Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem opisać brzmienie nowego pre , więc parę słów skrobnę. Kupiłem Protagonista ( kto czyta AS to wie co to jest :) ) , w wersji czarnej,second hand. Jak na DIY to całkiem porządnie wykonane , ładna obudowa , grawerek . Co mnie razi to niebieska dioda na froncie :) Jak to gra ......w skrócie jest o wiele wiele więcej mięska. Dźwięk się pogrubił , pojawiło się wypełnienie, dostał masy , nawet bym to określił że pojawiło się ciepło. Bas , a to była moja bolączka , poprawił się . Stał sie pełniejszy , bardziej obfity. Góra się uspokoiła , wygładziła . Polecam :) Teraz sobie kombinuje z bi - ampingiem , przełanczam końcówke między 4-8 ohm i testuje . Ale generalnie bardzo pozytywne wrażenia. Rotel do ludzi idzie :).

Z minusów - mam przydźwięk na obu kanałach ( i nie pomaga odpięcie anteny od tunerka , zmiana interkonektów czy przepięcie pod inne gniazdka :( . Nie jest jakiś mocno upier.... , ale jednak jest . Przydźwięk niezależny od poziomu wzmocnienia . Ma ktoś pojęcie co to może być ? Planuje lampki wymienić na inne , może pomoże , ale to w wolnej chwili.

M

womwom, jakiego naka miałes, ta koncówke ?

pzdr. Łukasz

mialem PA 7, z preampem Marantz i CD kiem Yamahy,potem z CD Marantz'a.

Nie siadlo mi granie Nakamichi zupelnie - fajnie wyglada ale u mnie sie nie sprawdzil.

Potem dokupilem koncowke Marantz'a. Jest O.K teraz gram kolumnami Avance Dana - poczytalem o Infinity i chcialbym sprobowac.

Jakie Infinity bylyby dobre do mojego zestawu ?

lepiej zrezygnuj z marantza - lepiej na tym wyjdziesz :)

a to akurat nie wchodzi w gre - sporo roznych klockow przerzucilem i ten zestaw dla mnie gra najlepiej.

Chcialbym jeszcze kolumny zmienic pomyslalem o Infinity, moze jakis model sie sprawdzi..

a jak nie to poprobuje Tannoy'ow - tez sporo dobrego o nich pisza.

mialem PA 7, z preampem Marantz i CD kiem Yamahy,potem z CD Marantz'a.

Nie siadlo mi granie Nakamichi zupelnie - fajnie wyglada ale u mnie sie nie sprawdzil.

Potem dokupilem koncowke Marantz'a. Jest O.K teraz gram kolumnami Avance Dana - poczytalem o Infinity i chcialbym sprobowac.

Jakie Infinity bylyby dobre do mojego zestawu ?

a to akurat nie wchodzi w gre - sporo roznych klockow przerzucilem i ten zestaw dla mnie gra najlepiej.

Chcialbym jeszcze kolumny zmienic pomyslalem o Infinity, moze jakis model sie sprawdzi..

a jak nie to poprobuje Tannoy'ow - tez sporo dobrego o nich pisza.

Bez urazy:)

Na 99%...

Błąd pierwszy - połączyłeś PA 7 z preampem z innej "stajni" i niższej klasy, który całkowicie go ograniczył.

Błąd drugi - jak podejrzewam owa końcówka Marantza jest sporo sporo słabsza (brzmieniowo) od PA 7...

Błąd trzeci - rezygnujesz z Infinity:)

Oczywiście, to nie muszą być błędy (sorry!). Bo po prostu może, inaczej słyszysz? Bywa często:(

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Bez urazy:)

Na 99%...

Błąd pierwszy - połączyłeś PA 7 z preampem z innej "stajni" i niższej klasy, który całkowicie go ograniczył.

Błąd drugi - jak podejrzewam owa końcówka Marantza jest sporo sporo słabsza (brzmieniowo) od PA 7...

