Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba by spróbować może cyny z jak największą ilością srebra, coś jak cyna WBT.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Mam też gorący APEL do Wszystkich klubowiczów!

Jeden z kolegów stracił folię w głośniku Emit do R90. Ktokolwiek widział lub wie gdzie można kupić cały tweeter lub zakupić (wymienić) folię - BARDZO proszę o kontakt na pw lub telefon. Wszelkie giełdy przeszukane i NIC obecnie nie ma:( A słuchać się chce!

czesc,

podaje adres osoby ktore mi pomogla, tzn zlutowala/ skleila przerwana folie w glosniku enim.

<[email protected]> p. Arek

wynik; glosnik gra juz od roku bez zaklocen, jednakze jest troche cichszy, nie jest to co orginal ale przynajmniej gra do czasu kiedy nie wymieni sie na inne infinity:)).

natknalem sie tez na podrabiane "folie" do enim (sa na ebay) ale tego nie probowalem.

pozdrawiam

Dzięki w imieniu Wszystkich!

Aczkolwiek Kolega cudem zdołał kupić (na południu kontynentu) owego E-mit. Myślę, że niedługo dołączy do NAS:)

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Okazja dla roadków z Holandii, jasne Renaissance 90 za €1250 w Waalwijk: http://link.marktplaats.nl/584128794

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Stary fan Infinity (czyli ja ;) ) sprzedaje swoje piękne "ósemeczki", zapraszam chętnych.

http://allegro.pl/show_item.php?item=2551160332

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

Stary fan Infinity (czyli ja ;) ) sprzedaje swoje piękne "ósemeczki", zapraszam chętnych.

http://allegro.pl/show_item.php?item=2551160332

na co zmieniasz?

wymieniales zawieszenie w niskotonowcu?

Na co zmienię, hmm, jeszcze się nie zastanawiałem. Przebrnąłem w ciągu ostatnich 5 lat przez wiele modeli Infinity, mam teraz ochotę na coś mniejszego, np. Kappa 5 RS. Moje pomieszczenie to tylko 24 metry minus blokowa wnęka, więc powinny sobie poradzić bez problemów. Zawieszenia wymieniał ponad rok temu poprzedni właściciel, niemiec, krajanie skasowali go za to marne 240 Euro :). Pamiętam jak kilka lat temu sam wymieniałem zawieszenia w swoich Kappach 7RS i wyszło mi to nie gorzej niż im, a 10 razy taniej, zawieszenia nabyłem na amerykańskim ebayu za 30 dolarów z wysyłką do Polski.

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

Ceny usług na zachodzie są kosmiczne, za zawieszenia w HPD385A płaciłem €160...

A może takie InfiniTesimal i do tego jakiś fajny sub? :-)

A może takie InfiniTesimal i do tego jakiś fajny sub? :-)

"Piąteczki" w rozsądnym stanie to rzadkość. A zakup InfiniTesimal to już jakiś cud, od paru lat przeglądam ebaya i allegro i nie pamiętam, żebym się na nie natknął, chyba, że są tak małe, że je zawsze przegapię ;)

Coś się ostatnio dużo starych infinity pokazało na Marktplaats: Infinity Quantum 2, niestety z nieoryginalnymi wooferami http://link.marktplaats.nl/583958393

Cytat z opisu: "Super mocny ciepły bass, używane tylko do imprez domowych", szlag trafia jak się takie opisy czyta.

Jest jeszcze parka Qa ale nie wiadomo czy sprawne, stoją u kogoś na strychu.

wojt_81, jest dokładnie tak jak mówisz, Infinity w rozsądnym stanie to rzadkość....

raz widzialem i byly tak skatowane ze masakra i to te stare

V widzialem raz w czarnej fortepianowej wersji - ktos zdjal ogloszenie przed zakonczeniem aukcji...

no chyba ze z hameryki pociagniesz

http://www.ebay.com/itm/INFINITY-INFINITESIMAL-MODULUS-LOUD-SPEAKERS-EMIT-K-BETTER-THAN-BEST-/280863616850

Edytowane przez mateuszek

Oj Panowie.

InfiniTesimale były na holenderskim targu nie dalej jak 3-4 tygodnie temu za 630 euro. Sam się zastanawiałem, bo wyglądały OK....

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ten sprzedawca to władca Infinity, ma w sprzedaży niezłe perełki, zamurowało mnie.

Oj Panowie.

InfiniTesimale były na holenderskim targu nie dalej jak 3-4 tygodnie temu za 630 euro. Sam się zastanawiałem, bo wyglądały OK....

