Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia forumowiczów po odsłuchu SS300B

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

>Zydelek

>Nie wiem dla czego w KAiMie nie zgrało ale podejrzewam niemal w 100% że koncówka nie pasuje do sprzętu towarzyszącego...

>Inaczej koegów którzy słuchali musiałbym podejrzewac o głuchotę lub złośliwość...

>Bezstronni to owszem. Bo brak dowodów stronniczości :):) czego nie mozna zarzucić...

>Natomiast nie mają nandatu na posiadanie najlepszego słuchu, pomieszczenia i reszty toru...

>Zamiast od razu pisać na "NIE" lepiej jest odesłać wzmaka do poprawki...

>U mnie było inaczej a w KAiMie inaczej...

Też się "przespałem" z tematem... ;-) Zydelek, przecież "nie będziemy się tutaj lizać po ch*jach"...* ;-) Słyszałeś, co słyszałeś, my też. Po kiego mamy cokolwiek lukrować - albo odwrotnie - być bezinteresownie złośliwi? W KAiM bywa różnie... Jak się coś podoba, to przecież natychmiast piszemy... Najczęściej jest tak, że jednym się podoba, a innym nie... W tym akurat przypadku byliśmy wyjątkowo zgodni... Podobnie zresztą było swojego czasu z moimi kolumnami tubowymi - właściwie tylko Andrzejowi się podobały... ;-) A u Ciebie przecież mogło zagrać inaczej... a nikt (rozsądny) nie uzurpuje sobie monopolu na obiektywną prawdę... Wyluzuj... ;-)

* cytat z jednego z moich ulubionych filmów. Pierwszej osobie, która napisze, z jakiego, wysyłam CD "Messe du Jour de Noel" Ensemble Organum pod Marcelem Peresem... ;-)

Jezdem kurde pewien.

Harvey w domu którego gospodarza grał sam Tarantino do Travolty i Jacksona;-)

Pulp Fiction.

Jesień średniowiecza moim zdaniem bardziej atrakcyjna;-)

>Walery

No i wygrałeś zacny kawałek muzyki chóralnej... ;-) Rzeczywiście, "jesień średniowiecza" jeszcze bardziej zapada w pamięć, ale tutaj nie pasowała mi do kontekstu... może innym razem, przy jakiejś ostrzejszej dyskusji? ;-)))

darkul, 2 Gru 2006, 12:01

>>jacch

>Czy imbecylu widzisz obudowę ?

>Gdzie ją matole zobaczyłeś ?

>Czy stać ciebie na więcej chłopcze z warszawki południowej ....

Może go ktos w końcu zbanuje...wrócił na forum i non stop rzuca inwektywami ad personam...za grosz honoru, za grosz godnosci, za grosz kultury.....może ban go ustudzi.....

zyziou

Za twój obiektywizm oraz przeogromna kultjure łosobistom i wiedzem w szeroko pojętym audio juz dawno powinienes dostać zj***na.

Tyle twojego co sobie pokrzyczysz.

Jakos do ciebie nie dociera ze jest cos lepszego od Paradigm.....

==============

Pisczcie na temat trolle albo wypad na zBOCZNICĘ.

=> darkul

A co ma do tego paradigm ??? Nudzisz konstruktorku od siedmiu boleści, proponuję wziac zasiłek dla bezrobotnych i odejść w cień, bo niewielu jeleni jest ci jeszcze w stanie zaufać, jeśli w ogóle sie tacy znajdą :))))

zyziu

>Jakos do ciebie nie dociera ze jest cos lepszego od Paradigm...

I jak? Dotarlo? :)

darkul

Czesc, widze, ze wrociles wypoczety i gotowy do walki :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

zyziouku.. słonko

Nie denerwój sie bo ci żyłka wyskoczy... jeszcze raz ci powtórze , tyle twojego co sobie pokrzyczysz .

Stara w domu nie daje pogaworzyc to choc tutaj sobie poblekocisz... ja to rozumiem.

foxi

Szkoda mi czasu na trolle ....