Błąd trzeci - rezygnujesz z Infinity:)

Oczywiście, to nie muszą być błędy (sorry!). Bo po prostu może, inaczej słyszysz? Bywa często:(

Pozdrawiam!

urazy zadnej nie ma - macie tutaj wiekszy fan club nakamichi niz infinity, wiec sie nie wypowiadam w tym temacie, bo jak czytalem watek szukajac informacji o infinity to znalazlem informacje, ze Nakamich jest najlepsze na swiecie- wiec szkoda gadac, bo coby nie napisac to bedzie "blad".

Dla jednych Nakamichi dla innych cos tam jeszcze gra najlepiej - i jest tak jak zauwazyles jedne pudla zgrywaja sie ze soba lepiej albo gorzej niz inne.

Nie wiem czy rezygnuje z Infinity, bo ich jeszcze u siebie nie posluchalem, myslalem, ze tutaj mi ktos cos doradzi ale nic z tego bo narazie to zamiast napisac, ktore Infinity mogly by dobrze wypasc to sie czyta, ze Nakamichi to albo tamto ...

To sie ciesze, ze sie Wam swiat audio zamknal na tych pudlach - ja sobie poszukam dalej.

Dzieki za odpowiedzi - wypisuje sie z klubu bo szukalem info o Infinity a nie "jedynie slusznych" porad o Nakamichi.

Ja wole Marantz'a bo mi sie bardziej podoba i tyle.

No to znikam !

Etam to podłaczanie preampa z innej stajni to takie trochę "naciągane" wg mnie, żeby miało być gorzej. :).

Nie wiem co tam miało być nie tak ale napewno nie wymienil bym PA7 na tamtego Marantza, no nie widzę opcji która by mnie do tego skłoniła :).

ps. A co zrobiłes z tą PA7 ??, może jak taka lipa a w ładnym to byś tanio oddał ?

pzdr. Łukasz

urazy zadnej nie ma - macie tutaj wiekszy fan club nakamichi niz infinity, wiec sie nie wypowiadam w tym temacie, bo jak czytalem watek szukajac informacji o infinity to znalazlem informacje, ze Nakamich jest najlepsze na swiecie- wiec szkoda gadac, bo coby nie napisac to bedzie "blad".

Dla jednych Nakamichi dla innych cos tam jeszcze gra najlepiej - i jest tak jak zauwazyles jedne pudla zgrywaja sie ze soba lepiej albo gorzej niz inne.

Nie wiem czy rezygnuje z Infinity, bo ich jeszcze u siebie nie posluchalem, myslalem, ze tutaj mi ktos cos doradzi ale nic z tego bo narazie to zamiast napisac, ktore Infinity mogly by dobrze wypasc to sie czyta, ze Nakamichi to albo tamto ...

To sie ciesze, ze sie Wam swiat audio zamknal na tych pudlach - ja sobie poszukam dalej.

Dzieki za odpowiedzi - wypisuje sie z klubu bo szukalem info o Infinity a nie "jedynie slusznych" porad o Nakamichi.

Ja wole Marantz'a bo mi sie bardziej podoba i tyle.

No to znikam !

Więc lepiej nic nie pisać, bo jest to z zasady odbierane jako jakiś hołd, czy wariactwo.

Nic nie jest "jedynie słuszne", ale można sobie rzeczy poustawiać wedle pewnych wartości. Oczywiście, że gra SYSTEM, a także dla mnie COŚ może być warte więcej, a dla Ciebie mniej.

Nie mniej, słyszałem w życiu kilka Marantzów i uważam, że co jak co, ale wydajnych prądowo skrzynek, przynajmniej w cenach dostępnych dla ludzi, to oni nie robią. A to stare, klasyczne skrzynie lubią i tego potrzebują.

Ale może Ty masz absolutny TOP? Nie raczyłeś się pochwalić.

