIb. Albo w Kappach osobno z HK zasilę górę a dół z M-91. Zobaczymy. Pole do dalszych doświadczeń stoi otworem.

Jeszcze zapytam o to czy ktoś z kolegów przypadkiem nie ma na zbyciu jasnych Kapp 8.2i? Kolega przyjechał na sylwestra, posłuchał i chciał te moje pakować. Mam polecenie takie same mu załatwić. Ale muszą być jasne.

Witam wszystkich klubowiczów. Prosiłbym o przyjęcie do elitarnego grona użytkowników znakomitych kolumn Infinity. Posiadam model Kappa 8.2i. Słucham rocka i dlatego mój wybór padł na te bezkompromisowe paczki. W końcu po kilku miesiącach jestem całkowicie zadowolony ze swojego zestawu. Gra to z końcówką Yamaha M-65, pre to C-60, jakieś tam Monster Cable :). Napęd to, proszę nie bijcie, komputer z bardzo dobrą kartą muzyczną Auzentech Prelude. Po wielu testach opamp'ów fabryczny zmieniony na AD8620BR - w tej konfiguracji nastąpiła NIESAMOWICIE DUŻA poprawa brzmienia. Z tyłu dziurą zatkałem taką gąbką glazurniczą z twardą gumą na wierzchu, którą dociełem do rozmiaru otworu - grają sporo lepiej na dole i mam wrażenie lepszej równowagi tonalnej. Bardzo dużą poprawę brzmienia dało postawienie kolumn na kolcach i marmurach - o wiele lepsze wysokie tony i kultura brzmienia (przynajmniej już przy 1w oddawanej mocy mie trzeszczy mi okno i drzwi). Jeszcze lepiej zagrały po wielogodzinnym ustawianiu (wystarczy przesunąć o 1cm w którąkolwiek stronę i gra to słyszalnie gorzej), oraz adaptacja akustyczna tylniej i bocznej ściany (znikła ostrość i chaos w paśmie średnio-wysokotonowym). Pomieszczenie odsłuchowe ma 22m2. Niektórzy zdziwią się zapewnie dlaczego tak śmiesznie stoją. Od razy zaznaczam, że to jest OPTYMALNE ustawienie, często pracuję przy komputerze (projektowanie, itp.). Tak więc odsłuchy prowadzę przeważnie na fotelu przed monitorem, albo na kanapie usawowionej na tylniej ścianie. Nie mam najmniejszego buczenia, a przestrzeń jest bardzo głęboka i szeroka, oraz co dziwne nawet potrawi się zbudować w górę ? . Niskie tony są bardzo szybkie, piekielnie niskie, wysokie niesamowite, ale najbardziej podoba mi się średnica, neutralność brzmienia i kolosalna przestrzeń jakie potrafią zbudować. Poprostu mam wrażenie jakby grała cała ściana dźwięku a nie kolumny. Wszystko podane z niesamowitym rozmachem, ale i kulturą. W końcu słyszę wyraźną różnicę jak załańczam klasę A w końcówce. Zaznaczę, że KOLOSALNĄ poprawę brzmienia uzyskałem dzięki odpowiedniemu ustawieniu kolumn w pomieszczeniu, adaptacji akustycznej i co dziwne, nie wierzyłem w to ? kolcom i marmurowymi płytami. W przyszłości mam chęć spróbować dociążyć je z góry - co o tym myślicie? Pomalutku przybieram się do zmiany końcówki na mocniejszą, zapewnie ze stajni Yamahy. Oglądam się za MX-1000 albu M-80, M-85. Może ktoś bezpośrednio porównywał M-65 z tymi klockami. Przy okazji pragnę podziękować wielkiemu guru Infinity Zukzukzuk'owi za wszelką pomoc jaką mi zaoferował na początku, kiedy byłem całkowitym laikiem. Dodaję obiecane zdjęcia. Sorki za jakość, ale robiłem telefonem i w słabym oświetleniu. Odsłuchy prowadze oczywiście z maskownicami, ale do zdjęć je zdjełem ?