W "andrzejkowy" czwartek miałem przyjemnośc pobytu w KAIM na odsłuchu rzeczonego "wzmacniacza".

Cóż mogę napisać o dźwięku im głośniej tym gorzej, jakaś dziwna naleciałość na średnicy, nie ma nic ciekawego w tym wzmaku, ba on nie jest nawet poprawny. Nie wspomnę o jednostrunowym, rozstrojonym "instrumencie" i innych ewidentnych brakach. Wzmak tylko i wyłącznie odtwarza dźwięki i to nawet niepoprawnie. Stawiając obok niego jakąś końcówkę za 3-4 kzł polegnie z kretesem. Rozpatrując to bardziej technicznie sieciówka no proszę przestać w komputerze mam grubszy kabel, użyte elementy proszę popatrzeć z jakich elementów są zbudowane normalne końcówki estradowe (ponieważ o takim rodowodzie są podobno te konstrukcje) to nie są Rikeny i BG, ale nie są to to też najtańsze produkowane nie wiadomo gdzie elementy. Co do szumu i brumienia, brumienie jeszcze zniosę to zapewne błąd w prowadzeniu mas (ale u tak doświadczonego budowniczego) szum moim zdaniem był po trosze spowodowany wzmakiem po trosze szumiał Lektor o czym dowiedzieliśmy się przełączając na Patka, wspomnę jeszcze o wyłączeniu wzmacniacza w środku odsłuchów................

Patek i wszystko jasne, gdybym przejechał prawie 200km musiał słuchać tylko wzmaka 300B byłbym mocno zdenerwowany (pewnie skorzystałbym z bufetu), a tak przełączając na Patka posłuchaliśmy muzyki i wszystko skończyło się bardzo dobrze.

Połączenie Patek Pentagony także do szczęśliwych nie należy choć ewidentnie słychac że Patek do dobry wzmak potrzebne są do niego chyba super efektywne kolumny.

->Silver Sound. Audiofile to taka nacja, która nie posiada urządzeń do celowej zmiany dźwięku mam na myśli miksery w mnóstwem regulatorków dzwięku dzięki którym muzycy na scenie brzmią tak jak brzmią (choć niektórzy uznają dźwięk scenowy za wzorzec). Tutaj nic się nie wycina i niczego się nie dodaje (to byłby ideał) właśnie dlatego ta końcówka zagrała tak jak zagrała. Na estradzie się sprawdzi.

->Darkul fajnie byłoby usłyszeć Twój wzmacniacz.

Chciałbym przeprosić serdecznie konstruktora SS300B za słowa prawdy, które napisałem, szkodza że Pana z nami nie było.

Witam

Nie masz mnie za co przepraszać, piszesz to co słyszałeś, i zapewne masz rację....i nie mam powodów Ci nie ufać, że piszesz prawdę...

Zydelek tez napisał co słyszał, i nie mam powodów mu nie wierzyć, i zapewniam Ciebie, że juz znam przyczyne utraty dynamiki, a powody moga być tylko dwa...no może trzy, ale to sie wyjasni jak dostanę wzmacnicz do siebie...

Co do szumów, to moja wina, bo niedopasowałem, jego czułości do warunków obecnego sprzetu odtważającego, a zostawiłem jako "półfabrykat", do dalszej obróbki...

Wzmacniacz wróci do Was, po usunięciu tego (tych) mankamentów....

jk

Aha

shark700, zapewniam, ze wzmacniacz gadający jak go opisujecie, zostałby natychmiast wywalony z napedu w sprzęcie profesjonalnym. Mamy inne podejście, ale głusi nie jesteśmy, a na dodatek zarówno artyści, jak tez akusycy, natychmiast by taka "kiszkę" usłyszeli,....

jk

a wy se tak pierdu pierdu a ja jedyny podalem przyczyne tego szumu w glosnikach i tego syfiastego dzwieku. Ale jak rozumiem tu nie ma zadnych elektronikow nawet samoukow a tylko gadacze co?

senicz, 2 Gru 2006, 17:27

>a wy se tak pierdu pierdu a ja jedyny podalem przyczyne tego szumu w glosnikach i tego syfiastego

>dzwieku. Ale jak rozumiem tu nie ma zadnych elektronikow nawet samoukow a tylko gadacze co?