Nie wiadomo co masz, w jakim metrażu miałoby to grać, ani czego słuchasz i co lubisz w muzyce?

Pewno, że z owym Marantzem praktycznie każde Infinity "jakoś" zagrają. Może będzie super? Lecz na razie nie wiemy z czym i gdzie?

Choć akurat nie słyszałem by ktokolwiek łączył duże, klasyczne Infinity z Marantzem.

Łukasz>>>

Wiem, że Ty wiesz najlepiej, ale przewaliłem co nieco końcówek i pre (w tym głównie "kombinacji").

Niektóre bardzo dobre końcówki grały z przypadkowo dobranym (też dobrym) pre tak żenująco, że śmiać się chciało. Inne lepiej. Ale nie sądzę, że optymalnie. Przekonałem się na komplecie Krella i Nakamichi, że w 99% nie ma to jak firmowy zestaw.

Wiem, że kwestia dopasowania, współpracy jest pierwsza.

Po cholerę trzymasz tyle CA 7? Przecież za 4 kafle kupisz taki używany pre, że HO:) Wtedy PA 7 dopiero pokaże pazury!!!

Pozdrówka:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Hehe trzymam nie tyllko tyle CA7 ale mam jeszcze 2szt ca5 i 1szt ca5 II :), a trzymam bo mi się podobają :) ale jedną ca7 sprzedaję żeby mieć na adaptację akustyczną :), więc zostaną mi tylko 2 :D.

Ja też wachlowałem końcówkami i PRE, z różnych stajni i miałem generalnie trochę odwrotne spostrzeżenia, stąd do końca nie zgadzam się z tą tezą :). Często właśnie kombinacje pokazywały "nowe" rzeczy a niż rodzime połączenia, chodź nie twierdzę też, że rodzime były złe bo też nie, Raczej podsumował bym to jako różne konfiguracje i nie upierał się na siłę, że ta monogamia jest zawsze lepsza bo nie zawsze jest.

i Czy za 4 kafle kupie coś lepszego niż CA5 albo CA7 to szczerze, ciężko będzie, naprawdę BARDZO ciężko.

ps. Aktualnie gram na CA5 bo wg mnie robi lepiej od CA7, co oczywiście nie oznacza ze ca7 robi źle :)

pzdr. Łukasz

Edytowane przez łukasz
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Więc lepiej nic nie pisać, bo jest to z zasady odbierane jako jakiś hołd, czy wariactwo.

Nic nie jest "jedynie słuszne", ale można sobie rzeczy poustawiać wedle pewnych wartości. Oczywiście, że gra SYSTEM, a także dla mnie COŚ może być warte więcej, a dla Ciebie mniej.

Nie mniej, słyszałem w życiu kilka Marantzów i uważam, że co jak co, ale wydajnych prądowo skrzynek, przynajmniej w cenach dostępnych dla ludzi, to oni nie robią. A to stare, klasyczne skrzynie lubią i tego potrzebują.

Ale może Ty masz absolutny TOP? Nie raczyłeś się pochwalić.

Nie wiadomo co masz, w jakim metrażu miałoby to grać, ani czego słuchasz i co lubisz w muzyce?

Pewno, że z owym Marantzem praktycznie każde Infinity "jakoś" zagrają. Może będzie super? Lecz na razie nie wiemy z czym i gdzie?

Choć akurat nie słyszałem by ktokolwiek łączył duże, klasyczne Infinity z Marantzem.

Łukasz>>>

Wiem, że Ty wiesz najlepiej, ale przewaliłem co nieco końcówek i pre (w tym głównie "kombinacji").

Niektóre bardzo dobre końcówki grały z przypadkowo dobranym (też dobrym) pre tak żenująco, że śmiać się chciało. Inne lepiej. Ale nie sądzę, że optymalnie. Przekonałem się na komplecie Krella i Nakamichi, że w 99% nie ma to jak firmowy zestaw.

