Skocz do zawartości
IGNORED

Seas L18RNX vs Peerless HDS180Exc

wovo

Rekomendowane odpowiedzi

wowo

Z tego co czytałem i słyszałem to HDS jest owszem bardzo dobrym głośnikiem ale sprawdza się najlepiej z mocnym piecem i przy mocniejszym graniu czyt. głośnijeszym. Potrzebuje kopa. Sam zastanawiam sie nad konstrukcja 2way i raczej sie zdecyduję na L18 poniewaz lepiej sprawdza się przy spokojnym cichym słuchaniu.

• 1 rok później...

wovo ---> i jak, zdecydowałeś się na Seasy? Jak wrażenia? Są może gdzieś w internecie dostępne projekty podłogówek na L18 i 27TBFCG? Waham się między nimi a V2.1 Akkusa. Które będą lepsze do 16m kw, do żywego, naturalnego grania, z dużą ilością szczegółów i dobrą przestrzenią?

Masz ER18RNX z Seasa papier. A ja czytałem na diyaudio.pl jest kilka postów jak ludzie kupują HDS EXC i klej puszcza po jakimś czasie na łączeniach nawet fotki są. Kilka osób tam tak pisało, że się zawieszenie i resor odkleja, to drugie bodajże częściej.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Peerlessa nie biorę pod uwagę. Komplet Seasów w polinku wychodzi ok. 850zł, ale pisze że była zmiana cen. Wie ktoś może jaka była cena przed podwyżką? Jest sens czekać i liczyć że coś potanieje czy zamawiać za te 850?

Ja z moimi 16 metrami 2x12" raczej sobie odpuszczę ;) Chyba zdecyduje się na L18 i 27TBFCG. Tylko mam takie pytanie. Czy mogę zastosować zwrotnice od Zaph'a jeśli rozmieszczenie głośników i strojenie będzie identyczne tylko będą to kolumny podłogowe?

Po pierwszy nie brakuje mi życia w seasach tylko w papierowym ER, po drugie 2x 12" nawet w 12m^2 może zagrać, to jest zabobon że nie może bo coś tam. Wystarczy dobrze zestroić i odpowiednio zamplifikować. Wtedy stopka zrobi nam dziurkę w brzuszku a rajd po tomach poprawi trawienie :D

Yogi zrobił wg. mnie świetny projekcik w "Wasze konstrukcje DIY" czy jakoś tak. Nie lubię ściemniania, a papierowy ER ściemna, zga milusio , fajnie do sypialni i do sexu z laską, ale nie do wsłuchiwania się w muzę.

P.S. I tak kiedyś kupie sobie Meyera do domu :)

A co do zwrotki to z Zaph Audio jest ok. Nawet kiedyś miałem przyjemność robić mix w studiu na monitorkach mojego projektu + zwrotka z ZAPH na L18 i 27TBFC i bardzo fajnie się to spisywało :) zdecydowanie bardziej referencyjnie od NS-10 ale to chyba nie jest komplementem w strone Seasa :P Do tego fajna muzyka z tego leci także jaknajbardziej Aluminiaki Seasa :)

Warto też nad AL170 pomyśleć, podobna klasa, za to KE25 jest już klasą samą w sobie wg. mnie zjadającą aluminiowego Seasa.

Gregin myślałem żeś się kapustą z grzybami zapchał i pare dni będzie spokój ... a tu ZONK :P

Na pocieszenie napisze że własnie słucham kablusiów głośniczkowych które sobie dzisiaj skończyłem skręcać :D Wychodzi na to że miedź też jest ok do audio :P

gregin, nie pij tyle sam tylko wpadnij, masz 5 minut :) posłuchasz se wreszcie dobrego dzwięku , fajnych płyt z przesterami które słyszy tylko tdrozd (nawiedzony czy co ?? ) i jeszcze się napijemy :P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.