Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.audiomarkt.de/_markt/item.php?id=2528320349& się pojawiło na audiomarkecie czas temu, z wyszczegulnionymi cenami za PRE i końcówkę.

w sumie dobra cena jak za PRE w wersji europejskiej.

pzdr. Łukasz

jeszcze Rotel się pojawił w licytacji RB990

http://www.ebay.de/itm/Rotel-RB-990-BX-Kult-Endstufe-Rotel-/270900507321?_trksid=p4340.m1374&_trkparms=algo%3DPI.WATCH%26its%3DC%26itu%3DUCC%26otn%3D15%26ps%3D63%26clkid%3D5970729835142314933#ht_542wt_1348

Edytowane przez łukasz

hehe no cena w sumie normalna, ale jak za PRE to naprawdę fajna bo europejskie pre w prawdzie brak pilota ( ale można uniwersalny dopasować ), ale na ebayu niemieckim wersje Amerykańskie schodziły po 1200-1500E też nie koniecznie z org pilotem.

pzdr. Łukasz

kurka wodna ¨- zapomnialem o licytacji....

http://www.ebay.de/itm/180798390057?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

a byl w calkiem ladnym stanie....

szlag by to

coś za tanio 40 euraków, chyba mu się pokićkało coś i to o 60euro za mało :), Pamiętam że Yamahe wysyłał mi niemiec to 65E, a pierwszego PA7E II też policzył mi 50E za wysyłkę ale potem się żalił że wyszła chyba 104E :], ale to już jego problem był :D.

i myślę, że za 860 mogło by się jak najbardziej udać a stan naprawdę wg mnie bardzo ładny, no nóżki tylko jakieś cholera wi z czego wzięte ale lepiej takie nóżki niż porysowany dekiel albo front :D

pzdr. Łukasz

http://www.ebay.com/itm/Nakamichi-PA-7-Amplifier-Nelson-Pass-Audiophile-/280816016795?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4161f05d9b#ht_789wt_1299

multi volage :) bynajmniej pokrętło jest o ile fotka jest tego co sprzedaje to bangla to u nas :)

tylko cena wysyłki może zabić ciutek wyjdzie zapewne koło 400$

pzdr. Łukasz

Edytowane przez łukasz

nie zawsze - to zalezy od transportera

cena germanica jest ja najbardziej sensowna - wystaczy ze uzywa jakies firmy z ktora ma podpisana umowe masowa - z reszta sam mi taka cen podal

Tak jak wcześniej pisałem naszła mnie chęć spróbowania połączenia bi-wire tak jak zrobił klubowicz HQ. Okazyjnie na allegro kupiłem kabel 2x2,5mm Nakamichi (splot miedzi z miedzią pokrytą srebrem w stosuku 1/2), który zasilił mi średnice i góre. Niskie rejestry obsługuje posiadany przezemnie Monster Cable 2x4mm. Pocynowałem końcówki kabli, zapodałem wtyki bananowe (także Nakamichi :). Podłończyłem w gniazda B monstery, a C te Nakamichi, załączyłem w końcówce B+C. Od razy zaznaczam, że nigdy nie zwracałem uwagi na kable - po prostu nie wierzyłem w to, że mogą spowodować jakieś znaczące zmiany. Podeszłem do tej operacji trochę sceptycznie nastawiony nie spodziewającsię zmian na lepsze. Odpaliłem muzykę i nie dowierzam w to co słyszę ? Nastąpiła bardzo duża poprawa na plus - bas dostał większej potęgi i kontroli, dzwięk super poukładany, bardzo duża poprawa w stereofoni (troszeczkę kosztem sceny wgłąb), kulturze brzmienia, talerze zaczeły cudownie wybrzmiewać (ogólnie góra się poprawiła sporo). Znikła kompletnie jakakolwiek natarczywość w dźwięku. Nawet w bardzo źle zrealizowanych płytach nie ma efektu mataliczności i sybilantów. Niesamowicie zaczeły brzmieć gitary, trąbka, skrzypce i fortepian, itp. Zastanawiam się co dało tak dużą poprawę, czy fakt zmiany okablowania na górę, czy samo wykorzystanie połączenia bi-wire ??? Zresztą nie wnikam w to - po prostu cieszę się, że brzmi naprawdę sporo lepiej. Przekonałem się na własnej skórze, że KABLE naprawdę GRAJĄ i jest to słyszalna i rozpoznawalna różnica. Przyznam, że dostałem bakcyla i już rozglądam się za okazjami na zakup o wiele lepszych drutów. Sorki, że tak się rozpisałem, ale jestem naprawdę zachwycony moim "eksperymentem" ?