Wiem, że kwestia dopasowania, współpracy jest pierwsza.

Po cholerę trzymasz tyle CA 7? Przecież za 4 kafle kupisz taki używany pre, że HO:) Wtedy PA 7 dopiero pokaże pazury!!!

Panowie.

Dzięki pomocy Łukasza dane mi było usłyszeć co potrafi przyzwoite pre. Przywiózł mi CA5. To było to. Szukam więc dobrego pre do mojego zestawu. Budżet do 3tzł.

Na ebay.de sa dwie sztuki CA5. W tym jedna II. Po 400euro. Macie może inne propozycje w tym budżecie?

Hehe trzymam nie tyllko tyle CA7 ale mam jeszcze 2szt ca5 i 1szt ca5 II :), a trzymam bo mi się podobają :) ale jedną ca7 sprzedaję żeby mieć na adaptację akustyczną :), więc zostaną mi tylko 2 :D.

Ja też wachlowałem końcówkami i PRE, z różnych stajni i miałem generalnie trochę odwrotne spostrzeżenia, stąd do końca nie zgadzam się z tą tezą :). Często właśnie kombinacje pokazywały "nowe" rzeczy a niż rodzime połączenia, chodź nie twierdzę też, że rodzime były złe bo też nie, Raczej podsumował bym to jako różne konfiguracje i nie upierał się na siłę, że ta monogamia jest zawsze lepsza bo nie zawsze jest.

i Czy za 4 kafle kupie coś lepszego niż CA5 albo CA7 to szczerze, ciężko będzie, naprawdę BARDZO ciężko.

ps. Aktualnie gram na CA5 bo wg mnie robi lepiej od CA7, co oczywiście nie oznacza ze ca7 robi źle :)

pzdr. Łukasz

Podałbyś przykłady dla potomnych... Osobiście mogę REKOMENDOWAĆ połączenia: KSA 200S + KRC 2; Metaxas Soliatire + Metaxas Marquis oraz wiadomy duet Nakamichi, na który tak kolega psioczy. Mieszanych, wybitnie pasujących po prostu nie polecę - choć miałem dużo dużo więcej.

W tym przeważnie jest problem, że ludzie szukają CZEGOŚ, co ich powali, zachwyci. Ach jaki bas, jaka średnica, wysoki - mówi się.

W 99% wypadkach na tydzień najwyżej... Potem dalej. Ciągle lepiej i lepiej. Jedne pre (CD, przetworniki, czy kable) dodają względem innych przestrzeni, rozdzielczości, wysokich, czy basu.

Tymczasem widzi mi się, że najlepiej jak jest normalnie, naturalnie. Po prostu MUZYKA:) Ale to mogą zrobić TYLKO dobre KOLUMNY.

Dlatego on nich bym zaczął, a nie od wzmocnienia.

Inaczej będziesz sobie latami dodawał-odejmował barwy, przestrzeni, detalu, średnicy i nie wiadomo czego jeszcze.

Pozdr.

Dużo tego było i w sumie dość dawno. Z najświeższych to słuchałem PRE naków z Rotelem RB991 i wg mnie dużo lepiej to chodziło niż rotel + rotel.

A co do tego że Dobre kolumny sa wstanie otworzyć i pokazać system to owszem bez tego to można tam cuda wianki podłączać i efekt będzie taki se.

pzdr. Łukasz

Panowie, na odchodnym rzucilem okiem tutaj :

http://www.audiostereo.pl/klub-nakamichi_90702.html

WYgląda na to, że Lukasz nie znalazl jakiegos posłuchu w swoim watku - no to tutaj smieci i zamiast o Infinity to o Nakamichi nawija.

Watku "wszystko wiedzącego" nie znalazłem

Dużo tego było i w sumie dość dawno. Z najświeższych to słuchałem PRE naków z Rotelem RB991 i wg mnie dużo lepiej to chodziło niż rotel + rotel.

