Skocz do zawartości
IGNORED

Odsłuch - AZUR 640v.2 Cd+Wzmak WRAŻENIA!

goliatpl

Rekomendowane odpowiedzi

przesadzacie obydwoje ooojej ale sie zezloscilem no nie poprostu miesem rzucalem na lewo i prawo

moze powinienem wysylac moje posty do psychologa zanim je zamieszcze aby sprawdzil czy nie jest dla was zbyt "agresywne" to co pisze

no nie przesadzaj bo obrazliwe jest to co piszesz

nigdzie nie atakowalem innych tylko probowalem ich namowic do wiekszego obiektywizmu i wstawiania bardziej konstruktywnych postow niz poprostu "gra to zle" bez podawania takich ciekawych info jak z czym to gralo

wtedy ludzie szukajacy zestawienia beda mieli lepszy wglad a nie tylko

XX osobom sie podoba a YY nie

Nie mam pojęcia dlaczego mówisz o cienkim basie ? Może lubisz podbity. Osłuchiwałem nagrania na dużo droższym sprzęcie ( tak w okolicach ceny domu, dla porządku kilku różnych ) i bas był zbliżony do tego co mam w swoim zestawie ( dokładniej mówiąc jego ilość, nie kontrola i jakość ). Dla mnie większość sprzętu obecnie ma bas podbity.

Co do CA nie odczuwam, tego podbicia o jakim piszesz, owszem jest, ale nie takie duże jak sugerujesz.

Jak dla mnie CA gra bardzo dobrze, za te pieniądze. lecz przyznaję, że dużo zależy od kolumn. Słuchałem z bardzo różnymi ( w przedziale od ok 1500 zł do 6 000 zł ( mimo, że przekraczało to mój budżet ) i zagrał dobrze jedynie z KEFami ( iQ3, iQ7 ), AA ( Mimas II i Hyperion III ) i Dali ( nie pamiętam co to było ).

Przymierzam się do nowej elektroniki i z dużym prawdopodobieństwem będzie to 840A+840C ( biorę jeszcze pod uwagę NAIM NAIT 5i + CD5i lub zestaw Vincenta ( ten z "magicznym okiem". jestem przed ostatecznymi odsłuchami - będą pod koniec stycznie/początek lutego. Oczywiście nie odrzucam innych zestawów, jednak muszą spełniać kilka wymogów startowych : )

Pokój odsłuchowy mam w miarę dopasowany ( poprawki będa zaraz po remoncie, czyli na początku stycznia ). Pokój 16,4 m2.

Jak ja lubie te dyskusje o CA. A najbardziej twierdzenia że ver 2 nie rózni się od wcześniejszej. To tylko dowodzi faktu że nie tylko ja mam jakieś kłopoty ze słuchem. Albo faktycznie coś z moimi uszami nie tak albo taka 640 V2 gra po prostu przyzwoicie. Nie słuchałem nigdy wzmacniaczy CA to tez nie wiem jak to gra, ale odtwarzaczy CD słuchałem kilku bardzo róznych ten CD gra bardzo równo, żywo i detalicznie. W wersji 2 jest spokojniejszy niz w ver 1 a mimo to przekaz informacji większy. Mnie trudno było znależć w tym przedziale cenowym lepszy lub porównywalny odtwarzacz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.