Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA 2000 AE CZY ONKYO A-9755

DJ LUCAS

Rekomendowane odpowiedzi

ZUKZUKZUK

doradzasz lampę...ja mam podobny poroblem ponieważ chciałbym do amplitunera kina dołożyc coś co poprawi brzmienie streo, co będzie przede wszystkim dobrym wzmocnieniem 2.0 ale także posłuży jako końcówka do kanałów przednich.

czy dokładanie np lampowca ma tutaj sens ?? dodam ze muzyk to generalnie rozrywkowe brzmienia typu Pinacolada, N.Furtado itp. Lubie ciepłe szybkie brzmienie ale bez buczenia i syczenia. Lepiej zastosowac tranzystor czy jednak lampę lub hybrydę??

pozdrawiam

Nie jestem "kinomanem" i nie mogę powiedzieć, czy to ma sens?

Jedno jest pewne: obojętnie co podepniesz do stereo, będzie lepsze od amplitunera.

Mówi się, że niektóre tranzystory grają "ciepło" jak lampa. Tylko trzeba je znaleźć (mi się w miarę sie podobały: Gryphon Antileon i Yamaha M4 - żebyś nie mówił, że z jednej półki).

Swoją drogą ciekawe jest to, że do rozrywki szukasz lampy. Niezmiernie rzadko się to zdarza....

Zacznij poprostu dużo rzeczy podpinać i słuchać, słuchać, słuchać - innej drogi nie ma...

I nie sugeruj się tym, że pierwszy wzmacniacz bedzie dużo lepszy w stereo od aplitunera. Następne mogą zagrać jeszcze lepiej...

Pozdrawiam

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Daj znać - co Ci się bardziej spodobało... Wg mnie powinien to być...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Niestety dziś odsłuch rotela jest nie możliwy.

Tak na prawdę nie ejstem do końca przekonany czy lampa jest tu dobrym rozwiązaniem, skoro uważasz że tranzystor lepiej sie sprawdzi to będzie dla mnie cenna uwaga.

pozdrawiam

Ja tak napisałem ???

Nie nie , Ty napisałes "Swoją drogą ciekawe jest to, że do rozrywki szukasz lampy. Niezmiernie rzadko się to zdarza...."

i wywnioskowałem że może to byc kiepskie rozwiązanie niemniej nie zrozumiałem tego jako odradzanie.

jestem po prostu ciekaw.

Zaskoczyłeś mnie dlatego, że ludzie słuchający rozrywki nie przykładają wielkiej wagi do pięknych barw, czy odpowiedniego wypełnienia i ciężaru dźwięku...

Jak masz okazję - JAK NAJBARDZIEJ spróbuj , ale uważam, że do rozrywki powinna to być mocna i szybka lampa, ( najlepiej push-pull ).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.