Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki SAV / SUV do Polski?

Jazz :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jacekwacek, 20 Gru 2006, 19:57>

"niesamowite możliwości robienia pieniedzy, wolności, wszelakiego dobra i

najwyższego poziomu życia na całym świecie...w stylu Nebraski, Alabamy gdzie psy

dupami szczekają...mamy doczynienia z amerykańską "krucjatą" robienia "dobra na świecie"...I taka właśnie jest statystyczna mentalność typowego Amerykanina...łatwo wmówiono amerykańskiemu społeczeństwu widmo atomowej wojny z Irakiem...A teraz gdy ropa ma znowu póść w górę, zwiększają

kontygent wojskowy by chronić pola nmaftowe..."

wniskuje ze niebyles nigdy w USA, a jesli nawet to ogladales za duzo FOX News :-)))

niejest to wszystko takie proste i prosze nie obrazaj porzadnych ludzi, ktorych (ku zdziwieni) jest tu wielu

dziekuje

a wracajac do tematu

kilka propozycji

1.

moze byc klopot z dostepnoscia w Kraju ale samochodzik ladny (i dobry)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2.

ekologiczny Ford

Ukryta Zawartość

3.

francja elegancja za przyzwoita cene

Ukryta Zawartość

post-3666-100001263 1170307515_thumb.jpg

post-3666-100001264 1170307513_thumb.jpg

post-3666-100001265 1170307512_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tez rozpatrywalem przez kilka dni przerozne oferty rynkowe tzw "people's movers" i przyznajac, ze sa one na pewno bardzo praktyczne i wygodne, nie jestem jednak gotow na mainstream z suwanymi drzwiami. Od mercedesa r, poprzez te mazdy i reszty (podobno az 42 roznych modeli) wszystko ma identyczny ksztalt, kazdy na sile wklada trzeci rzad siedzen. Kupilem wiec dzisiaj srebrna toyote fj. Jest smieszna i nietypowa i jest z jajami. Zdecydowanie mniej wygodna, ale jest to znakomity samochod terenowy za niewielkie pieniadze, ktorym mozna wjechac wszedzie. Patrzac sie na rav4 (cenowo niemal identyczny) - samochod popularny w Polsce, ogarnelo mna kompletnie znudzenie. W USA jest o tyle lepiej, ze rav4 mozna przynajmniej kupic tez z 6cyl silnikiem. Ciekawie, w Polsce nie sprzedaje sie zadnego modelu toyoty z wiekszym, niz 4 cyl silnik. Nawet te lawetowce. Jak ktos bedzie nia zainteresowany za 2.5 roku, bedzie miala minimalny przebieg, zapraszam.

Firebird, 21 Gru 2006, 03:07

>Jacekwacek, 20 Gru 2006, 19:57>

>"niesamowite możliwości robienia pieniedzy, wolności, wszelakiego dobra i

>najwyższego poziomu życia na całym świecie...w stylu Nebraski, Alabamy gdzie psy

>dupami szczekają...mamy doczynienia z amerykańską "krucjatą" robienia "dobra na świecie"...I taka

>właśnie jest statystyczna mentalność typowego Amerykanina...łatwo wmówiono amerykańskiemu

>społeczeństwu widmo atomowej wojny z Irakiem...A teraz gdy ropa ma znowu póść w górę, zwiększają

>kontygent wojskowy by chronić pola nmaftowe..."

>

>wniskuje ze niebyles nigdy w USA, a jesli nawet to ogladales za duzo FOX News :-)))

>niejest to wszystko takie proste i prosze nie obrazaj porzadnych ludzi, ktorych (ku zdziwieni) jest

>tu wielu

>dziekuje

Jeździć na 1-2 tygodniowe delegacje a mieszkać i pracować to 2 różne sprawy.

Na moje szczęście nie muszę szukać chleba za granicą. Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma.

Kupił samochód stylizowany na starą japońską podróbkę Jeepa. To tak jakby kupić fotoaparat cyfrowy stylizowany na Zorkij4 kiedy obok leży oryginalna Leica.

