Skocz do zawartości
IGNORED

niskosredniotonowy

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

samochwała w kącie stała ...... :-)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

ten monitor za 11zl i 50gr okazal sie dobry a nawet bardzo dobry jakosciowo. 17" za tyle drogo teraz w firmach mozna dostac darmo nawet 22". Przeplacilem. A co do tego mojego sredniaka to nigdy nikt go nie zobaczy. Zaraz bysciemnie wysmieli ze taki konus albo i co innego. A wy zrobisliscie choc jeden glosnik? nie? ot skuczno jeb......... achota

wydaje sie ze stx zalatwil konkurencje na cacy. te nowe 15 graja wysmienicie. Jesli tak dalej pojdzie to do stx ustawi sie kolejka z calego swiata. SC przy tych 15 to kupa zlomu. A visatony? ha ha visatony!!! Ciekawe jakby zagraly maluchy takie ok. 5-10cm w tej technologii? napewno wysmienicie! Warto pomyslec nad podniesieniem skutecznosci. Sam glosnik pieknie wykonany pomalowany kosz i calosc swietnie sie prezentuje. Zapakowany solidnie w dwa pudelka. Az dziwne ze w Polsce cos takiego robia?

Każdy wie, że piszesz bzdury żeby tylko wyłudzić zniżki od stx`a i pochwalić się producentowi jaki to masz niby wpływ na światek audiofilski :D

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

co do skutecznosci to da sie to osiagnac tylko w jeden sposob zwiekszajac sile magnesu i zmiejszajac mase drgajaca no i potrzeba duza membrane :) ( a w zasadzie jak najwieksza do jak najwyzszych czestotliwosci ) ale pomiary na zaph audio pokazuja ze nie idzie to nigdy w parze ze znieksztalceniami - takze takie troche bledne kolo - w tym stx zrobili cewke z drutu alu ale mysle ze popracuja jeszcze nad stozkiem fazowym i geometria membrany no i zrobia mocniejszy naped - ale wtedy to juz niebedzie 88 zl !!!!!!!!!!! :D

akurat mi na tym zalezy! sami mi zaproponowali taka znizke. ja chcialem kupic tylko jeden do testow ale oni dali dwa w tej cenia. I nie zwykly jestem pisac pochwal bez zbadania sprawy. Jak by bylo zle to bym milczal i tyle. Ale jest super wystarczy samemmu sie przekonac. Wydaje sie ze na kolumne powinny pracowac dwie takie 15. Wtedy i sprawnosc byla wieksza i weksza obciazalnosc i lepsze zejscie w dol na basik. I podzial nawet na 200hz! A gorka to do 3k do pierwszej nierownosci na charakterystyce. I na sluch tez by tak wychodzilo. No nie? i radze wam zamawiajcie te 15 bo napewno cena skoczy bo to zbyt dobry glosnik aby taka niska cena sie utrzymala. Szcegolnie zafascynowalo mnie wywlekanie z dna nagrania mikroinformacji. Tych wszystkich poglosow szmerow i barw ktore nagle sa wyrazne i jakby z nikad. Daje to niesamowity efekt wspoobecnosci muzy w chalupie. Kurcze udal im sie ten glosnik nadzwyczjanie. Napewno nastala nowa era w polskim hiendzie. Era stx.

przeceż sam na forum się chwaliłeś jaki dobry kit sprzedałeś właścicielowi STX`a (że masz duży wpływ na świat audiofilski w Polsce i jesteś znawcą głośników) i jak ci zależy żeby dostawać darmo do testów ich głośniki ... teraz to już nie pamiętasz... :D

korektor fazy dla tak malej glebokoscimembrany i chyba koniecznym cieciu na 3k jest bezsensu a nawet zaszkodzi gdyz bedzie niepotrzebnie wzmacnial czesc pasma i tak majacego byc wyciety. Wydaje sie ze jest bardzo dobrze i trzeba robic na tym co jest no chyba ze bedzie wersja z mocniejszym magnesem. Choc efekt z ta mniejsza skutecznoscia moze wynikac i ztego ze inne sedniaki byly bardziej krzykliwe - duze podbicia i koloryzowanie na srodku pasma - co moze byc odebrane ze jest ciszej ato tylko jest czysciej!! to trzeba zbadac bialym szumem.

rambo to wam kit sprzedalem! a szefowi stx bym gadal takie bzdury? jeszce jestem normalny. I o co ta cala mowa? o te 44zl? pewnie jak ty bys poszedl do stx i poprosil o jeden glosnik tez by ci sprzedali dwa w tej cenie? no nie?

w tym cały problem, że nie jestem "prosiakiem" i nie będę prosił :D

ja o nic nie prosilem sami zaproponowali a ja nawet chcial normalnie poczatkowo ale potem zmieklem i dobrze zrobilem bo te 15 mnie podniecaja. Te ich jebwabiste membranki sa super i jak rozkosznie graja!!!

czego się nie robi żeby zaspokoić podniecenie ... :D

>>Senicz

weź mi wytłumacz jak krowie na rowie co z tego że ten ów "genialny" STX ciągnie do 10kHz skoro tak wcześnie ma rezonans? Duży magnes i reszta tych "pierduł" nie oznacza jeszcze genialnego dźwięku - patrz kolejne "genialne" ALpierdy

niw eim o co wam chodzi? ja je macalem sluchalem a wy tylko pierniczycie i tylko po to aby mnie osmieszyc i po co? co wam to da? czy wy nie mozecie sie przyznac? pisze jeszczeraz te 15 sa super. A ja nie rzucam slow na wiater! Poczatkowo wydawalo mi sie ze maja zbyt lekka membrane ale okazalo sie ze jest super a jej lekkosc dodaje lub raczej oddaje to co dla innych glosnikow jest nie do odtworzenia.

te stx 15 sa tez ciekawe pod wzgledem konstrukcyjnym magnesow i ogolnie obwodu magnetycznego. Przemyslana konstrukcja a te pierscienie z al i cu bardzo pomagaja co wyraznie slychac.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.