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 2.02.2012 o 21:08, cyber-spider napisał:

Tak jak wcześniej pisałem naszła mnie chęć spróbowania połączenia bi-wire tak jak zrobił klubowicz HQ. Okazyjnie na allegro kupiłem kabel 2x2,5mm Nakamichi (splot miedzi z miedzią pokrytą srebrem w stosuku 1/2), który zasilił mi średnice i góre. Niskie rejestry obsługuje posiadany przezemnie Monster Cable 2x4mm. Pocynowałem końcówki kabli, zapodałem wtyki bananowe (także Nakamichi :). Podłończyłem w gniazda B monstery, a C te Nakamichi, załączyłem w końcówce B+C. Od razy zaznaczam, że nigdy nie zwracałem uwagi na kable - po prostu nie wierzyłem w to, że mogą spowodować jakieś znaczące zmiany. Podeszłem do tej operacji trochę sceptycznie nastawiony nie spodziewającsię zmian na lepsze. Odpaliłem muzykę i nie dowierzam w to co słyszę ? Nastąpiła bardzo duża poprawa na plus - bas dostał większej potęgi i kontroli, dzwięk super poukładany, bardzo duża poprawa w stereofoni (troszeczkę kosztem sceny wgłąb), kulturze brzmienia, talerze zaczeły cudownie wybrzmiewać (ogólnie góra się poprawiła sporo). Znikła kompletnie jakakolwiek natarczywość w dźwięku. Nawet w bardzo źle zrealizowanych płytach nie ma efektu mataliczności i sybilantów. Niesamowicie zaczeły brzmieć gitary, trąbka, skrzypce i fortepian, itp. Zastanawiam się co dało tak dużą poprawę, czy fakt zmiany okablowania na górę, czy samo wykorzystanie połączenia bi-wire ??? Zresztą nie wnikam w to - po prostu cieszę się, że brzmi naprawdę sporo lepiej. Przekonałem się na własnej skórze, że KABLE naprawdę GRAJĄ i jest to słyszalna i rozpoznawalna różnica. Przyznam, że dostałem bakcyla i już rozglądam się za okazjami na zakup o wiele lepszych drutów. Sorki, że tak się rozpisałem, ale jestem naprawdę zachwycony moim "eksperymentem" ?

Ciekawe czy znaczenie ma też to B+C w końcówce.

W dniu 3.02.2012 o 06:52, gość napisał:

Ciekawe czy znaczenie ma też to B+C w końcówce.

Nie wiem, ale przy wykorzysaniu wyjść B+C końcówka obsługuje kolumny od 2ohm. A np.: A+B lub A+C już tylko od 8 ohm. Szczerze pewnie wszystko miało swój wpływ (zmiana kabla, bi-wiring, wyjścia B+C), co złożyło się na naprawdę bardzo słyszalną poprawę brzmienia. A może ten monster cable tak mi zamulał górę i średnicę. Nie wiem ale do tej pory mi się gęba cieszy po wczorajszych zmianach :) Teraz tylko jakie lepsze kable zapodać???? To dopiero będzie problem.....