To dobrze że nie kupiłeś bo to był wałek! Też je widziałem, gość świeżo zarejestrowany na stronie, piszesz maila i dostajesz odpowiedź albo po angielsku albo prawie-holendersku że wyjechał do kraju x i może je wysłać. Masa jest takich oszustów. Jeśli pod nazwą sprzedawcy masz '1 dag actief op Marktplaats' możesz od razu szukać dalej. Chociaż ostatnio jest bardzo dużo żartownisiów, wystawiają R90 za powiedzmy 600 euro i podają np. numer telefonu kogoś innego żeby zrobić mu na złość bo wiadomo że przy za R90 za €675 będzie się telefon urywał.

Te RS1B za 4099 bym drapnął ale koszta wysyłki są masakryczne...

To dobrze że nie kupiłeś bo to był wałek! Też je widziałem, gość świeżo zarejestrowany na stronie, piszesz maila i dostajesz odpowiedź albo po angielsku albo prawie-holendersku że wyjechał do kraju x i może je wysłać. Masa jest takich oszustów. Jeśli pod nazwą sprzedawcy masz '1 dag actief op Marktplaats' możesz od razu szukać dalej. Chociaż ostatnio jest bardzo dużo żartownisiów, wystawiają R90 za powiedzmy 600 euro i podają np. numer telefonu kogoś innego żeby zrobić mu na złość bo wiadomo że przy za R90 za €675 będzie się telefon urywał.

Te RS1B za 4099 bym drapnął ale koszta wysyłki są masakryczne...

Poważnie?

Mam linka z tą aukcją!

http://audio-tv-foto.marktplaats.nl/luidsprekers/579181871-infinity-infinitesimal-luidsprekers.html?return=eJwtzNsKgzAMgOF3EfSyWoUxKmV0b1K0YrDWYCI7sXdfirtp%2FnyEeqPNB0zTk9GXqyko%2BH2Y%2B5kZTV0vG4akVr8vjNF7JpVifZ4onPH2jFZXI1neys7psrtHeVyXawSpLCzzDShJ00gnYsZGYhV36VjDDkP24%2B%2FLQwLSBAn4JftG%2Bbu2QjxsU6Fti%2F77A8DVOdA%3D&df=1&fta=eNot0VluwyAQANC78JFvFrMNyhV6hWhgoLXqJCh2WrdV717A%2FXuzARoQLPys4IA9H8vlA5eVhRZOwPblLE60nrc7iLAIUCLQDGHZ4HuuYS20Qqgb8HCtcHte82NOoT5b%2FP4J863Mt3n7Cvd1Bnmq9Xnmp3qW%2Fex2dMXXzEKrtFABm2lcqmSzihi9I76rGB2X0Teg0IZygy%2BInjpi8VHuR3NSu5TOJsqlQ3uSBwTn%2BN%2Fspp5Rypl8QHE3wHk%2BSjKlDpuy0rbDERJ2mGixT1ktku9TVk1GjR5BCU0H95OjBlPQlWnAx5QHdNS8I5sicUA7O5qJ%2B%2BiOkvQHtD0yUdrYrzCYlVMDUkxjyhYsI2NNnkSH4XE81ahIUfddirbK7V6R1suSb6%2FbW1%2B3aQUP7Ir7pf9AWzrB1HISGH6y8PLPDxYQOPz8%2Fv4BDVWfjw%3D%3D&fta_ind=8&fs=1

Nigdy nie kupiłem głośników z opcją wysyłki, zawsze osobiście odbieram. Najdalej byłem pod Dortmundem. Ale jak już bym się wybrał do Holandii i na miejscu by się okazało, że lipa, to bym pewnie dostał zawału, udaru i wylewu naraz ;)

Podjechałbyś tak jak ja parę razy po rower: ludzie otwierają drzwi i nie wiedzą o co mi chodzi bo jakiś głupek podał w ogłoszeniu ich numer i adres....

Trzeba mieć 100% pewność że gościowi można zaufać i że to nie wałek.

Dlatego korzystam raczej tylko z Alledrogo i Ebaya, tam tożsamość sprzedających jest jako tako zweryfikowana. Jeszcze nie zdarzyło mi się nie zastać sprzedającego, solidność opisu to co innego, czasami bardzo kuleje. :)

Faktycznie! Czarne R90 za 675 euro!

Co tam piszą? Bo język tak zrozumiały, że aż w tłumacza nie wierzę...

Opis jest ok ale ogłoszenie jest w 100% lewe, te zdjęcie pochodzi z HiFi-forum.de (na 3.4 strony jest zdjęcie tego samego zestawu pod wieczór).

http://www.hifi-forum.de/viewthread-30-12038-726.html

Ok. Dzięki Kolego!

Jeśli kręcisz się w pobliżu - polecam posłuchać BET!!!

Ale czy nie można wykluczyć, że ten z forum nie może sprzedawać swoich albo komuś?