A co Jazz za 2,5 roku leasing dobiegnie końca?

sporo tych młodzieżowych toyotek jedzie na lawetach na wschód po A4

będzie po moskiewsku :)

auto o wizerunku zbliżonym do H3 :)

jedno jest pewne - Range Rover czy Range Rover Sport to to nie jest :)

your plastic is fantastic jazz !

a , i zdejmij Breitlinga - nie pasuje do toyki :)

• Redaktorzy

Breitling pasuje zwłaszcza do Toyoty. To do Astona pasuje coś bardziej stonowanego. Ciekawa ta Toyota, chętnie zobaczę. Wygląda na taką, co w terenie sobie poradzi, natomiast czy poradzi sobie w Warszawie? Przydałby się jeszcze jakiś specjalnie wzmocniony zderzak.

Breitling tak pasuje do tej Toyoty jak Seiko do DB 9 :)

w terenie sobie poradzi , w Wawie też , fajne auto na teren , ma podłogę ze specjalnego tworzywa

które ułatwia utrzymanie czystości przy używaniu w terenie

osobna sprawa to wizerunek tego auta - w pewnym wieku po prostu nie wypada :)

...w każdym razie jazz pod Hotel De Paris się nią nie zapędzaj :)

• Redaktorzy

W jakim wieku, do licha! Jazz nie jest chyba specjalnie starszy ode mnie, a ja wciąż uważam, że wóz tej klasy odpowiada mojemu zarówno charakterowi, jak i, ehm, emploi.

>jozwa maryn

Tobie tez jozwa, przyda sie wzmocniony zderzak na spotkaniu w Prokuraturze,

w zwjazku z Twoim ZANIECHANIEM reakcji na uzycie GROZB KARALNYCH,

pod adresem forumowicza, przez uzytkownika : Łałr Bałałr !

Zobaczymy jak Ty sobie poradzisz i do czego pozniej bedziesz pasowal !

• Redaktorzy

Porąbało cię?

Wracając do tematu, co do zegarków jestem nieco sceptyczny przy ferowaniu wyroków typu co do czego pasuje, od kiedy zobaczyłem IWC Portuguese na wielkim Murzynie obłożonym złotem. A przysiągłbym wcześniej, że IWC do Astona może być całkiem całkiem. Teraz jednak trzeba szukać czegoś mniej popularnego. A może iść na oryginalność i postawić na prostą Omegę?

>jozwa maryn

Nic mnie nie porabalo ! Jestescie na to z Łałr'em Bał'rem zbyt mientcy !

Raczej - oblazlo mnie !

Kiedy wyciagniesz konsekwencje, wobec GROZB KARALNYCH wysuwanych na Forum HFM przez : Łałr Bałałr'a ?!

to auto dla max trzydziestolatka

później wypada coś mniej pretensjonalnego

no chyba że ma być widać z daleka...

osobiście bardziej cenię takie auta jak G - klasse , RR Vogue ...

jazz , milczysz ... smutno mi się robi ... tak było fajnie czytać twoje plebejskie posty ...

• Redaktorzy

Nie wiem. Na oko sądząc to taki profesjonalny off-road, w przeciwieństwie do terenowych Porsche itp. Lexusów, przeznaczonych dla bankierów. A po pierwsze, Warszawa to właśnie off-road, i przez najbliższe lata jeszcze taka będzie, a po drugie kilka razy do roku właśnie takiego pojazdu potzrebuję i trudno, żebym w naprawdę ciężki teren jeździł Volvem tylko dlatego, że mój wizerunek inaczej ucierpi. Tak, że wciąż uważam, że tego typu wóz facetom po 40 nie uwłacza, o ile faktycznie go potzrebują. Poza tym, jest dość ładny.

słusznie zauważyłeś - do terenu i owszem

to np wymarzone auto dla wędkarza bez względu na wiek

jednak śmiganie nim po Wawie i wyczajanie panienek to poważna lipa...

chociaż są miejsca w których zrobi furorę :)

a jakoś mniemam że jasnie pan jazz nie kupił go z myślą o rybkach...