Pozdrawiam i niech moc dźwięku będzie z nami.

Dariusz

W dniu 30.12.2011 o 13:26, m.stank2 napisał:

Co sądzicie o takim zestawie do KAPPY 8.2: http://allegro.pl/yamaha-c-60-m-60-zestaw-10-i1990650662.html ?

Ja kilka miesięcy temu także szukałem budżetowego napędu do Infinity Kappa 8.2i. Aktualnie posiadam Yamaha M-65 i C-60 i moim zdaniem za te pieniądze co są na Allegro będzie BARDZO ciężko znaleść kompletny zestaw pre+power, który da sobie z w miarę poprawnym napędzeniem tychże kolumn. Od razy zaznaczam, że napewno da się lepiej, ale nie za 1500zł. Mi sie udało kupić te dwa klocki okazyjnie za 1200zł. Końcówka działa do 20w w czystej klasie A, wygląda moim zdaniem przepięknie (te wskaźniki wysterowania- cudo), niestety nie jest dual mono, ale wydajność prądowa jest bardzo duża (1150w poboru przy 220v), jest solidnie zbudowane, kondensatory filktrujące to chyba 4x 28000mF native black. Daje sobie radę ze spadkami do 2omów, a to jest przy infinity ważne. Pre ma kilka bardzo ciekawych opcji, które ci się przydadzą, jak np.: wbudowany wzmacniacz słuchawkowy, płynna regulacja pasma dla niskich i wysokich, bardzo fajnie działający płynny loudles. Działa to inaczej niż w innych sprzętach. Po prostu w ramach kręcenia jest tak jakby wyciszane pasmo średniotonowe, a niskie i wysokie troszkę się zmianiają. Bas robi się piekielnie niski, a wysokie delikatne. Od razu powiem tobie, żebyś odpuścił integry i rozglądał się za konfiguracją pre+power. kolumny są naprawdę znakomite, tak więc możesz śmiało nawet w ciemno brać. Po zakupie dopiero będziesz miał zabawe z ustawianiem, itp. W razie problemów śmiało pisz, podzielę się doświadczeniami. Ja swoje Kappy 8.2i zakupiłem u użytkownika audioallegro http://allegro.pl/infinity-kappa-7-2-wstegi-made-in-usa-4-drozne-i2025182797.html . Ma on w ciągłej ofercie kolumny Infinity, oraz ma możliwość wysłania ich za pośrednicem kierowców autobusowych. Bardzo bezpieczna i tania forma transportu - po prostu odbierzesz z przystanku autobusowego i tyle. Ja jednego dnia podjełem decyzję o zakupie, wysłałem przelew (kupiłem poza Allegro), a następnego już miałem w domu. Do tego sprzedaje naprawdę tanio - ja dałem 2500zł, a są w idealnym stanie. Nawet znam ich historię, gdzie, z czym i jak długo grały ? Do klubowicza HQ: Widzę, że poszukujesz jasnych Kapp 8.2i. Zadzwoń do wspomnianego Pana a na pewno będzie miał, albo ci szybko załatwi.

Dariusz

post-12651-13218_thumb.jpg

post-12651-192957_thumb.jpg

post-12651-127403_thumb.jpg

post-12651-22132_thumb.jpg

post-12651-142808_thumb.jpg

cyber-spider dzięki wielkie za odpowiedź ;) Mam jeszcze jedno pytanie. Jak wygląda porównanie Kappy 7.1 do 8.2? Różnica w dźwięku jest bardzo duża? Czy 7 są dużo łatwiejsze do napędzenia?

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 31.12.2011 o 18:42, gość napisał:

Wiem że może to nie czas na takie pytania ale moze ktoś jutro będzie miał ochotę mi odpowiedzieć. Czy Pioneer Elite M-91 da radę moim Kappom 8.2i?