A co do tego że Dobre kolumny sa wstanie otworzyć i pokazać system to owszem bez tego to można tam cuda wianki podłączać i efekt będzie taki se.

pzdr. Łukasz

A widzisz. W to uwierzę:)

Jakby nie patrzeć, CA 7 to inna liga, niż RC Rotela... Podobnie mogło być z pre Marantza w stosunku do PA 7 (tylko, że tu DUŻO lepsze pre, a tam końcówka).

Ale ponoć koncentryki Tannoya są best:)

Pozdr.

No więc mówię, że ta monogamia nie zawsze się sprawdza i te jakości klocków, o ile oba są w miarę ok też mają małe znaczenie :). aczkolwiek konstrukcyjnie Rotel RB991 jest może nie AZ tak zajebiaszczy jak PA7, ale równie genialnie zbudowany jak pa7, i ma identyczne tranzystory co PA7 II, no tylko nie w takiej ilości :). Więc RB991 to w brew pozorom i jakimś opinia naprawdę ZAJEBIASZCZA na MAXa końcówka, ja w sumie patrząc przez pryzmat czasu żałuję ze moją sprzedałem.

pzdr. Łukasz

Edytowane przez łukasz
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nikt mi nie podpowie jakiegoś zacnego pre do 3tzł?

Zukzukzuk pisałeś że za 4kzł to można kupić pre że ho. To może wytypujesz jakieś niezgorsze za 3tzł?

Chciałbym do końca lutego coś nabyć.

W dniu 16.02.2012 o 17:36, gość napisał:

Nikt mi nie podpowie jakiegoś zacnego pre do 3tzł?

Zukzukzuk pisałeś że za 4kzł to można kupić pre że ho. To może wytypujesz jakieś niezgorsze za 3tzł?

Chciałbym do końca lutego coś nabyć.

Pisałem tak, bo Łukasz zakwestionował "winę" Maranzta jako pre w konkretnym zestawieniu - z PA 7.

"Etam to podłaczanie preampa z innej stajni to takie trochę "naciągane" wg mnie, żeby miało być gorzej. :)."

Dlatego zapytałem ironicznie, po co mu tyle CA 7? Niech sprzeda i kupi COŚ dobrego/lepszego za 4 kzł (bo tyle dostanie za CA 7). Przecież za 4 koła można dostać niegdysiejszy super sprzęt. Niech więc kupi i podłączy do PA. Jeśli coś (na powiedzmy 5 prób) ZAGRA lepiej z PA 7 - wtedy się przekonam:)

Któryś raz powtarzam. Najbardziej pewne jest, że co najmniej dobrze ZAGRAJĄ duety. Oczywiście z pewnej, wysokiej półki.

Za 3000 zł akurat nie mam propozycji.

Za 4 - z tych, co wymieniłem. Ale skąd mnie wiedzieć, jak te pre zgrają się z Twoją końcówką?

Pozdr.

Edit.

U nas akurat miernie w tych pieniądzach.

Na Twoim miejscu zaryzykowałbym WYPOŻYCZENIE, WYPRÓBOWANIE takiej ciekawostki:

http://allegro.pl/przedwzmacniacz-kinergetics-kpa-1-i2110678665.html

To bardzo podobne do wytworów Metaxas Audio Systems, Threshold:)

Z tego co wiem to taka zabawka jest jeszcze aktualna :

http://allegro.pl/preamp-lampowy-tube-technology-prophet-oryginal-i2090074853.html Miałem na niego chrapkę, ale trochęza drogi był dla mnie. I z tego co kojarzę ktoś na alle sprzedaje klony, podobno całkiem niezłe. No i zawsze można się Protagonistem zainteresować . Jakbyś był w Krk kiedyś to zapraszam