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 3.02.2012 o 08:39, cyber-spider napisał:

Nie wiem, ale przy wykorzysaniu wyjść B+C końcówka obsługuje kolumny od 2ohm. A np.: A+B lub A+C już tylko od 8 ohm. Szczerze pewnie wszystko miało swój wpływ (zmiana kabla, bi-wiring, wyjścia B+C), co złożyło się na naprawdę bardzo słyszalną poprawę brzmienia. A może ten monster cable tak mi zamulał górę i średnicę. Nie wiem ale do tej pory mi się gęba cieszy po wczorajszych zmianach ? Teraz tylko jakie lepsze kable zapodać???? To dopiero będzie problem.....

U mnie na górze jest własnie monster cabel. Taki jak masz Nakamichi. Czyli miedź z miedzią posrebrzaną. Na dole Jentzen plecionka płaski. Ja niestety nie poszaleję z kablami bo ida pod wykładzina i muszą być płaskie. U mnie przy wyborze wyjśc A+B wyraźnie mniej sie końcówka nagrzewa. Też coś takiego zauważasz?

W dniu 3.02.2012 o 10:02, gość napisał:

U mnie przy wyborze wyjśc A+B wyraźnie mniej sie końcówka nagrzewa. Też coś takiego zauważasz?

Słucham już ze 2 godziny przy włączonej klasie A w końcówce i fakt jakby się trochę mniej grzeje. Już nie parzy tak jak wcześniej, a można było jajka gotować, naprawdę :) . Bez włączonej klasy A jest zimna tak jak i wcześniej. Co do dźwięku to po spokojnym 2 godzinnym odsłuchu potwierdziły się moje wcześniejsze zachwyty. Gra naprawdę o wiele lepiej niż wcześniej. Mam wrażenie jakbym zmienił jekiś ważny element toru na nowy, aż taka różnica jest w przekazie muzycznym. Poprostu niewiarygodne ....

A u mnie nowy pre sobie pogrywa właśnie :) DIY na lampkach . W jednym zdaniu : jest lepiej :)

Coś więcej po weekendzie , bo teraz za bardzo nie mam czasu

M

Edytowane przez mkk1
Gość Gosc

(Konto usunięte)

A u mnie nowy pre sobie pogrywa właśnie :) DIY na lampkach . W jednym zdaniu : jest lepiej :)

Coś więcej po weekendzie , bo teraz za bardzo nie mam czasu

M

Tak, też się o tym przekonałem że dobry pre może zdziałać cuda.

Na razie jednak kupuję DAC-a. Może uda mi się Havane podpiąc na odsłuch. Też ma lampkę.

A jak ktoś dobrego pre szuka to własnie się pojawił w dobrej cenie. Poniżej 50% swojej ceny:

http://www.hifi.pl/gielda/wzm-pre/93930.php

W dniu 4.02.2012 o 11:27, gość napisał:

Tak, też się o tym przekonałem że dobry pre może zdziałać cuda.

Na razie jednak kupuję DAC-a. Może uda mi się Havane podpiąc na odsłuch. Też ma lampkę.

A jak ktoś dobrego pre szuka to własnie się pojawił w dobrej cenie. Poniżej 50% swojej ceny:

http://www.hifi.pl/gielda/wzm-pre/93930.php

Havana to calkiem niezly DAC.

Mozna z duzym powodzeniem ksztaltowac dzwiek wymiana lampy (sa stosunkowo niedrogie i latwo dostepne).

"Gram" Havana od dluzszego czasu i jestem zadowolony - zbiera pochlebne opinie na zagranicznych forach.

Oczywiscie, najlepiej posluchac w swoim systemie przed zakupem - ale nie powinna sprawic zawodu - prezentowane opinie na jej temat sa calkiem trafne..

http://www.ebay.de/itm/Nakamichi-PA-7E-Endstufe-High-End-Top-SRN-/330684117190?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4cfe4f30c6#ht_5460wt_1112

hehe mateuszek to ten sam co poszedł za niecałe 800E :D:D, którego przegapiłeś :D

http://www.ebay.de/itm/180798390057?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

hehe gość dodał od siebie prawie 600e narzutu :D

pzdr. Łukasz

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No i miałem Havanę u siebie dwa dni. Nic, kompletnie nic nie wniosła do systemu. Bardzo to dziwne ale tak właśnie było. Na siłę starałem się usłyszeć zmianę dźwięku ale jej nie było. Ani na plus, ani na minus. Więc wróciła do właściciela.

