Skocz do zawartości
IGNORED

Budgie - Powrót Papugi

xniwax

Rekomendowane odpowiedzi

BUDGIE znowu z koncertami w Polsce - kwiecień

Bydgoszcz, Lublin, Szczecin i gdzieś jeszcze.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

jutro kupuję ok 20 biletów dla oddziału geriatrycznego z mego towarzystwa na koncert w stodole "ucho" w Gdyni. Będą m.in. ci,którzy byli w Olivii 27 lat temu.Niektórzy dostali pałą od ZOMO,jeszcze inni wylądowali w suce i na komendzie.

Miałem możliwość pożyczyć jakiś czas temu od znajomego i przesłuchać nieszczęsnę Papugę i wszystkie niepochlebne opinie, jakie słyszałem o tej płycie niestety się sprawdziły. Chyba najgorsza pozycja tego zespołu. Przeraźliwa nudna grana chyba przez automaty muzyczna masakra, fatalne ballady - a przecież Budgie słynęło z łączenia "ognia z wodą". Przykro to powiedzieć, ale chyba nawet za darmo nie chciałbym tej płyty. Taki "Deliver Us From Evil" to przy tej płycie bez wątpienia klasyk !

• 3 tygodnie później...

Zagrane i zaśpiewane profesjonalnie.Po co k.... tak głośno ? I to spóżnienie.

Niezły nowy gitarzysta,ale chyba powinien zmienić gitarę.Poza tym,po co tyle chorusa,phasinga czy flangera."Suchy" wykręcony Les Paul czy ES -vide poprzednicy,wpasowałby się znakomicie. Williams w świetnej formie.Less is more...

1szy raz smakowała mi Warka.

Dzięki kolegom ze Słupska dowiedziałem się o festiwalach z Dolinie Charlotty.I na imieniny sprawię sobie koncert Wishbone Ash,Troggs,Yardbirds... Będzie kolejny zjazd "ZUS"'ów !

zildjian, 23 Kwi 2009, 12:16

Miałem ogromną ochotę wybrać się na koncert do Radomia (z okolic Wawy), ale niestety wypadło mi wesele u rodziny małżonki...

Oddam sobotni wieczorno-nocny, taneczny dyżur przy mojej uroczej małżonce w zamian za czas wolny.

Bez żadnego wkładu własnego, dosłownie!;)

Pozdrawiam!

re gitarzysta - sprawny technicznie, ale too much ! I to wiosło z epoki pudelkowatych kapel amerykańskich z lat 80tych (ESP,Charvel czy jak się one zwą).Bardzo dobrze wspominam poprzedników (Thomas w Olivii w '82?)acz nie jestem/nie byłem fanem zespołu.

No i całkiem miła blondynka z antypodów z obsługi zespołu. Nie doczekałem się autografów na zakupionych remasterach - przyjechał catering i gents spożywali długo :-))

re Charlotta - moja U$ 100 zapełni się nowymi autografami !

• 5 lat później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.