Skocz do zawartości
IGNORED

Avalon Eidolon Clone

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

cloudior, tak, a CD kupimy na Allegro - Philipsów zatrzesienie:))))

Z taką konstrukcją to juz nie są zarty jeżeli chodzi o elektronikę.

E, no dobra, jeżeli chcesz zebym sie ponabijał, to niech będzie....

Pamietaj, zeby w zwrotnicy właściwy głośnik wlutowac pod odpowiednie zaciski.

Polaryzacją na początek się nie przejmuj.

To w koncu będzie Twoje pierwsze DIY...

Pozdrawiam

Może powiem tak: przebiec maraton nie wydaje sie cieżką sprawą, dopóki nie jest sie na trasie.

A moze się mylę w koncu nie biegłem?

W końcu Etiopczycy mają w genach takie sprawy.

Pozdrawiam

Dlaczego starasz się zbić gościa z planów klonowania avalona (niech by to była tylko kopia zewnętrzna). Jeżeli ma zapał i stosowny budżet to niech próbuje. Co ma spocząc na laurach i klonować totemy?

Raczej trzeba zagrzewać do walki , a nie szukać dziury i góry problemów.

marko, bo nie do Ciebie bedzie biegał z pytaniami: "co zrobić, zeby zagrało?", albo "mam depresje audiofilską, co zrobić?" :)

A druga rzecz, do tych kolumn faktycznie potrzeba dobrej reszty toru. Gdybym był skur....m i cloudiora nie lubił, to bym mu powiedział, ze wszystko OK, tylko budować. "Napewno wyjdzie".

Realia są takie, ze o ile skrzynki do tych kolumn można zamówic, zwrotnicę niby można skopiować, to juz jej modyfikacja pod zmodyfikowany głośnik sredniotonowy jest w tym wypadku ciężka.

Jak dla mnie, to niech buduje, bardzo chętnie posłucham. Szczerze zyczę, zeby sie udało i nie było żadnych(albo jak naj mniej) "ale".

A przed ewentualnym rozpoczęciem projektu dobrze, żeby miał jak najwiecej info o ewentualnych kłopotach.

Bo to niestety nie jest gotowy kit do złożenia.

Pozdrawiam

Widziałem gdzieś opis jakoby w Avalonie ten Eton 11-581 pracował w 75 litrach co daje mu niskie zejście , ale jak jest z impulsem. Eton 11-581 jest raczej zalecany do 60 litrów b-r 75 to już raczej sporo i bardziej pasuje do 12-680.

Widziałem gdzieś opis jakoby w Avalonie ten Eton 11-581 pracował w 75 litrach co daje mu niskie zejście , ale jak jest z impulsem. Eton 11-581 jest raczej zalecany do 60 litrów b-r 75 to już raczej sporo i bardziej pasuje do 12-680.

marko3T, 26 Lis 2006, 16:25

>Widziałem gdzieś opis jakoby w Avalonie ten Eton 11-581 pracował w 75 litrach co daje mu niskie

>zejście , ale jak jest z impulsem.

Pewnie tutaj;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Dlaczego starasz się zbić gościa z planów klonowania avalona (niech by to była tylko kopia

>zewnętrzna). Jeżeli ma zapał i stosowny budżet to niech próbuje. Co ma spocząc na laurach i

>klonować totemy?

>Raczej trzeba zagrzewać do walki , a nie szukać dziury i góry problemów.

Accutony to jedne z najtrudniejszych głośników w aplikacji, to nie jest dobry wybór dla początkujących. To nie jest szukanie dziury i problemów, to jest ich pokazanie, bo one rzeczywiscie istnieją i nie da się ich ominąć, trzeba je rozwiązać. Jeśli bym się siłował na rękę z Pudzianowskim to bym był z góry skazany na porażkę i nie pomogłoby mi zadne motywowanie i zagrzewanie do walki bo Pudzian jest ode mnie 10 razy silniejszy, wyżej nerek nie podskoczysz. To samo dotyczy porywania się przez poczatkujących konstruktorów na trudne w aplikacji głosniki zwłaszcza z twardymi membranami. Nie wiem jakie doświadczenie ma cloudior i na ile czuje się na siłach żeby to zrobić dlatego ani nie polecam ani nie odradzam pakowania się w tego typu projekt, mogę jednak zaręczyć że bez odpowieniej "zaprawy" nic z tego dobrego nie wyjdzie, będzie to tylko wygladąło jak Avalon i nic poza tym.

Argos jeżeli byś miał okazje stanąć do rywalizacji z Pudzianem i wycofał się w przedbiegach to był byś tchórzem, ale gdybyś się nie wycofał i walczył do końca bez względu na wynik to był bys bohaterem:-)

To tak troszkę humorystycznie. Faktycznie czasem trzeba spróbować żeby nabrać respektu do materii , a wszystkie takie doświadczenia czegoś jednak uczą. Autor wątku chce ruszyć z grubej rury( wcale nie jestem przekonany czy to dobrze) sam raczej sobie może nie poradzić więc załozył wątek.

marko, nie rzucisz Mariusza na łapę?

Cóż za brak wiary! ;)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=>marko3T, 27 Lis 2006, 09:18

>Jak to nie już nieraz go rzucałem , ale on sie nie przyzna. Wiesz to był by międzynarodowy

>skandal jakby to wypłyneło.

>Lancaster Ty nie wiesz , ale ja mam ręke jak on noge.

Dla tego tak szybko robisz kolumny, wyżynarka i frezarka Ci nie potrzebna A jak przylutujesz to wszystkie kabelki muszą się trzymać kupy.No i ta presja na elektrony stoją jeden za drugim i dżwięk jest niezwykle precyzyjny i uporządkowany.Żeby się tylko firmy high endowe nie dowiedziały-światowy kryzys w zwiazku ze spadkiem cen sprzetu jest nieunikniony ;D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.myspace.com/loszmi

lancaster, wbrew twoim szyderstwom i kpinom postanowiłem rozpoczać projekt.

Bardzo cie prosze, zebys sie juz więcej nie wpisywał w tym wątku jeżeli nie masz nic do powiedzenia.

Wszystkich innych serdecznie zapraszam do dyskusji.

W tej chwili najbardziej zastanawia mnie sprawa zwrotnicy.

Którą wybrać?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.