... te elekronik !!! ... to kiedy się w KAIM pojawisz z tym swoim "złomem" ? ;)

... bo coś ostatnio mam wenę t(f)u rczą ;) i chętnie bym się z chłopakami podzielił informacjami com uwidział i usłyszał ;)

pozdrawiam,

zdezi

Gość

(Konto usunięte)

Silver sound, 2 Gru 2006, 14:58

...Zydelek tez napisał co słyszał, i nie mam powodów mu nie wierzyć....

No niekoniecznie.Niewiedza nie zwalnia :).....

I absolutnie nie chodzi tu o ciebie , ani o twój sprzęt.

>szum moim zdaniem był po trosze

spowodowany wzmakiem po trosze szumiał Lektor

Czyli jednak i źródło nie jest bez wad:):)

Watery- co pijemy z Frankiem?

Zapraszam to sam spróbujesz:) to zalezy ile godzin odsłuchów- SS 300B zakrapialiśmy Leszkiem ale osobiście wolę rogatego diagła (Żubr-Dojlidy).

Słuchaliśmy sobie cicho kameralnie i szczerze mówię było całkiem przyjemnie! A może SS300B nie lubi Leszka? Niepomyslałem mógł zaszkodzić:)

Zydelek, 2 Gru 2006, 20:11

>>szum moim zdaniem był po trosze

>spowodowany wzmakiem po trosze szumiał Lektor

>

>Czyli jednak i źródło nie jest bez wad:):)

>

>Watery- co pijemy z Frankiem?

>Zapraszam to sam spróbujesz:) to zalezy ile godzin odsłuchów- SS 300B zakrapialiśmy Leszkiem ale

>osobiście wolę rogatego diagła (Żubr-Dojlidy).

>Słuchaliśmy sobie cicho kameralnie i szczerze mówię było całkiem przyjemnie! A może SS300B nie lubi

>Leszka? Niepomyslałem mógł zaszkodzić:)

A Łomży to sie nie łaska napić?:-))))

Pijecie jakieś tam bełty z "proszku":-)

senicz, 2 Gru 2006, 19:57

>przyjade jak ty swoje zlomy przywieziesz. jak rozumiem nie masz o niczym pojecia poza gadaniem?

... specjalnie dla Ciebie staranniej umyję uszy i nie będę przemęczał się w fabryce by mieć lepszą percepcję ;)

Silver Sound

Prośba: daj znac na priva kiedy wzmak będzie gotów do porównań.

Podeślę Ci dane do wysyłki ampa.

No nic, pierwsze koty za płoty;) teraz będzie lepiej.

Pozdrawiam

Z tego co wiadomo (źródło forum KAiM) dziś rano był jeszcze pod kluczem w klubie a szkoda ze "tak nieudaną" zdaniem konstrukcję przetrzymują zamiast odesłać do producenta. Dziwi mnie również brak ciejawości i chęci podłączenia tego wzmaka u siebie przez osobę która dostarczyła go klubowi. Czyżby nie miał na to ochoty? Ciekawości? I nie zawierzał własnym uszom tylko na potwierdzenie jego dzwieku potrzebował odsłuchu w klubie?

Witam

Dzieki Lancaster za zaufanie, i zapewniam, ze wzmacniacz do Ciebie, i Twoich kolegów dotrze, po niezbędnym "retuszu".

Czekam tylko na to, az dotrze do mnie ze stolicy...

Nie chce, i nie mogę narazie wypowiadac się o przyczynach takiej "kichy" jaka opisali koledzy z KAiM, oczywiście swoje przemyslenia, powodów takiego zachowania sie urzadzenia mam, nie biore pod uwage "teorii spiskowej...", bardziej jakis mój błąd, lub niedoróbe....

Dzieki za wymiane myśli dla Jar1, i Senicza, daliście mi duża porcje wiedzy, co mogłem s....ć...

jasiński k

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.