Naprawdę nikt nie słuchał jeszcze Pioneera Elite M-91? Zapłacony ma dojść w środę. 28kg żywej wagi. 2x800W -2 Ohm Dynamic Power. Widzę że w Stanach kosztował 1400 dolarów. No to będzie spełniony warunek na który wcześniej zwracaliście mi uwagę. Kappy 8.2i kosztowały na poczatku lat 90-tych 2000 DM. Kurs USD/DM wynosił wtedu około 1/3. To dawałoby cenę około 4000 DM za M-91. A wyglądem również od Kapp nie odstaje. Mam nadzieję że dojdzie w stanie jak na zdjęciach.

http://www.ebay.de/itm/Nakamichi-PA-7E-Monster-Endstufe-/120833551605?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1c223dacf5

ideał może nie jest :) ale może pójść w jakieś w miarę fajnej cenie 600-700E

pzdr. Łukasz

http://www.ebay.de/itm/290639584465?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

ostatnio zszedl za troche wiecej...

sluchalem PA 5E - mniejszego brata z kappami 7 mk1 - jak by uszyty na miare...

no ale nie miał drewnianych kołków z tyłu jak ten :D choć można je odkręcić i mieć bez.

Ja tam mam PA7E II i nie narzekam :D

co do PA5 jak najbardziej i do 8.2 się nada, nie koniecznie z szaleństwem na pokrętle ale spokojnie dobrze zatrzęsie chałupą bez bólu :)

pzdr. Łukasz

cyber-spider dzięki wielkie za odpowiedź ;) Mam jeszcze jedno pytanie. Jak wygląda porównanie Kappy 7.1 do 8.2? Różnica w dźwięku jest bardzo duża? Czy 7 są dużo łatwiejsze do napędzenia?

Witaj.

Po pierwsze 7.1 lub 8.1 to są modele z bass refleksem skierowanym do przodu, tak więc są zdecydowanie łatwiejsze do ustawienia, ale i trudniejsze do znalezienia. 7.2 i 8.2 to bass refleks skierowany do tyłu, wiec trzeba dać im więcej miejsca, lub zatkać całkowicie dziurę z tyłu + kolce, gdyż może występować efekt tzw. kompletnego braku szybkości, dudnienia, buczenia jak z jakiegoś subwoofera do kina domowego :) . Jako zwolennik obudowy zamkniętej zalecam całkowite zamknięcie, lub przerobienie tak jak ja na tzw. otwór stratny, czyli zatkanie gąbką na końcówce bass refleksu. Różnica w brzmieniu jest mi niestety nieznana, może ktoś przeprowadzał bezpośrednie porównanie i znajdzie chwilkę na opisanie. Osobiście lubię brzmienie kolosalne, koncertowe poparte dużą ilością basu (w końcu słucham rocka i progresywnego matalu), tak więc brałem 8.2i bez najmniejszego zastanowienia. Co do zapotrzebowania na prąd to 7.2 są zdecydowanie łaskawsze dla naszych końcówek. Napisz czego słuchasz, czy lubisz mocne uderzenie na dole i ile m2 masz pomieszczenia odsłuchowego to będzie łatwiej nam doradzić które lepiej się sprawdzą. Jak widać w moim przypadku to nawet w małym pomieszczeniu ok. 20m2, ustawione blisko tylnich ścian potrafią zagrać bardzo szybko, potężnie i bez najmniejszego efektu buczenia i podbić w niskich rejestrach. Dla mnie kappy mają tylko jedną wadę w postaci tej nieszczęsnej dziur z tyłu, pomimo bardzo niskiej częstotliwości rezonansowej.....

Dariusz

Pokój odsłuchowy to około 30m^2, słucham głównie rocka, symfonicznego metalu, ale zdarza się dosłownie wszystko ;) zależy mi na basie, ale nie kosztem górnych rejestrów, które są równie istotne. Brałbym Kappy 8.2, ale niestety z powodu naprawy samochodu fundusze się nieco skurczyły, a studentowi aż tak szybko 1000zł nie przybędzie ;) i teraz zastanawiam się czy poczekać i dozbierać do 8-mek czy brać model 7. Problemem z wyższym modelem może być to, że potrzebują bardzo wydajnego wzmacniacza, aktualnie posiadam Onkyo A-8850 i przynajmniej przez najbliższe parę miesięcy nie miałbym zamiaru go zmieniać. Jeżeli różnica nie jest bardzo znaczna to zdecydowałbym się na model niższy.