M

Z tego co wiem to taka zabawka jest jeszcze aktualna :

http://allegro.pl/preamp-lampowy-tube-technology-prophet-oryginal-i2090074853.html Miałem na niego chrapkę, ale trochęza drogi był dla mnie. I z tego co kojarzę ktoś na alle sprzedaje klony, podobno całkiem niezłe. No i zawsze można się Protagonistem zainteresować . Jakbyś był w Krk kiedyś to zapraszam

M

TUBE jest SUPER:)

Lampa jak nie lampa:)

http://www.ebay.de/itm/HiFi-Standlautsprecher-Infinity-Kappa-8-2-/230746994359?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item35b997b6b7#ht_594wt_1270

Nie szukał ktoś jasnych?

wlasnie zmienilem kat nachylenia RE90 - nawet nie wiem ile bo nie mam jeszcze kolcow - podlozylem co nieco pod przod. przeszlo to moje najsmielsze oczekiwania.

nie przypuszczalem ze to jest az tak wazne...

wlasnie zmienilem kat nachylenia RE90 - nawet nie wiem ile bo nie mam jeszcze kolcow - podlozylem co nieco pod przod. przeszlo to moje najsmielsze oczekiwania.

nie przypuszczalem ze to jest az tak wazne...

A jak załatwisz kolce, to znowu o milę do przodu:)

Masz podobnie odchylone, czy bardziej?

post-7648-0-58051600-1329499570_thumb.jpg

post-7648-0-83612200-1329499594_thumb.jpg

Witam klubowiczów:)

poszukuje nowych kolumn, (w tej chwili AA hyperion). Już od dawna przyglądam się Kappom i Renaissance. Czy chińska lampa (Yanek 34d) je uciągnie? Salon 40m2.CD to modyfikowany 339ES Soniacza z Daciem Stelmacha. Co myślicie?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

http://www.ebay.de/i...7#ht_594wt_1270

Nie szukał ktoś jasnych?

Oj Zukzukzuk, ciężko będzie je kupić. Jeszcze 7 dni do końca a cena już 450eu. Coś mi się wydaję że za 3kzł, jak dałem za moje, też w takim stanie, to ciężko będzie.

W dniu 19.02.2012 o 11:48, gość napisał:

Oj Zukzukzuk, ciężko będzie je kupić. Jeszcze 7 dni do końca a cena już 450eu. Coś mi się wydaję że za 3kzł, jak dałem za moje, też w takim stanie, to ciężko będzie.

Być może ktoś się uprze i tak czy tak nie wygrasz lub będzie trzeba słono zapłacić (albo sam podbija ceny - nie chce sprzedać zbyt tanio, poniżej ustalonej przez siebie ceny). Swego czasu podchodziłem 3 x do jasnych R90. Wyglądało, że klient sam się przebijał. Ktoś wygrywał - nie ja, a potem te same skrzynki pojawiał się od nowa. Nic nie poradzisz... Ale w końcu:)

Wszystko zależy od tego czy te kilka stów nie robi dla Ciebie decydującej różnicy. Za taki dźwięk?

Poza tym to, omalże "białe kruki", jest ich coraz mniej. Tym bardziej w dobrym stanie wizualnym i technicznym.

Przykładowo. Uparłem się żeby mieć drugi TA E4. Tak na wszelki wypadek. Różnica cen między jednym a drugim egzemplarzem, kupionym później wyniosła ponad 35% ceny!:( Sporo drożej. A obydwa są w podobnym stanie wizualnym i technicznym (na słuch bynajmniej). Ale CIESZĘ się OGROMNIE, że je mam!!!

Pieniądze, to tylko papierki...

Oczywiście, jeśli ktoś może sobie pozwolić wydać co nieco więcej. A czasy mamy trudne:(

Te Kappy z obrazka są dla następnego maniaka Infinity. Możliwe, że można je dostać nieco taniej. Ale są praktycznie w gabinetowym, znakomitym stanie wizualnym i technicznym! Uważam, że WARTO było dać nawet 100 czy 200 euro więcej jak kosztowały.