Popytam na Holenderskich forach czy ktoś je ma. Najlepsze jakie stoją teraz na Marktplaats to IRS Gamma za kosmiczne €4250.

Tu kolejny przykład wałka, Infinity Kappa 600: http://link.marktplaats.nl/578345690

Tłumaczenie opisu:

Infinity kappa 600 kolumny. W super stanie, działa świetnie

Kolumny są w super "condition", nie poplamione. Świetna jakość dźwięku

Po przeczytaniu tego, widać od razu że coś się ten opis nie klei kupy.

Popytam na Holenderskich forach czy ktoś je ma. Najlepsze jakie stoją teraz na Marktplaats to IRS Gamma za kosmiczne €4250.

Tu kolejny przykład wałka, Infinity Kappa 600: http://link.marktplaats.nl/578345690

Tłumaczenie opisu:

Infinity kappa 600 kolumny. W super stanie, działa świetnie

Kolumny są w super "condition", nie poplamione. Świetna jakość dźwięku

Po przeczytaniu tego, widać od razu że coś się ten opis nie klei kupy.

Hm. To aż niemożliwe, ze takie jajka robią w Niderlandach?

A IRS GAMMA za 4250 to TANIOCHA jeśli są OK i mają serwo.

Dziś nie kupisz takiego soundu za... 10 razy tyle:)

Niestety, jest więcej wałków niż na Allegro...patrząc na ogłoszenia sprzętu apple to jakieś 50-60% "sprzedających" to oszuści - przelewasz pieniądze i kontakt się urywa.

Mówisz że 4250 to tanio? Te Gammy wydają się być w bdb stanie i mają serwo, tylko brakuje frontów. Wydawało mi się że to b.drogo patrząc na te IRS1b za 4k dolców na Ebayu.

Brakuje chyba tylko grili.

http://bobbyshred.baberuthband.co.uk/infinity/infinity_irs_gamma.html

Poczytaj. Za marnych 17 tys. zł "jeździć Porsche"...

Do jutra!!

Jaka to na razie cena po obecnym kursie?

No i jak tam Twoje "białasy"?

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=36146689

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=36378915

masa jest tego

przy obecnym kursie 1000koron to 562.3pln wiec nie malo

ale zazwyczaj sa w swietnym stanie - przynajmniej te wyzsze modele - zdarzaja sie jednak wyjatki np RE80 byly ostatnio do kupienia za 1000pln

Infinity White Exlusive Edition sa gotowe - nie mam czasu na zrobienie im jakiejs sesji - poza tym w mieszkaniu poprzeprowadzkowa zawierucha wiec nie bylo by idealnie. zamowiona sazfka pod sprzet powinna dojechac w przyszly czwartek wiec moze w przyszly weekend cos strzele.

tak czy inaczej wygladaja zjawiskowo - maskownice sa srebrne. zostaly tez zrobione podstawki z bialego marmuru wiec jest full opcja

Edytowane przez mateuszek

Panowie, jak myślicie, które z tych Infinity są najlepsze: Epsilon, Gamma czy Rs1B? Cenowo wszystkie podobne, ew. idealna parka RS1b jest trochę droższa.

Hm. Pewno tez nie ma opcji wysyłki, bo to nie bardzo. Szkoda...

Twoje R90 w białym fortepianie będą chyba jedynymi na świecie!

Koniecznie zapodaj fotki jak już będą stały (i grały) jak należy!

Robiłeś jakieś odnowienia, zmiany w zwrotnicy, w kolumnach?

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=32234562

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=32146047

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=31952064

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=31066169

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26289367

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=24912862

i wiele wiele innych

oczywiscie cena podlega negocjacjom - czesto mocnym

Hm. Pewno tez nie ma opcji wysyłki, bo to nie bardzo. Szkoda...

Twoje R90 w białym fortepianie będą chyba jedynymi na świecie!

Koniecznie zapodaj fotki jak już będą stały (i grały) jak należy!

Robiłeś jakieś odnowienia, zmiany w zwrotnicy, w kolumnach?

wysylka tylko prywatna ale wszytsko jest do zalatwienia - ja swoje RE90 kupilem daloko poza kolem polarnym i za transport zaplacilem nie cale 400pln... wiec mozna

nie robilem zadnych rewolucji - kolega zmierzyl mi elektrolity a ze trzymaja swoje parametry to zostawilem je bez zmian

przymierzam sie do kupienia jeszcze jednych RE90 i zrobieniu ich jeszcze raz na bialo z tym tylko ze z lekkimi zmianami w obudowach - kosmetyka - zaokraglnie kantow, lekko inny ksztalt maskownicy itp. ale nie ma na to czasu obecnie i musze zrobic lekki resercz czy uplynnie te ktore mam bo nie bede potrzebowal 2 par.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.