Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że to klub infinity, ale pytanie bezpośrednio związane kablami z infinity.

Nakamichi PA-7E.

- Jaka jest obecnie realna cena zakupu tego piecyka?

- PA-7E vs PA-7EII, jakie różnice, na korzyść której wersji?

Edytowane przez TiFi

bylo na ten temat

E2 jest ciut mocniejszy i ma wiecej terminali w tylu

cos tam tez grzebneli w srodku - ponoc poprawa ale chyba nie bedzie duzo ludzi na forum ktorzy mieli okazje slucha obu na raz

co do ceny - hmm

teraz sprzedawalaem pre do niego i opcjonalnie napisalem ze sprzedam komplet przy otrzymaniu dobrej ceny.

i mimo ze mam koncowke ktorej daleko do "igly" to i tak nie mialbym problemow ze sprzedaza za okolo 1000euro

Jedna PA7E stoi za 900 eur już jakiś czas, pre pewnie za €200-250 można by opchnąć.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

ja swoje pre z pilotem "igla" sprzedalem w niecaly tydzien. dalem ogloszenia na ebay.de i audiomarkcie. no i na nasz rodzimy wynalazek -allegro- balem sie ze nie bede mial kupca.

z pocalowaniem w maly palec dali 900 eurakow. moglem poczekac troche i moze bym dostal jeszcze wiecej...

moim zdaniem za ta cene znajdziesz lepsze pre do PA7. najlepiej lampe.

najtansze pre lampowe jakie mialem z nakiem to phast i bylo na prawde cacy

drozej jest tylko lepiej. ale nie wiem czy jest sens laczyc 3x drozsze pre z nakiem - lepiej jest zmienic piec. na pa7e2 swiat sie nie konczy

Edytowane przez mateuszek

Przecie to jajca, 900eur za ten przedwzmacniacz! Za tyle można mieć całkiem niezłego Audio Researcha, Krella KRC2/3 albo nawet Levinsona......

Panowie pilna sprawa: u mnie w mieście stoją czarne Renaissance 80 (tak 80) w jednej nie gra jeden EMIM, facet twierdzi że uszkodzona jest zwrotnica ale sam EMIM jest w idealnym stanie (testowany w serwisie audio). Gość chce za nie €500, warto?

Głośnik oczywiście sam sprawdziłbym na miejscu bo jeśli EMIM leży to kaplica.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Przecie to jajca, 900eur za ten przedwzmacniacz! Za tyle można mieć całkiem niezłego Audio Researcha, Krella KRC2/3 albo nawet Levinsona......

Panowie pilna sprawa: u mnie w mieście stoją czarne Renaissance 80 (tak 80) w jednej nie gra jeden EMIM, facet twierdzi że uszkodzona jest zwrotnica ale sam EMIM jest w idealnym stanie (testowany w serwisie audio). Gość chce za nie €500, warto?

Głośnik oczywiście sam sprawdziłbym na miejscu bo jeśli EMIM leży to kaplica.

Hm... Jeśli to prawda (dziwna przypadłość!!!) - to brać! Tyle, że nie wiadomo jak wyjdzie ze zwrotnicą...

I prośba.

Nie rozsiewaj nieprawdziwych pogłosek o CA 7... To DOBRA cena ze ten preamp, tym bardziej jeśli ma grać z PA 7...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Bardziej mi chodziło o to że cena tego preampu jest jak dla mnie kosmiczna bo patrząc na wnętrze to cudów tam wielkich nie ma ;-) Ale jednak z pocałowaniem ręki wziąłbym za tą cenę ML28 albo KRC-2.

Właśnie przypadłość bardzo dziwna ale najbardziej dziwi to że facet ich sam nie naprawił.

Dziękuję wszsystkim za info i sugestie związane z PA7, pre lampowe już czeka.

Jeszcze z innej beczki.

Te kolumny już od jakiegoś czasu wiszą:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2995330714&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

Gość zapytany o negocjację ceny prosi o kontakt tel , celem ewentualnego pertraktowania. :)

Ktoś robił już podejście do nich? Pytam, czy nie ma tam przypadkiem jakiejś niespodzianki...

Z Gdańska mam kawałek drogi i wycieczka wyłącznie krajoznawcza mnie nie interesuje.

Za jaką kwotę warto się po nie przejechać?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Znam tego sprzedawcę. Kupowałem u niego ASR Emittera 1 .

