Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz do B&W CDM7NT

Vader

Rekomendowane odpowiedzi

rekin=> moje B&W 804, Gainclon StefanaB z forum tak "pociągnął" ,

że się mocno zdziwiłem i od tego czasu podchodzę z dużym szacunkiem do DIY.

Z żadnym zakresem pasma nie było żadnych problemów ! Grało to tak jakby było uszyte na miarę,

nawet chciałem się do czegoś przyczepić bo na podłodze stał MAC 252, ale wyglądało na to ,

że trzeba było kupić Gainclona i działkę nade jęziorem ,a nie MACA ;-)

Bawiłem się z dwa -trzy dni Stefanowym Gainclonem i dopiero jak powtórnie zmieniłem na MACA to ten pokazał swoją wyższość.

Wspomniałem o tym wyżej ; miałem później sporo droższą wersję Gainclona - protoptyp i nie była tak wyrównana jak ta tańsza (bardziej mi się podobała)

Może to wina niewygrzania - no i prototyp - jeszcze nie do końca dopracowany ?

Były przebłyski klasy - może StefanB jeszcze pokusi się o taką droższą konstrukcję ;-)

>gutekbull

Jestem w stanie w to wierzyć, bo faktycznie co GC to inaczej. Ja testowałem w najróżniejszych wersjach. Kombinacji, a tym samym różnych GC było conajmniej kilkanaście. Raz trochę lepiej, raz gorzej. Teraz zostawiłem sobie jednego na 3875 i jednego na 3886, ale dawno ich nie podłączałem, bo jestem zadowolony z tego jak gra u mnie obecnie.

Szkoda, że Gdańsk trochę daleko i brak mi czasu, bo podjechałbym z kilkoma wzmakami i posłuchał. Zresztą prawda jest tako, że taniego GC da się zbudować za 300zł jak ma się jakąś obudowę i na jakiś czas może zostać - zawsze będzie lepiej niż z budżetowego wzmacniacza :)

Sluchalem kiedys tych kolumn u kolegi ktory ma do nich podpietego Krella (wzmak i cd) sa to modele starsze i osiagalne z drugiej reki w granicach 5-6 tys. Gralo to tak jak opisal swego czasu discomaniac1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam kaszanka7

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

• 1 miesiąc później...

grałem na 7NT przez 5 lat. Żeby wydobyć z nich dobry bas potrzeba naprawdę porządnego

wzmaka. Dopiero lampa push pull dała sobie radę. Tranzystorów używałem bardzo porządnych.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

obawiam się, że za mało. nie wiedziałem, że 7NT mogą zagrać takim basem. róznica była duża. no, fizycznie

odczuwalna.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Witam. Ja właśnie myślę o 704 lub cdm7nt, ale raczej 704. Czy do metalu nię nadadzą?? Nie będą zbyt męczące??

Eletronika w "o mnie" sądzę że bez problemu je pociągnie.

Pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.