Skocz do zawartości
IGNORED

DAC Kustagon The First mkII

wstach1

Rekomendowane odpowiedzi

Mój DAC leży niedokończony od ponad roku. Mam problem z dostaniem dobrych rezystorów 14,3k i 18,2k. Czy ktoś z Was ma takie na zbyciu i mógłby mnie poratować?

Przy okazji... Mam do sprzedania kilka płytek zasilacza (opisane w tym wątku w okolicy pierwszego zamówienia).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Płytki są w produkcji. Potwierdzam wpłatę od arkotic. Zaryzykowałem i zamówiłem płytkę dla dj_zibi, który nie dopisał się do listy, ale pytał mnie na PW o możliwość zamówienia płytki. Czekam na przelew.

Mam na zbyciu 1szt 74HCU04. Jeżeli ktoś jest chętny to mogę dorzucić do płytki.

Dysponuję kilkoma zestawami rezystorów 14k3 marki DRALORIC, zestaw to 4 sztuki.

Dzięki uprzejmości kolegi Warart'a mogę je do niego wysłać, zostaną dołożone do płytek.

Cena 4 pln za komplet.

Proponuję aby chętni odezwali się do mnie na PW.

Do wyczerpania zapasu...

• 2 tygodnie później...

witam,

czy ktos z was skladal juz tego dac`a bez kondensatorow w torze audio?

jak ich brak moze wplynac na dzwiek?

czy bufor jest konieczny i jak jego obecnosc wplynie na dzwiek w porownaniu do sygnalu z samego opa?

pzdr.

moze nie do konca "W" torze ale obok, a dokladnie chodzi mi o kondensatory w filtrze obok opa.

kilka dac`ow juz zrobilem i nigdy nie dawalem zadnego filtra i nawet slyszalem ze czasem robi to wiecej zlego niz dobrego.

Kondensatory są bardzo ważne w tym projekcie. Tworzą z rezystorami filtr i są bardzo precyzyjnie dobrane, o czym przekonał się jeden z kolegów (radzę poczytać wątek). W związku z tym należy użyć 1% polipropylenów lub dobrać sobie multimetrem ze styrofleksów o większej tolerancji.

czy może mi ktoś powiedzieć co to jest S1 w tym projekcie? W opisie znalazłem jeszcze oznaczenie SW SPDT. Poza tym może ktoś powie gdzie dorwać te nieszczęsne BUF634

Witam,

planuje wykorzystac dac`a rowniez jako pre, tzn miedzy opa a bufy (oczywiscie po zamknieciu petli spezenia tylko do opa) potecjometr typu shunt.

nie robilem tego jeszcze nigdy i zanim zrobie minie jeszcze troche czasu (gdyz nie mam jeszcze w/w kostek), ale moze ktos juz tego probowal i wie czy warto tak robic lub jakie sa przeciw wskazania co do tego. tym samy omijamy dodatkowe "cos" po drodze dla sygnalu.

p.s. czy ktos wie gdzie mozna kupic dobre kondensatory 180pf oraz 390pf lub jest w stanie odsprzedac takowe w sztukach po 2 lub po cztery kazdego radzaju.

dzieki za info. wlasnie wykupilem ostatnie 4szt 390pf,

natomiast nie bylo juz 180pf i w to miejsce kupilem 150pf mam nadzieje ze lepiej bylo kupic 150 niz 200 ktore bylo dostepne.

przebrnalem przez caly watek (az trudno w to uwierzyc)

mam pytanie do tych co podjeli sie modyfikacji zaproponowanej przez Jar1....jak sobie poradziliscie z napieciem stalym?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.