Skocz do zawartości
IGNORED

preamp na dobrym opampie do symka

LunaticAllegro

Rekomendowane odpowiedzi

witam...planuje zbudowac dobry preamp do monoblokow na symku...

chcialbym zeby ktos mi pomogl a nawet zaprojektowal lub wskazal schemat na dobrym opie ...

preferuje dobra stereofonie... szeroka scene... detale dobrze kontrolowany bas.... szybki ... wokale wyraziste ...wysokie obecne choc nie natarczywe....

SYMEK

pojedyncza parka tranow narazie 2sa i 2sc docelowo mjl

trafa 350VA 2*28 szt2

diody byt150 15 A 150V 30ns

kondy 10 szt 4700uF vishay na jeden monoblok

cd denon dcd 860 z 20 bit przetwornikiem CA burr brown + tuning

kolumny diy na 2 szt visaton w170s+sc10n

kable cordial225 na bas i 215 na sorpan polacznie bi wire

interconnekt KLOTZ

filtry na zasilaniu

prosze o pomoc....

https://www.audiostereo.pl/topic/30418-preamp-na-dobrym-opampie-do-symka/

LunaticAllegro>

Może trochę zboczę z tematu, ale polecam preamp Barszczyka. Słuchałem u siebie ten preamp i z symkiem spisuję się świetnie. Bez preampa to teraz symka nie chcę się nawet słuchać. Polecam Barszczyka pomimo że lampowy.

a jaki koszt i jakis schemat by sie przydal????chyba ze masz materialy jakies do budowy tego pre????? napisz opinie o tym barszczyku...twoja i jak mozesz to opisz czy sa cechy ktorych ja oczekuje od preampa...

czekam na wpis

Zdecydowanie lampa, i to o dość dużym wzmacnieniu. Opcjonalnie simple pre wg. Veterana.

Koszt Barczyka to zależy na jakich lampach. Sama aplikacja na dobrym trafie to ok 150 zł, lampy od 5zł na targu po 60zł z ElectroHarmonixa albo JJ`a.

Syma proponuje na MPSA jednak i nawet stary nie zmieniaj tych Toshib na MJLe... chcesz sym-mulatora to rób wszystko żeby go zmulić.

W tym wątku masz wszystko opisane. Części na sprzedaż nie mam sam go teraz składam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mateuszu moj imienniku masz racje tam sa pcm61p i takowe mam ... a przyznaje zasugerowalem sie napisem na cd ze 20 bit tam jest ..o samym przetworniku nic wiecej nie wiem.... a mozliwe ze to chwyt reklamowy....hmmmmm???

a tak przy okazji to kiedys na plocie pisalo DUPA poglaskalem i mi drzazga weszla.... nbieraz nie warto wierzyc we wszystko co jest napisane

tyczy sie to rowiez sprztow elektronicznych..... pozdrawiam i dziekuje za oswieenie ze mam 18 bit

Mateusz M

• 2 tygodnie później...

>preferuje [...] dobrze kontrolowany bas.... szybki ...

Jak masz KLOTZ LaGrange to wymień na co innego, bo bas z tego kabla jest długi, źle kontrolowany i ma tendencję do dudnienia. Kabel to ostatnie ogniwo ale jak już skompletujesz system to radze się rozejrzeć za czymś innym.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.