Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre kable do intekonektu z metra

zorro

Rekomendowane odpowiedzi

Sam miałem zamiar wypróbować Vipera, tylko zastanawiam się, czy będzie wyraznie lepszy od Corala. Nie jestem pewien, czy mój Coral, kupiony niedawno przypadkiem nie jest starszym Viperem (!) ;-)

• 8 lat później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w zakładce wire -> interconnect cable

Bardzo szybka wysyłka, profesjonalna obsługa. Polecam.

Ja obecnie gram na zielonym Furutechu. Przeleciałem klotze, sommercable, kimbera, cardasa. Ten mi najbardziej odpowiada. Róźnica do wcześniej wymienionych spora. AQ nie znam, więc nie porównam.

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Specjalnie wybierałem dla Cadama; a spełnia wszelkie warunki, bijąc ceną na głowę wiele rozwiązań PRO. No, może za wyjątkiem kabelka podwójnego, który jest zapewne jeszcze tańszy. Ale zanim wylejesz mi na głowę to, co się wylewało w dawnych grodach z braku kanalizacji - sprawdź działanie. A oto wynik -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Robiłem na nim parę eksperymentów, a wyniki przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Warunek żeby grał jest w zasadzie jedyny, ale podstawowy; ani CD, ani wzmacniacz ( bo kolumny w mniejszym stopniu, choć takie np. kopułki np. z tytanu czy ceramiki....), nie powinny mieć najmniejszych skłonności do agresji. Repertuar to też raczej nie Prince czy Tina z Metallicą, bo bywają już nagrane nie do przyjęcia...Stary Davis, Getz, Freddy Cole, Diana Krall, George Michael czy Eric Bibb to miodzio, choć mocno się obawiałem o skutki.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ja swoje robię z posrebrzanego Schultz.

Trudno mi porównać jakość.

Dystrybutor Schultza jest w Poznaniu.

Mam także oryginalnego Copperheada, ale nie wiem czy zauważę różnicę ;-)

www.myspace.com/loszmi

Ukryta Zawartość

w zakładce wire -> interconnect cable

Bardzo szybka wysyłka, profesjonalna obsługa. Polecam.

Ja obecnie gram na zielonym Furutechu. Przeleciałem klotze, sommercable, kimbera, cardasa. Ten mi najbardziej odpowiada. Róźnica do wcześniej wymienionych spora. AQ nie znam, więc nie porównam.

Marek na ktorym furutechu grasz bo są 3. jak sie on ma do kimbera tcss 19awg. moze bym sprobowal.

Ukryta Zawartość

jak się poszuka to na allegro można kupić ruski teflon

Biją wszelkie wynalazki

Nic nie gra lepiej niż srebro w teflonie

Po prostu taki kabel nic nie daje od siebie

ot cała fizjolofia :)

Jeśli masz na myśli te sztywne cienkie kable, których izolację wykonano metodą owijania taśmą teflonową druta po spirali i naniesiono oplot, to jesteś w błędzie. Do tego beznadziejnie się je zarabia, gdyż izolacja żyły się "rozsypuje", a że nie dodaje od siebie to nieprawda. Ten przewód dodaje konkretny dopał na niskim sopranie, a przy okazji ma fajną barwę średnicy, ale neutralny kabel to prędzej wyjdzie z dobrej mikrofonówki lub koncentryka np. RG6 z miedzianym ekranem.

Czy ktos ostatnio widział cos ciekawego "z metra" na interkonekt.

Kupowałem sygnałówkę z metra Audioesta Quartz,Coral,Resona,Cordiala,Klotz

Potrzebuję cos lepszego.

Polecam lite druty Neotecha. Jak na srebro grają dosyć gładko. Można też pokombinować z miedzią w stylu wysokich Audioquestów.

były różne ruskie kable :)

Ja mam takie kupione na początku lat 90 :) czyste zastosowanie wojskowe :)

Nic sie nie sypi i nic nie grało mi lepiej

no ale może albo miałem szczeście albo pecha zależy od jakiej strony poparzeć :)

Czyste srebro jest najlepszym przewodnikiem i nic tu nic nie wykombinuje ....

A teflon jednym z najlepszych izolacji (pod wiloma względami) i dlatego się go stosuje ....

Oczywiście takie prawdziwe kable w dobrym wykonaniu to jakieś tam szczeście

Choć kazdy ma tam swoje zdanie ale ja podchodze czysto szkiełkiem wiec srebro i PTFE :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.