Witaj.

30m2 to spory metraż. Ja bym dozbierał do 8.2i i zestaw pre+power. Myślę, że nie ma sensu bawienie się w półśrodki jakimi w tej chwili byłoby 7.2 + twoje onkio. Mogłaby byc taka sytuacja, jak u mnie na samym początku z PMA-860 i Kappami 8.2i - czyli totalna kicha, same buczenie, zero wysokich i ogólny jazgot. Podejrzewam, że zaraz byś chciał zmieniać ten wzmak co masz. Kappy potrzebują pieca i te 150-200w to minimum. Ja miałem wcześniej cenione Mission 704 i Quadral Phonologue Gold Shogun (te z 25cm seasem, isophon PSM120 na środnicy i dobra wstęgą na górze) i kappy je wprost pożarły. Totalna deklasacja. O wysokie i średnie się nie martw. Wszystko jest idealnie spasowane i nie ma żadnego efektu wycofania jakiegokolwiek pasma (w końcu 32-35000 ze spadkiem tylko -2db). Przy -3db jest już 30hz :) . Jak odpowiednio ustawisz i dobierzesz źródło (ważny element) to przestaniesz myśleć o basie, sopranie. Będziesz miał po prostu DŹWIĘK, pełny bez żadnych braków z idealną równowagą tonalną i wypełnieniem. Pojawią się elementy elementy o których tylko wcześniej czytałeś: znikanie kolumn, szeroka scena wgłąb i na boki, mikrodetale wybrzmiewające bez najmniejszych trudności, brzmienia bardzo naturalne. Będzisz miał wrażenie jakbyś był na koncercie, gitarzyści poustawiają się na bokach a wokalista idealnie na środku, a dopełni to znakomita perkusja i doskonale wybrzmiewające talerze. Co o głośność grania to się troszkę zdziwisz, do czego są zdolne :) Napewno żadnych zawieszeń nie pourywasz tak jak w swoich Acoustic Energy :) . Znajomi nie mogą uwierzyć, że już przy 3w oddawanej mocy przez końcówkę M-65 potrawią zagrać potężniej i głośniej niż ich sprzęty. Wcześniej także słuchałem głośno, teraz zazwyczaj 0,5-1w i już to wystarczy, żeby nagłośnić pokój pełnym dźwiękiem. Zaznaczam, że są cholernie wrażliwe na ustawienie i słabą jakość jakiegokolwiek elementu toru. Tak swoją drogą widziałem twój filmik na Youtube i jak zapodasz COMĘ to dopiero przekonasz się jak przepięknie brzmi wspaniały wokal Pana Roguckiego :)

Dariusz

Edytowane przez cyber-spider

Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź ;) W najbliższym czasie najprawdopodobniej uda mi się przesłuchać Kappy 7 i 8 i wtedy z czystym sumieniem będę mógł wybrać jedne albo drugie, ale Twój komentarz na pewno nie pozostanie bez znaczenia przy wyborze ;) Na pewno z czasem będę chciał zmienić Onkyo na jakiś pre+amp, na wszystko przyjdzie czas. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Witam serdecznie,

W końcu znalazłem widze właściwe miejsce do zadania nurtującego mnie pytania:) Planuje zakupić Infinity Kappa 7.2 oraz do tego wzmacniacz Marantz PM-75, służyć to miałoby do słuchania w salonie około 50m2 muzyczki, ale również mam plan podłączyć do tego TV oraz konsolę córki. Co sądzicie o połączeniu tego wzmaka z tymi głośniczkami?

JAcek

Zmienie troszkę pytanie.... Jaki wzmacniacz polecalibyście do infinity kappa 8.2?

JAcek

Witam.

