Skocz do zawartości
IGNORED

Świat bez granic - odsłuch

Snajper

Rekomendowane odpowiedzi

Fr@ntz, 8 Sty 2007, 10:22

>Mi też wydają się jakieś dziwne, na stronie producenta sa takie:

A u mnie są chyba jeszcze inne... Wieczorkiem zrobię fotkę i wrzucę.

sprocket, 8 Sty 2007, 11:53

>Twój to Cyberlink Copper a nie Digital Copper

Racja. Nie zwróciłem uwagi na różnicę w napisie. Tak, czy siak, wieczorkiem postaram się wrzucić fotki.

• Redaktorzy

Cyberlink wygląda tak samo (przynajmniej tak jest na fotkach):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

>>>Ant,

AI wrócił do szafy. A Denonek robi i na razie będzie robił za napęd. Powody:

1. Mam kilka koncertów na DVD do których lubię wracać, a dźwięk przez AudioNemesisa jest lepszy niż bezpośrednio z DVD

2. Denon ma nieporównanie lepszy napęd jeśli chodzi o czytanie porysowanych płyt (a mam niestety kilka takich jak kiedyś progenitura dobrała się do kolekcji :-( )

3. Różnice między napędami są w moim odczuciu mniejsze niż wymiana interkonektu na stereovoxa (o ile są).

A więc Denon zostaje. Spróbuję kiedyś zaprosić do domu jakiś lepszy napęd na kilka dni i wtedy porównam. Na razie nie ma o czym mówić.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Spox. Wachlowanie kabelkami w planach. Ale to plan na kilka miechów a nie dni ;)

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Obiecane fotki. Moim zdaniem metroseksualność tego kabla niespecjalnie na nich wyszła. Musiałbym z balansem bieli chyba coś ręcznie pokombinować. Ale przynajmniej wtyki widać. :)

Ukryta Zawartość

post-4195-100000346 1170308894_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przeglądałem ostatni ogłoszenia i trafiłem na cos takiego:

Ukryta Zawartość

Może zainteresuje to któregoś z kolegów jako łączówka transportu z dac-em?

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Mam namiar na wzmacniacz Audio Innovations Alto. Bardzo prosze uczestnikow spotkania o opinie na temat tego sprzetu po odsluchu. Jaki byl ogolny charakter dzwieku, do czego mozna go porownac... Z gory dziekuje za wszelkie wpisy.

Pozdrawiam!

Napiszę pare słów wieczorkiem po powrocie do domu jako właściciel takowego ;)

Kris

Ponieważ nie mam pewności czy dotrzesz do forum w jego kopii - posłałem ci na emalię.

Kris

Chce najpierw podziekowac Krzysztofowi za informacje, ktore przyslal mi na maila. W sobote stalem sie posiadaczem omawianego wzmacniacza (Audio Innovations Alto). Zastapil Arcama Alpha 7. Jak widzicie, ciagle poruszam sie w przedziale budzetowym. Mimo to, jestem pozytywnie zaskoczony nowym nabytkiem. W porownaniu do Arcama, dzwiek jest swobodniejszy, oderwany od kolumn, bardziej rytmiczny (bas jest krotszy, mozliwe, ze minimalnie glebszy) ale przede wszystkim wysokie zyskaly na jedwabistosci i nie mecza jak w poprzednim zestawieniu. CD to Sony 559ES a kolumny to Musical Technology Kestrel - dosc male, wolnostojace z aluminiowa kolpulka. Ogolnie, wydaje mi sie, ze wzmacniacz po prostu lepiej wysterowuje te kolumny, dzieki lepszej wydajnosci pradowej ( co podkreslal Kris) mimo troche mniejszej mocy (35 vs. 40 W). Poza tym, cieply charakter wzmaka AI dobrze pasuje do raczej detaliczynch kolumn MT. Ogolnie jestem zadowolony. Czy myslicie, ze w przedziale do ok. 1000 zl, moge znalezc lepszy odtwarzacz z drugiej reki niz ten Sony?

Jeszcze raz Dzieki dla Krisa. Pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.