Skocz do zawartości
IGNORED

Czy przetwornik pomoże i jaki ?

rafsyl

Rekomendowane odpowiedzi

rafsyl -> Poszukaj informacji o April Music Stello DA100 DAC - $695 plus przesylka prosto z fabryki. W tej chwili to jeden z lepszych zakupow ponizej $1000.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parsec,

Czy słuchałeś w ogóle tego Lite 68? Czy tylko czytasz opinie i oglądasz kolorowe obrazki? Bo ja słuchałem i mam trochę inne odczucia.

Kiedyś założyłem temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jakoś nie było żadnego mądrego...

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

gagacek -> Nie wiem skad takie agresywne nastawienie u Ciebie. Czy opinia sprzeczna z Twoja wzbudza u Ciebie agresje?

Slychalem Lite 68 wiele razy. Ma ten DAC jeden z czlonkow naszego klubu audio. Dalej potrzymuje swoja opinie co do tego, ze jest to lepiej wygladajacy niz brzmiacy DAC. Rozne sa gusta i Lite 68 ma prawo Ci sie podobac.

Parsec, litości, to nie agresja tylko ironia. Mam do niej chyba prawo, prawda? Gdybyś dalej niue rozumiał, przeczytaj sobie "o mnie". Gratuluję Ci wzmacniacza słuchawkowego, fajny wybór. Co do Twojej opinii do Lite oraz o NOS to... ale masz rację różne są gusta i szanuję to. Na przykład mnie mnie się jego wygląd (Lite) nie podoba:) Ale jak czytam że ktoś kategorycznie twierdzi że coś jest be a coś cacy, bo Ty i kolega itd... To tutejsza paranoja, wybacz, ale za dużo tego na forum, szkoda że to walka z wiatrakami. Pozdrawiam.

Trochę sensu poproszę.

gagacek -> Na tym polega "opinia", ze cos jest be a cos jest cacy. To, ze opinia ma miec zrodlo we wlasnym doswiadczeniu, jest dla mnie oczywiste. Nie mozna byc za a nawet przeciw. Jestem przeciw Lite 68 jako sprzetowi high end. Jako budzetowy sprzet jest to wedlug mnie DAC na granicy tego co mozna zaplacic za budzetowy sprzet z dzwiekiem jaki prezentuje. Moj kolega, jego wlasciciel tez tak traktuje ten DAC i nie narzeka lecz slucha go z transportem i z Squeezebox. Jak dla mnie Lite 68 jest zbyt malo detaliczny, dajacy effekt dzwieku zza kotary. Nie, nie jest to dzwiek lamp, Wydaje mi sie, ze jest to przyklad na to, ze sprzet z Chin mimo, ze na papierze i na zdjeciach wyglada niezle w praktyce jednak czasami bywa rozczarowaniem. Wszyscy mamy nadzieje na super okazje przy zakupie sprzetu, na nastepny “giant killer”. Lite 68 nim nie jest, przynajmniej w wersji fabrycznej. Byc moze modyfikacje usuwaja to co mi w tym DAC-u nie podoba. Nie mialem jednak okazji sluchac modyfikowanej wersji Lite 68.

Dzieki za gratujacje odnosnie wzmacniacza sluchawkowego. Wlasnie dzisiaj przychodzi do mnie znajomy z pudelkiem lamp. Chce zmienic lampy GT-6922 na cos innego, a moze po prostu sprobowac inne brzmienia :o)

Pozdrawiam,

Parsec

>Parsec

Temat zaczął sympatyczny chłopak, który bez żadnego ,głupiego "ąę" pytał o DAC z przedziału cenowego 1000-2000. Dostał fajne propozycje z tego przedziału, w tym własnie ten nieszczęsny Lite. A Ty wyskakujesz jak filip z konopii, stanowczo twierdzissz że "to jest be" i dajesz propozycję aby rafsyl, mieszkający w polskim piekiełku ze wszelkimi tego konsekwencjami, mając określony budżet, zapłacił 1000$ za coś tak naprawdę rodem z Guang Dong ze ceną obarczoną intensywnym marketingiem. Za kwotę 5x mniejszą ma podsuwany już nieśmiało Zhaolu który... gra tak samo:)) Itp, itd. Toż to paranoja. Oczywiście idę teraz na skróty, nie piszę o małych modyfikacjach ect. A lite gra ok jeśli chodzi o przeznaczaną kwotę i nadaje się jak najbardziej na upgrade. Tyle, szkoda pisać. To forum w obecnej formie to porazka.

