Skocz do zawartości
IGNORED

DALI Concept 2 + wzmacniacz ..... no wła

eDDie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie, chciałem wprowadzic watek a propos Dali Concept 2 ponieważ mam problem z doborem wzmacniacza, testowałem juz Cambridge Audio Azur 540 A v2, NAD C320BEE, jeden sprzet włąsnej roboty mojego znajomego ( przerobiona Unitra).

Przy pierwszym podlaczeniu (na kablach van den hull nie pamietam który model 1m cos koło 60 zł) zachwycony byłem przestrzenia i dynamiką dziweku aczkolwie niestety wysokie tony zabjały średnie, bas był bez zarzutu, przy NADzie (na kablach ged silver aniversary xt) wszystko było dosyć suche, lekko nienaturlne, wysokie tony juz nie wchodziły tak na pierwszy plan ale jedna jeszcze lekko mećzyły zagłuszając średnice chociaż juz lepiej komponowały sie z nią, dzwiek NADa wydawał mi sie lekko "zamglony" niezbyt świerzy mało naturalny...

poszukuje wzmacniacza ktory bedzie odznaczał sie dobrym graniem średnich tonów ( bo przeciez to podstawa wiekszosci utworów), o przytłumionych tonach wysokich

jestem poczatkujacy w tym temacie oczywiscie gryphon diablo odpada cena jest dla mnie z lekka kosmiczna, wzmacniacz powinien kosztowac do około 1200 zł co oczywiscie nie jest zbyt przystepna cena zeby kupic jakis dobry wzmacniacz no ale na tyle mnie stać znalazłem oferte HARMAN KARDON HK 6900 ktora odpowiada cenowo lub NADa c340, jakby to sie komponowało ktory byłby korzystniejszy ??

Co moglibyście polecic ?

https://www.audiostereo.pl/topic/29944-dali-concept-2-wzmacniacz-no-w%C5%82a/

witam.

ja polecam Rotela RA-02. wg mnie gra bardzo przyzwoicie, a w cenie w jakiej teraz ludziska sprzedają używane - to wręcz nieprzyzwoicie dobrze...

o np. tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jako że sam taki nie tak dawno sprzedawałem to wiem, że cena realna to 1000zł, spróbuj z gościem się dogadać.

pozdrawiam.

Łukasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj.

Tak się składa,że miałem kiedyś dali c2 i........no cóż trudno będzie uspokoić ich górę.

Zamiast cokolwiek polecać to odradzę Ci połączenie z rotelem ra921931. Po prostu krew z uszu.

Być może z rotelem ra02 bedzie lepiej ale posłuchaj wcześniej.Szczerze mówiąc najlepiej dali zagrały według mnie z jakąś budżetową yamahą (chyba 496).

Ja nie miałem siły szukać wzmaka do tych kolumn i po prostu je sprzedałem.

pzdr

Bartek

może jolida 1501 rc ..słuchałem jej kiedyś(chyba słabszej wersji)zamiast rotela 02 z bowersami 602,5 (pozbyłem się tych grających na jedno kopyto cholerstw z piskliwą górą i basem jak piernik - niby krótkim,niby miękkim ale jakimś takim beznadziejnie słabym,papierowym..)i znacznie poprawił się komfort słuchania - pełna średnica i góra do przyjęcia...oczywiście rozpatruj jolide za 2400 (solo14) a nie za 5000 (Zdzierstwoklan).pozdr.

eDDie,

a te głośniki są nowe? Ile czasu już grały? Jeśli masz je świeżo ze sklepu to najpierw daj im trochę czasu, najlepiej z miesiąc w miarę częstego grania. Mombrany się ułożą, a wysokie same trochę uspokoją. Dopiero wtedy próbuj dobrać wzmacniacz. A może źródło jest zbyt natarczywe?

tak głosniki sa nowe sklepowe, nie grały wczesniej, przez chwile miałem zestaw w domu jakis tydzien troszke je meczyłem, źrodło to jedno ze starszych DVD Sony, nie jest to jakis rewelacyjny odtwarzacz, a faktycznie nie miałem mozliwosci od nikogo pozyczyc dla porownania niczego innego.

jade dzisiaj na odsłuch rotela ra -02 i Cambridge'a 640A zobaczymy, czytałem troszke o 640stce wszyscy wypowiadaja sie przychylnie jesli chodzi o wysokie tony ze sa stonowane, zobaczymy jak to bedzie grało. Wrazenia opisze jak tylko wróce...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.