Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka plazma 50 do 10k zł ?

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Jaką plazmę 50" do 10k zł polecacie ?

Na allegro mam do wyboru:

HiSense PDP 5010EU

SAMSUNG PS-50C7H

LG 50PC1R

jest jeszcze Panas PANASONIC TH50PV60/500E, ale nie bardzo mi się podoba wizualnie (bardzo fajnie wygląda na stoliku, ale jakoś tak kulawo na ścianie ze względu na wygiętą dolną krawędź).

Przeznaczenie TV to raz dziennie wiadomości (ja) i M jak miłość (żona), do tego film na DVD raz w tygodniu. Sprzet towarzyszący to DVD Primare D26 z DVI i kabel antenowy :-)

Najbardziej podoba mi sie (wizualnie) LG, do tego jest najtańsze - 8600zł. Mam dwie plazmy LG 42" u siebie w biurze i są ok.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/29673-jaka-plazma-50-do-10k-z%C5%82/

Osobiście lubię LG - mam od 5-ciu lat TV LG 26 cali i trzyma się bardzo dobrze, a kineskopy np. w nowych Sony padają po 4 latach......Co do plazm to obraz LG podoba mi się, jeśli jednak jesteś mega-wymagający brałbym Panasa PV 600 z tej serii:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - konkretnie to, oglądałem go w MM - nieziemsko chodzi :)

Ukryta Zawartość

Witam.

Jeżeli mogę poradzic to w kwocie 10k zł nie ma nic lepszego jak Sony Bravia KDS-55A 2000.

Można poczytac o tym telewizorze tylno projekcyjnym na tym forum.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam-Bogusław

Ukryta Zawartość

Tu jest bardziej szczegółowo opisane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sony tez mi się podobają, ale po tym jak siostrzeńcowi padł kineskop w 21 calowym TV Trinitron po niecałych 4 latach i to mało używany, nie chcę mieć nic wspólnego z tą firmą......

ja w domu mam 2 tv Sony (choc ja osobiscie ich nie uzytkuje), pierwszy to ok 15 letni trinitron 21' (made in Japan) - chodzi codziennie po 15 godzin i jak na razie bezawaryjnie (odpukac :)) a jakosc obrazu jest nadal naprawde bdb , drugi tv to Sony 25' trinitron ok 6-letni, modelu juz nie pamietam (taki standardowy kwadratowy :P, ale nie made in Japan tylko skladany gdzies indziej....) - na dzien dobry po niecalym roku uzytkowania cos sie zepsulo (juz nie kojarze co to bylo,), inna sprawa ze ten tv daje wyraznie gorsza jakosc obrazu (kolory jakies takie mniej zywe)

takze Sony Sony'emu nie rowne :P

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -

>konkretnie to, oglądałem go w MM - nieziemsko chodzi :)

A sygnał video z czego ciągnął? Z kompa czy z DVD - hehehehehe! Bo w to, że z anteny albo tunera TV to w życiu nie uwierzę. Nooooooooo chyba że z tunera HDTV - ale to jest "mission impossible" jak dla MM.

Ukryta Zawartość

Dziekuję za wpisy. Kupiłem LG 50RC1R.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Już sprzedaję :-)

Elberoth

Ja i tak myślałem,że 50 cali będzie ci za mały. :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Takiego gówna dawno nie widziałem ! Mój 4 letni Sony KV32FX66 ma 2x lepszy obraz !

1. Słaby kontrast (w porównaniu to TV - no ale może to cecha wszystkich plazm)

2. Za duzo zielonego

3. Mega syfiasta czerń - jak akcja dzieje się w czemnych pomieszczeniach tworzą sie jakieś dziwne artefakty i żarzące piksele, a wszystko wpada w zielenie i magentę

Myslałem że to wina DVD (Yamaha 540) ale kupiłem sobie wczoraj Primare DVD26 z DVI (5,5k zł) i jest to samo. Do tego Primare nie chce się skomunikować z LG po DVI/HDMI i lecę po komponencie z progresivem :-(

Był u mnie wczoraj Ryszard_wpl który ma Panasa 50PV60 i podzielił moje zdanie. Dzisiaj jadę go obejrzeć i chyba kupię.

LG już wystawiłem na allegro za 8k zł (w Sturnie i MM po 13k zł !).

=> Elberoth

E, to już go nie chcę :)))

Zapomnij o Pv 60 ! Bierz to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie miałem tego modelu lecz niedawno poobcowałem z LG 42PC3RA - zakupiłem go praktycznie w ciemno - dobra cena oraz oględziny w sklepie gdzie twierdzono, że odpowiednia regulacja wprowadzi znaczną różnicę. Majstrowałem przy nim 3 dni i koszmar. Mydło z obrazu, jasny szary zamiast czarnego. Przekonałem się, że aby mieć dobrą plazmę trzeba niestety sporo dołożyć - obecnie mam Hitachi 42PD9700 - zupełnie inna liga (cenowa niestety również) Mnie też skusił ten LG i na 2 dzień zadzwoniłem do sprzedawcy z błaganiem o zamianę na coś lepszego z dopłatą. Moim zdaniem nie ma co się w to pakować. Lepiej trochę poczekać, dołożyć i mieć coś z czego się będzie zadowolonym. Po co zmieniać na coś gorszego. Jak zobaczyłem u siebie obraz z tego LG plułem sobie w brodę, że wydałem ok. 5 kzł na coś co oferuje gorszy obraz niż ten co miałem ze swojego Philips-a 32''. Pozdrawiam

AT

Elberoth

Też przymierzam się do wymiany mojego Panasa TX36PL30 i plazma Panasa wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem.

W piątek zrobiłem test porównawczy paru TV i Panas górą. Myślałem też o LCD. Tu wygrał Philips. Jednak w bezpośrednim porównaniu plazma górą.

==> Marekzawa

A co Twoim zdaniem przemawia za plazma??

Ja bylem jakis czas temu w sklepie i losowo wskazalem pare TV ktore ''ladnie swieca'' i okazalo sie, ze wszystko to plazmy. LCD wydawaly mi sie wynaturzone.

Harvi

Plastyczność obrazu, której wyrażnie brakuje LCD i znacznie lepszy konrast plazmy. Ale to mój pogląd. Inni wolą LCD.

.

Mam w domu już jeden LCD 27" Samsunga. Fajnie ogląda się go w dzień na dobrych materiałach.Gorzej wypada na ciemnych scenach. Tu już daje się we znaki znacznie niższy kontrast, który powoduje ciemne plamy zamiast obrazu. Na dobrym materiale z DVD gra OK.

Te wynaturzenia to złe ustawienia. W sklepach grają głównie na ustawieniach dynamicznych czyli do gier.

Dodatkowo LCD nie lubi ciemości w pokoju, spada poziom czerni i pojawia się szarość.

Zaletą LCD jest natomiast brak pixelozy /która może pojawić się w plażmie/ nawet na słabych jakościowo audycjach.

Natomist na sygnałach HD jest bardzo dobrze.

Zarówno LCD jak i plazma ma swoje wady i zalety. Trzeba wybierać.

Oba typy TV z wyświetlaczami wysokiej rozdzielczości nie są dobrym pomysłem na oglądnie klasycznej telewizji w niskiej rozdzielczości.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.