Oczywiście każdy sam musi podjąć decyzję.

Lecz rzadko można trafić na COŚ pięknego w okazjonalnej cenie.

Co do lampki Yaquina. Wygląda solidnie. W sporym metrażu spróbowałbym właśnie z Kappa 8.1,2i. A nuż.

Witam klubowiczów:)

poszukuje nowych kolumn, (w tej chwili AA hyperion). Już od dawna przyglądam się Kappom i Renaissance. Czy chińska lampa (Yanek 34d) je uciągnie? Salon 40m2.CD to modyfikowany 339ES Soniacza z Daciem Stelmacha. Co myślicie?

przemoslupsk - kiepsko trafiles z pytaniem - obecnie trwaja rozmowy majace na celu udokumentowanie wyzszosci Nakamichi nad wszystkim innym.. :-) :-) :-)

A powaznie - dla Kappy (szczegolnie modeli 8 i 9) Twojej lampy bedzie troche "za malo" - byc moze pozniejsze serie bylyby latwiejsze w wysterowaniu.

IR wydaja sie byc nieco lagodniejsze dla wzmacniaczy - ale tutaj tez potrzebny jest wydajny piec...

Wiele nie pomoge piszac, ze nalezaloby posluchac przed zakupem - ale to wydaje sie najrozsadniejsze, byc moze IR zagraja - Kappy raczej nie (no moze modele 6 i 7 bylyby O.K)..

Co do modeli to najbardziej podobają mi się Renaissance... Kappy średnio, od pewnego użytkownika Renaissance już wiem że Yaqin nie podoła do końca, będzie to grało ale nie będzie to TO. Gość z którym rozmawiałem napędza IR właśnie PA7 :)( wczoraj na ebay.de poszedł za 874 ojro)ale chce się ich pozbyć i nad tym się zastanawiam. W sumie wzmak też można zmienić :)

Co do modeli to najbardziej podobają mi się Renaissance... Kappy średnio, od pewnego użytkownika Renaissance już wiem że Yaqin nie podoła do końca, będzie to grało ale nie będzie to TO. Gość z którym rozmawiałem napędza IR właśnie PA7 :)( wczoraj na ebay.de poszedł za 874 ojro)ale chce się ich pozbyć i nad tym się zastanawiam. W sumie wzmak też można zmienić :)

Mysle, ze najlepiej bedzie jak sprawdzisz i posluchasz sam....

No a jesli wchodzi w gre wymiana wzmacniacza to tym bardziej polecam przeprowadzic odsluchy osobiscie - wydajnosc pradowa wzmacniacza to jedno a jak zabrzmi w konkretnym zestawie to drugie.. no i czy ostatecznie Tobie sie spodoba to trzecie... :-)

A jesli chodzi o to "TO" i czy bedzie lub nie, to temat wydaje sie jak rzeka - kazdy z nas slyszy odrobine inaczej, ma inne upodobania co do prezentacji dzwieku, wiec trafienie na kogos, kto ceni dokladnie to samo "TO" latwe nie jest..... :-) i czasem najbardziej radykalni na forum wymieniaja obelgi, kruszac kopie o to, ktorego z nich "TO" jest lepsze czy wazniejsze czy cos tam jeszcze :-) ;-) ;-)

Sporo informacji o Infinity i z czym graja na codzien jest rowniez na forum audiokarma i audiogon'ie - polecam !

Edytowane przez VISTO

hej ktoś tą PA7 z ebaya przypilnował w końcu ?? mateuszek ??

PS> http://www.ebay.de/itm/Rotel-RB-990BX-High-End-Endstufe-/260961260160?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item3cc280d280#ht_549wt_1346

W sam raz do kapp renesansów :) latają pod tym jak ta lala :) tam jest błąd w opisie on ma 2x200 przu 8R i 2x300 przy 4R

pzdr. Łukasz

Edytowane przez łukasz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.