Bardzo ciężki w rozmowach i nieuprzejmy niestety. Ale ogólnie ma dobry towar.

Byłem u niego w domu i niestety nie będziesz tam miał warunków do odsłuchu.

Ja mam do niego 12km.

W takim razie co gość robi nie mając warunkóq do odsłuchu, lewy przerzut sprzętu? :-)

Aha, mam odpowiedź co do tych Renaissance 80 - "za 525 euro możesz przyjechać dzisiaj", stały od €500 jeśli mu te €25 coś zmieni to niech się w kufer bodnie z nimi.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W takim razie co gość robi nie mając warunkóq do odsłuchu, lewy przerzut sprzętu? :-)

On ma chyba jakiś salon gdzie te warunki są.

Ja byłem u niego w domu i mówił, że źle się czuje, jest sobota, on nie ma czasu, a warunków faktycznie żadnych nie było. Niestety za bardzo miły przy tym nie był. Ale sprzętu ma sporo i ogólnie fajnego. Ostatnio miał piękne R90, jasne Kappy 8.2i, czarne 8.2i i teraz te 8.1

Panowie co myślicie o tym

http://www.marktplaats.nl/a/audio-tv-en-foto/luidsprekers/m639583142-infinity-irs-sigma-zeer-mooie-staat.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr

Czy aby nie za drogo ? Bo wielkością budzą szacunek !

I czy lepiej zagrają niż R90?

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

R90 powinny pogonić w kąt. Cena jest od €2500 więc nie wiadomo czy za tyle pójdą.

IRS Omegi chodzą za około 1500-1700 więc 2500 za Epsilony wydaje się OK.

A czy 20 metrowy pokój ,to aby nie za mało?

No i właśnie czy ktoś z Klubowiczów posiadał sigmy, a jak tak to czym je napędzał?

pewnie ze 20 m2 to za malo

co do napedu to nawet boje sie myslec - ja mam problem ze znalezieniem fajnego piecyka do re90 i juz teraz widze ze naped bedzie kosztowal lekko 2x wiecej od samych infinity

jesli takie proporcje zostana zachowane przy IRS to strach pomyslec ile sie wyda na naped - zagranicznych forach sa dosc dobrze opisane wiec latwo sprawdzic czym ludziska to poganiaja - wojek google prawde ci powie...

ale tak za pare tys euro mozna juz skonfigurowac jakis przyzwoity naped

Eee tam, Krell KSA200B albo nawet KSA-80 czy KSA100 powinien je napędzić. Ew. kupić jakąś mocną końcówkę w klasie D i brzmienie modelować sobie preampem.

Dzięki Panowie,ale jak żona zobaczyła Sigmy to kazała lokum sobie szukać:)a do mamy przecież nie wrócę:))))))

Może kiedyś... przecież to Infinity to ze 30 lat pograją

Ale powoli będę kobietkę swą oswajał :)

Witam Wszystkich!

Po pierwsze - chciałbym powitać w klubie Kol. Gyn-a!!!

Śliczne głośniki, sprzęt towarzyszący, pokoik (znaczy jego połowa).

A dodatkowo cieszy, że znalazł się wreszcie wśród piszących jakiś GOŚĆ, który jest lat kilka starszy ode mnie :)

Po drugie - Sigma zagra w 20 metrach...

Oczywiście, przydałoby się ich nieco więcej, jak w przypadku wielu "trumien"...

Dla potrzebujących, czy lubiących porównania polecam powrót do strony 11:

http://www.audiostereo.pl/klub-infinity-classics_29527.html/page__st__300

Dźwięk większy, bo sama kolumna WIELGACHNA i waży prawie 90 kg, a nie 35-40 jak protoplasta - R90. Zapewne sprawi duże WRAŻENIE. BAS!!! Tyle, że facet w swojej wypowiedzi na stronie 11 raczej ma rację... Należy pamiętać,że ten kolos i 30 cm bas wymaga prądu i mocy, jeśli ma pokazać swoje możliwości!

Dopiero Epsilon to jeszcze większa rozdzielczość, dokładność, ale tu trzeba dwóch "spawarek" i kilku innych rzeczy (koszty!)

Po trzecie.

Nadal uważam (i nie tylko ja), że nie ma lepszego preampu (generującego w pełni zrównoważony, znakomity dźwięk) do PA7 niż CA7, w cenie nawet kilkukrotnie większej. Uważam, że szukacie WRAŻEŃ... Aczkolwiek każdy ma swoje uszy, pokój, sprzęt towarzyszący i preferencje, ale też może chcieć inaczej...