hehe mateuszek to ten sam co poszedł za niecałe 800E :D:D, którego przegapiłeś :D

hehe gość dodał od siebie prawie 600e narzutu :D

a daj spokoj - musze zainwestowac w telefon z netem - zly jestem jak cholera na ta sztuke - moja wina. korki byly i tyle...

Witam Wszystkich !

to moj pierwszy post na forum - kliknalem w wyszukiwarce "Infinity" - i trafilem tutaj.

Mam mozliwosc zakupic Infinity Kappa 9.

W moim systemie gra koncowka Marantz SM 80 z dedykowanym preampem i CD.

Czy wzmacniacz poradzi sobie z Kappa....?

Jakie Infinity wg Was moga dobrze zagrac z takim zestawem..?

Dziekuje za odpowiedzi !

mateuszek :) działaj :)

porysowana skubana jest....

ja chce cos ladnego - potem jest problem z odsprzedaza

Mam mozliwosc zakupic Infinity Kappa 9.

W moim systemie gra koncowka Marantz SM 80 z dedykowanym preampem i CD.

Czy wzmacniacz poradzi sobie z Kappa....?

Jakie Infinity wg Was moga dobrze zagrac z takim zestawem..?

zero szans - kappa 9 to chyba najbardziej wymagajace z calej serii infinity

zero szans - kappa 9 to chyba najbardziej wymagajace z calej serii infinity

:-( :-(

szkoda... a co z tym Marantzem jest nie tak, że nie poradzi sobie .... calkiem fajna koncowka - podoba mi sie jak gra...

To może jakis inny model Infinity....?

Albo jaki wzmacniacz dal by rade (byle nie Nakamichi, ktore tutaj sie chwali - miałem koncowke tej firmy - jakos mi nie przypadla do gustu)?

Moglbym ewentualnie przeznaczyc na nowa koncowke do 3 tysiecy... podoba mi sie Maranatz - bo na moje ucho gra pelnym i analogowym dzwiekiem - nie lubie ostrego grania.

nie wiem mało fotek na tej jednej wątpliwej jakości nie koniecznie widać ze jest podrapana :)

wyslalem typowi mejla z pytaniem - jak na razie cisza. jak nie odpisze to zazwyczaj jest tragedia. ale jestem dobrej mysli

Moglbym ewentualnie przeznaczyc na nowa koncowke do 3 tysiecy... podoba mi sie Maranatz - bo na moje ucho gra pelnym i analogowym dzwiekiem - nie lubie ostrego grania.

mozesz zaryzykowac dokupienie drugiej - i podpiac je zmostkowane. z tym tylko ze czesto podwajasz wtedy opor i moze sie ten marantz wylaczac. kappy sa bezlitosne jesli o to chodzi

najgorsze jest to ze cala ta pierwsza seria kappa nie ma mozliwosci biampingu - a przerabianie zwrotnicy nie wchodzi w gre wiec lekko nie jest

wyslalem typowi mejla z pytaniem - jak na razie cisza. jak nie odpisze to zazwyczaj jest tragedia. ale jestem dobrej mysli

mozesz zaryzykowac dokupienie drugiej - i podpiac je zmostkowane. z tym tylko ze czesto podwajasz wtedy opor i moze sie ten marantz wylaczac. kappy sa bezlitosne jesli o to chodzi

najgorsze jest to ze cala ta pierwsza seria kappa nie ma mozliwosci biampingu - a przerabianie zwrotnicy nie wchodzi w gre wiec lekko nie jest

Dzieki za porade !

W takim wypadku odpuszze Kappy.

Ktore Infinity moglyby z tym moim Marantzem sie zgrac...?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.