Skocz do zawartości
IGNORED

CA Azur jest be bo na scalakach? ;-)

pawjer

Rekomendowane odpowiedzi

Juz nie raz marudzilem formumowiczom o nowym wzmaku ktorego nadal nie kupilem ale tym razem chcialbym podzielic sie opinia na ktora natknalem sie w jednym z sklepow bo wydaje mi sie zarowno ciekawa jak i zaskakujaca.

Otoz zobaczylem na polce w sklepie Marantza PM 7001 i rozpoczalem ze sprzedawca rozmowe na jego temat. Jakos tak w dyskusji powiedzialem ze inna propozycja ktora biore pod uwage jest CA Azur 640A i usluszalem ze Azur to lipa bo jest zrobiony (cytuje) "na scalakach" a Marantz jest super bo to "normalny, porzadny sprzet transystorowy".

Podejrzewam ze deprecjonowanie Azura spowodowana byla tym ze ta firma akurat CA nie handluje i sprzedawca zachwalal swoj asortyment, niemniej moze ktos z Was wie o co chodzilo w tym wywodzie?

A moze chodzi o niezawodnosc? Ewentualnie latwiejsza lub trudniejsza naprawialnosc sprzetu?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/29993-ca-azur-jest-be-bo-na-scalakach/

sprzedawca się pomylił

CA 340 jest robiony na scalony układach mocy LM3886 , CA 640 ma już darlingtony SAP15 ( tranzystory w kładzie darlingtona ) w stopniu mocy

Marantz to chyba jakieś tranzystory Motorolii lub Toshiby.

Biorąc pod uwagę cenę Sankenów (SAP ) to raczej księgowy CA dał większy budżet na tranzystory mocy - co oczywiście o niczym jeszcze nie świadczy.

Ja jak kupowałem akurat amplituner, to u jednego asa ( ktory handlował Marantzem a CA nie ) usłyszałem, że Maaaaarantz to jest cacy, a CA to jakis wynalazek. A gdy poszedłem do konkurenta, który miał CA , a Marantza nie - że w Marantzu wszystkich wartościowych pracowników juz pozwalniali, a tera, to zostali tylko dyletanci i odstawiaja chałturę.

Kupiłem CA - nie biorąc pod uwagę paplaniny ani jednego ani drugiego pajaca, który nachalnie próbuje

wcisnąć swój sprzęt.

Wcześniej miałem Marantza SR5300 i był bardzo dobry, ale jego menu było dla mnie nieakceptowalne, ale brzmienie całkiem.

CA jest super!

Marantz ma tranzystory Toshiby

CA Azur 640 akurat gra nieźle, tylko musi być wygrzany. Słuchałem go u siebie w domu, z pewnością nie jest "be".

To nie CA640, tylko NAD C320 jest be, a nawet BEE ;-)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.