Po pierwsze 50m2 to jest dużo tak więc kupuj Kappa 8.2i. Po drugie jeśli ma to zagrać na miarę możliwości to wszystkie wzmacniacze odpadają. Tylko końcówka mocy + preamp do niej. Przy Kappach nie liczą się puste waty, ale wydajność prądowa. Najprościej mówiąć w pełni da radę każda która waży ok. 25kg wzwyż. Słabsze też będą dobre, ale wiedz, że nie wykorzystasz w pełni możliwości kolumn. Po trzecie: jeśli sygnał ma być podawany z jakiegoś gównianego dvd to będzie konieczna zmiana źródła (u mnie np.: wartość samej karty muzycznej + zestaw wymienialnych opampów to ok. 1200zł). Pamiętaj, że gdy każdy element toru będzie na wysokim poziomie i razem zgrany to zagra to niesamowicie. Jak się wciągniesz to dopiero będziesz miał zabawę :) Jeśli nie zwracasz uwagi na niuanse audiofilskie, a ma to poprostu grać czysto, głośno i z wykopem jakąś niewymagającą "muzykę" pop, dance, techno, hip-hop, telewizję, itp. to moim zdaniem w pełni wystarczy ci np.: taki zestaw http://allegro.pl/yamaha-c-60-m-60-zestaw-10-i1990650662.html?source=oo . Jeśli masz fundusze i chcesz mieć pewność w pełni wykorzystania kolumn to wstrzelaj się w http://allegro.pl/yamaha-m-80-swietny-model-topowa-koncowka-i2035695222.html + preamp pewnie ok. 800-1000zł. Sam się pomału przybieram do wymiany swojej M-65, z której jestem bardzo zadowolony na mocniejszą. Żeby tylko człowiek miał zbyteczne 3000zł :) Z jeszcze droższych (ale bez przesady) i lepszych końcówek mogę polecić np.: Yamaha MX-1000, Sony TA-N80ES XLR, Nakamichi PA7EII, Parasound HCA-2200II, para monobloków DENON POA-4400A, itp.

Dariusz

Dzięki Spider za podpowiedzi.... sporo czytam i pewnie z czasem me pytania będą coraz mniej trywialne... poczekamy zobaczymy :) Najgorsze że z każdą przeczytaną stroną coraz to nowe pomysły się pojawiają i tak wieczorem wpadły mi w oko jeszcze inne infinity a mianowicie Renaissance 90... tylko czym to napędzić.... Wybaczcie żę marudzę ale tak to już jest jak się ma za dużo do wyboru :)

JAcek

Jak coś to mój kolega ma MX1000 w bardzo dobrym stanie 100% sprawną i oryginalną, mam fotki, dużo fotek środka bo robiłem dla jednego forumowicza bo kupił zepsutą i naprawia sobie.

pzdr. Łukasz

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Pioneer Elite M-91 dotarł. Wygląd nie do opisania. Po wcześniejszym zaznajomieniu się ze zdjęciami z netu, nie spodziewałem się że jest aż tak okazały. Wygląd rewelacja. Od razu widać klasę urządzenia. Sprzedawca okazał się super uczciwy. Wzmak jest jak nowy. Naprawdę wygląda jakby dopiero co wyjęty z pudełka. Żadnej najmniejszej nawet rysy na panelu przednim czy obudowie. I to za 2tzł.

Po podłaczeniu musze przyznać że pokonał HK990. Bas jest taki ze zaczęły mi się odzywać różny przedmioty w pokoju. Pojawiło się jeszcze więcej smaczków i szczegółów. Dźwięk pod pełną kontrolą. Na razie HK miałem wykorzystany jako przedwzmacniacz i pod jego pre-out był podłaczony M-91. Jutro spróbuję bi-ampingu. Wtedy HK zasilił by górę a M-91 dół. Zobaczymy co to zmieni. W zasadzie to mógłbym nawet wyeliminować HK całkowicie. Onkyo Integra 7911 ma wyjście analogowe regulowane a M-91 ma wejście CD też regulowane. W czwartek dzień wolny to będzie czas na dalsze próby.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.