>rafsyl

Nie daj się omamić i nie pędź prosto w przepaść. Kup przetwornik za rozsądne pieniądze, starannie wyważoną propozycję, resztę kasy przeznacz na wypad z kuplami albo dziewczyną i ciesz się życiem, ciesz się z tego co masz, bo popadając w coraz głębsze stany paranoi sprzętowej jak wielu na tym forum skończysz jako popiepszony, rozgoryczony facet szukajacy godzinami dziury w całym, który im ma mniej kasy tym więcej jej wydaje, który szuka bzdur a nie postrzega muzyki jako całości, jako spec od wszystkiego i niczego, tak naprawdę nic nie dającego na samym końcu tego bzdurnego procesu.

Dziewczynę pod ramię i na koncert Live marsz!!! Serdecznie Ci tego życzę

Szczęśliwego Nowego Roku!

gagacek

Trochę sensu poproszę.

gagacek -> Piszesz, ze Zhaolu gra tak samo jak DAC April Music Stello DA100 , ktory zreszta kosztuje $695, a nie $1000 jak sugerujesz. Czy sluchales obu DAC-ow w tym samym systemie?

Wlasne dlatego, ze rafsyl ma ograniczony budzet, warto podrzucic mu takie pomysly, za ktorymi stoi doswiadzczenie z odsluchow. Uwazam, ze placenie pelnej ceny za Lite 68 to czysta strata pieniedzy.

Twoje rady, jak wiekszosc Twoich wpisow, nie niosa ze soba konkretow jesli chodzi o audio, mimo iz twierdzisz, ze masz spore doswiadczenie na tym polu.

Rady typu "Nie daj się omamić i nie pędź prosto w przepaść", zdecydowanie nadaja sie na innego typu forum, a z pewnoscnie nie na forum audio.

Polecam tez lekcje geografii: Korea Poludniowa i Guangdong oddalone sa od siebie o 2000 km.

>Parse, wiesz co? Przeczytaj jeszcze raz siebie samego i zacznij od nowa, tylko po co:) A co do kosztów to jest jeszcze cło, transport, z resztą wszystko już jest napisane, reszta to kwestia inteligencji. Naprawdę, nie chce mi się pisać, bo widzę że to bez sensu. ,Pomijasz to co ważne, wypunktowujesz bzdety. Nie moja liga. Pozdr.

Trochę sensu poproszę.

Dziękuje kolegom audiofilom za wpisy , myślę że wrócimy do tego tematu po nowym roku (jak będziecie mieli ochotę)a narazie życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku

Rafał

Witam

Trochę się obawiam tych Chińskich przetworników ,posiadałem Cd z tamtego rejonu i nie był to mój trafny wybór .dlatego nadal jestem na etapie poszukiwań i chyba wolałbym używanego kupić DACa znanego producenta niż wyrób Chiński.

Mam nadzieje że żaden z kolegów Audiofilii się ni obraził .

Pozdrawiam

rafsyl, 2 Sty 2007, 21:29

Odrobilem lekcje domowa.

Masz doskonaly transport!!

DAC tez jest dobry ale wymaga drobnego dopieszczenia. Szkoda kasy na dodatkowy przetwornik.

Przede wszystkim zainwestuj w dobry zegar to tego CD - dzwiek sie pouklada - bedzie mniej meczacy i bedzie czystszy.

Witam

>mad_z

Czy znalazłeś może jakąś ciekawą stronę na temat Teac Vdrs 25x?

Co do dopieszczanie DACa w moim Teac już myślałem tylko nie wiem jaki miał być ten zegar i kto to by dobrze zrobił (ja jestem po po prostu w tych sprawach laikiem).Trochę jestem sceptycznie nastawiony na ingerencje tuningową ,ale z drugiej strony prawie co drugi Audiofil piszący na tym forum ma urządzenie które było tuningowane.

Jutro wybieram się z moim Cd na odsłuch do kolegi który posiada dużo lepsze klocki na sprawdzenie co Teac potrafi .zobaczymy co z tego wyniknie.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.