Jazz :-)

Auto jest pierwsza klasa,gratuluję.

Ukryta Zawartość

post-803-100001230 1170307568_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do czego pasuje nie zależy od marki lecz od formy. Nie wiem czy Breitling produkuje eleganckie klasyczne zegarki, ja nie widziałem. Są tylko nieco mniej wyzywające niż np. Sector. Zegarki wielkie żeby je dostrzec z piętnastu metrów na ręce właściciela.

Klasyczne modele produkuje Doxa, Cyma, ale tez Seiko, czy Poliot i jeszcze cała masa producentów.

Samochód terenowy powinien być krótki, z małym rozstawem osi, małymi nadwisami i dużym prześwitem. Przeciwieństwo samochodu sportowego.

Na oko Jozwa wszystko co ma duże koła wygląda na terenowe. Jeśli chcesz zobaczyć auta przystosowane na ciężki teren, to podawałem stronę Autotrapera. Klasyczne terenówki to Land Rover i Jeep. Słabo też nadają się do jazdy po mieście, chyba że liczysz tylko na wybieranie mniejszych dziur dzięki dużym kołom z terenowymi oponami a prędkość jazdy ograniczona przeważnie do stania w korkach. Sadzę że na miejskie nierówności raczej powinno sprawdzić się auto podobne jak terenowe ale dłuższe (czyli te SUVy byłyby takimi >miejskimi terenówkami

Przy tylnym kole Toyoty FJ to widać wahacz, czy raczej resor piórowy?

PS: BMW Jazzowy był wypożyczony, Aston pewnie też :))) Toyota FJ w Leasingu. Jeszcze się okaże że Jazz :-) nigdy nie był w L.A. a przeprowadził się ostatnio do Szwajcarii... kaszubskiej :)

Qubric

"Samochód terenowy powinien być krótki, z małym rozstawem osi, małymi nadwisami i dużym prześwitem. Przeciwieństwo samochodu sportowego. "

Skąd ta definicja?

Chyba ,że dotyczy to klasycznych terenówek z lat 40ych, współczesne się troszkę rozrosły i praktycznie osiągają dość znaczne gabaryty ( Range Rover ok.5 metrów ).

Klasyk to Range Rover , Land takiego miana nie osiągnął.

Mam wrażenie,że troszeczkę się pogubiłeś w wyciągnięciu należytych wniosków.

Jeśli jeszcze ma blokadę mechanizmu różnicowego to nawet będzie tanie auto jak na Honkera tylko z gorszym wyposażeniem terenowym. Jeśli nie ma blokady, to będzie drogie auto jak na Poloneza (LOL).

Jozwa, chcesz kolejnego poldka do jazdy po mieście???

Frank, osiągnął, osiągnął. A stąd ta definicja żeby się nie powiesiły na wzniesieniu. To że cos się rozrosło "troszkę" nie znaczy że jest nadal terenówką. Możesz nimi jeździć po pustyni. Jeśli znajdziesz dostatecznie dużą. W sumie pustynia, to tez teren więc nazwa jakby się zgadza :)))

jazz , ja bym na twoim miejscu przemyslał temat dodatkowego wyposażenia

jakiejś wyciągarki może czy coś

święta idą - nie tylko na choinkach się bombki wiesza

ciekawe jak audio fabryczne... jak posłuchasz coś z Garbarka albo Jarret koniecznie

opisz wrażenia poodsłuchowe

Qubric, 21 Gru 2006, 16:14

>Jeśli jeszcze ma blokadę mechanizmu różnicowego to nawet będzie tanie auto jak na Honkera tylko z

>gorszym wyposażeniem terenowym. Jeśli nie ma blokady, to będzie drogie auto jak na Poloneza (LOL).

To ze środka tej toyoty

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.