Po czwarte. Pozdrawiam!!!

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A po piąte to Pozdrowienia Prezesie:)

Kto nie eksperymentuje ten nie ma wrażeń i myślę że mój CEC AMP6300 radzi sobie nie najgorzej z R90 .Każdy kto słuchał wychodził porobiony i z szokowany......

Ale Pa7 nie słuchałem i myślę że niebawem posłucham i opiszę wszystko.Może mit Nakamichi zostanie obalony ......zobaczymy!

Pozdrawiam

Witam Wszystkich!

Po pierwsze - chciałbym powitać w klubie Kol. Gyn-a!!!

Śliczne głośniki, sprzęt towarzyszący, pokoik (znaczy jego połowa).

A dodatkowo cieszy, że znalazł się wreszcie wśród piszących jakiś GOŚĆ, który jest lat kilka starszy ode mnie :)

Po drugie - Sigma zagra w 20 metrach...

Oczywiście, przydałoby się ich nieco więcej, jak w przypadku wielu "trumien"...

Dla potrzebujących, czy lubiących porównania polecam powrót do strony 11:

http://www.audiostereo.pl/klub-infinity-classics_29527.html/page__st__300

Dźwięk większy, bo sama kolumna WIELGACHNA i waży prawie 90 kg, a nie 35-40 jak protoplasta - R90. Zapewne sprawi duże WRAŻENIE. BAS!!! Tyle, że facet w swojej wypowiedzi na stronie 11 raczej ma rację... Należy pamiętać,że ten kolos i 30 cm bas wymaga prądu i mocy, jeśli ma pokazać swoje możliwości!

Dopiero Epsilon to jeszcze większa rozdzielczość, dokładność, ale tu trzeba dwóch "spawarek" i kilku innych rzeczy (koszty!)

Po trzecie.

Nadal uważam (i nie tylko ja), że nie ma lepszego preampu (generującego w pełni zrównoważony, znakomity dźwięk) do PA7 niż CA7, w cenie nawet kilkukrotnie większej. Uważam, że szukacie WRAŻEŃ... Aczkolwiek każdy ma swoje uszy, pokój, sprzęt towarzyszący i preferencje, ale też może chcieć inaczej...

Po czwarte. Pozdrawiam!!!

Zukzuk z calym szacunkiem, ale mialem okazje sluchac tego pre u mateuszka, zrobilismy porownania z Phastem ktory kosztuje 1100usd nowka. Szczerze powiem, ze ten nak gra bardzo, ale to bardzo slabo. Max na 150euro i nie ma tu jakiejkolwiek zlosliwosci. Sama koncowka jest moim zdaniem duzo ciekawsza. Dzwiek tej kombinacji jest przygaszony, bez dynamiki, polotu, przestrzeni, gra naprawde slabo. Mysle, ze Mateuszek w pewnym stopniu podziela moja opinie. Koncowka natomiast generowala z Infinity wiecej basu niz moj Pass x250 z ktorym u mnie go nie brakuje...wydajnosc pradowa nie ma nic do rzeczy gdyz pass grajac stosunkowo glosno nie wychodzil nawet z klasy A a raczej istotne by elektronika eksponowala ten zakres.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Nadal uważam (i nie tylko ja), że nie ma lepszego preampu (generującego w pełni zrównoważony, znakomity dźwięk) do PA7 niż CA7, w cenie nawet kilkukrotnie większej.

bzdury pan opowiada - prezesie

przerzucilem przez ostatnie 5 miesiecy wraz PA7E2 nastepujace pre:

CA7E

oraz:

EC-4.5

EC-4.6

EC-4.7

abrahamesn V3

phast anniversary

jolida fusion - JD3000B

aesthetix calypso

i hegla hd20 - (to co prawda dac ale z calkiem dobrym pre)

razem 9 - kazde z tych pre bylo lepsze od dedykowanego

a niektore z nich zamiataly CA7 pod dywan i gasily swiatlo

niektore owszem drozsze ale taki phast wcale drogi nie jest a byl lepszy. DUZO lepszy

takie jest moje zdanie (i nie tylko)

post-983-0-85679200-1360607562_thumb.jpg

Edytowane przez mateuszek
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.