Skocz do zawartości
IGNORED

BOXY wieloplytowe

ABs

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś w empiku widziałem fajny box z muzyka Messiaena. cena - nieco ponad 100 zł praktycznie tyle samo co na Presto.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witajcie

Piszę ponownie, ponieważ dzisiaj dotarła do mnie paczka z JPC.de.

Jak wiecie tydzień temu zamówłem 50 płytowy box DHM.

Poszedłem na pocztę i rzeczywiście jest paczka z jpc, radość wielkia. Moj pierwszy zakup

w tej firmie, a już po tygodniu paczuszka dotarła. Niestety moja rodość trwała tylko do czasu otawrcia przesyłki.

W środku zamiast spodziewanego i zapłaconego boxu, 33 plytowy box z operami Wagnera.

Nie mam nic przeciwko temu boxowi i muzyce Wagnera. ale nastawiłem się na coś innego.

Wiem, że kupowaliście wiele plyt w jpc, proszę napiszcie jak podchodzą do reklamacji,

i jakie macie sugestje. Oczyście jutro wysłam maila z reklamacją, ale bardzo liczę na wasze

informacje w tym temacie.

Pozdrawiam

Andrzej N

Czyżby niemiecka precyzyjna maszyna handlu zacięła się, czy to może "alternatywny" sposób promocji muzyki miemieckich mistrzów? ;-)

A tak na poważnie, to nigdy mi się nie przytrafiła taka "podmiana" w JPC. Ja to bym już dziś do nich napisał, a jutro zatelefonował.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

andresn50

Może Ci się przyfarci i box DHM w ramach reklamacji przyślą Ci gratis? Ponoć u ich angielskich konkurentów z MTD to się zdarza(np. w wypadku nie otrzymania przesyłki wysyłają kolejną, ktoś o tym pisał na forum)

JPC zawsze przesyła potwierdzenie na piśmie, gdzie powinien byc opis przesyłki i to 2 egzemplarzach(razem z paczką oraz w osobnym liście. Jeśli na opisie wszystko jest OK, to z reklamacją nie powinno być kłopotu - choć takiej pomyłki nie przerabiałem. Miałem tylko niewinną sytuację, że JPC zastrzegło mi na karcie 5 euro za dużo(nie wliczyli bonusa). Okazało się, że zastrzeżenie dokonuje się automatycznie z uwzględnieniem faktycznych cen płyt, natomiast przy finalizacji transakcji potrącono mi właściwą kwotę. W każdym razie na reklamację odpowiedzieli mailem w ciągu 24 h.

andresn50, 26 Maj 2008, 20:44

Jeszcze raz, bo siadły mi polskie czcionki ;-)

a więc zrób tak: wyślij mejla z opisem co i jak, dla pewności zeskanuj rachunek i dołącz;

dalej powinno być tak: gratis wysyłają Ci właściwy boks, a ten odsyłasz im na wskazany adres. Koszt wysyłki będzie Tobie zwrócony jako kredyt na kartę.

Kupiłem kilkaset płyt w jpc, miałem jedną wpadę i tak właśnie wyglądała reklamacja. Wszystko odbyło się bezproblemowo. Dostałem nowy boks w gratisowej wysyłce, a koszt mojej 'odsyłki' wrócił do mnie na konto. Ot co.

dla przeciwwagi: w merlinie kupiłem dwa tygodnie temu płytę DVD na prezent, naliczyli mi 12 zeta więcej, złożyłem reklamację i ch... to kogoś dalej obchodzi, nawet się nie odezwali :-(

pzdr

Od pewnego czasu w jpc rzadziej się mylą (czego nie można powiedzieć o ich kolegach z zweitausendeins - ci zawsze czymś potrafią zaskoczyć).

Reklamacja zostanie załatwiona tak jak mówi Broy, nie ma powodow do obaw.

Jarzabek, 27 Maj 2008, 10:40

>Od pewnego czasu w jpc rzadziej się mylą (czego nie można powiedzieć o ich kolegach z

>zweitausendeins - ci zawsze czymś potrafią zaskoczyć).

sporo tam kupiłem, nigdy nie zanotowałem tam wpady

dziwne

widoczne niemiecka gospodarka mocno zwalnia ;-)

no i skoro dla zachęty wysyłają Wagnera to już zakrawa na zniemczanie

co na to Kurski i spece od PR PIS-u?

chłopaki czas na nowy teledysk dla lesia!

pzdr

Dosyć tego baroku. Czas na włoską landrynę operową z polewą, bitą śmietaną i zasmażką:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lepszy jest raczej ten tańszy box, choć droższym też parę rzeczy nie od macochy no i dźwięk będzie lepszy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Przyszła pora aby zdać relację, jak zakończyła się sprawa reklamacji w JPC.

Pominę relacje z korespondencji jak prowadziłem z JPC.de, przejdę do meritum.

Przysłano mi bez żadnych problemów i na koszt JPC box, który zamawiałem.

Chciano żebym odesłał box Wagnera, ale ponieważ trochę zależało mi, żeby zostawić go w domu i

mam awersję na Pocztę Polską, a myśl o wysłaniu paczki do Niemiec i czekanie na zwrot za porto

powodowało u mnie niechęć i opór. Próbowałem wynegocjować jakąś obniżkę, ale jedyne co udało się

wynegocjować to upust 5 Euro.

Resumując, reklamację załatwiono bardzo dobrze, kontakt mailowy był wzorowy, odpowiadano na każdy

mail, który do nich wysłałem. Płyty zamówione przysłano natychmiast po uwzględnieniu reklamacji.

Pozdrawiam

Andrzej N

• 3 tygodnie później...

Dotarł do mnie ostatnio, polecany przez kolegów w moim wątku o koncertach grossi, sześciopłytowy box Orchestral Works, autorstwa Trevora Pinnocka i The English Concert. Rzeczywiście to bardzo udane wydawnictwo i warto ten zestaw mieć mieć. O ile czegoś nie przegapiłam, to nikt jeszcze tego boxu nie wymienił w tym wątku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ł.A. Woman

W tej samej serii jest tez box z muzyka Purcella. Czy ktoś to zna?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ten zestaw jest wart zakupu? Proszę o profesjonalne podejście do tematu.Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Warner Classics: 2564699437

Bach, J S: Sacred Cantatas BWV1-200 (complete)

za 111 funtów

post-11281-100000138 1215290021_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

papirus, jest to na 99% nowe wydanie kantat Leonhardta i Harnoncourta. Widziałem je już parę miesięcy temu na Amazonie. Nagrania tych panów są podobno referencyjne, dla wielu osób wzór więc warto. Sam bym chętnie kupił, nie mam jednak karty kredytowej i jestem zmuszony czekać na polskie sklepy. Może teraz nie zedrą ze mnie jak w przypadku boksu DHM?

• 4 tygodnie później...

cezary, chodzi z pewnością o wydawnictwo Brillant i Pietera Leusinka. Mam parę płyty z tego wydawnictwa i mi się podobają. Nie są to wykonania monumentalne i z symfonicznym rozmachem, może dlatego. Jak masz możliwość to sprawdź i sam oceń.

• 4 tygodnie później...

6 pażdziernika ukaże pięciopłytowy box polskiego jazzmana, więcej informacji:

Ukryta Zawartość

P.S.

tak na marginesie "ciekawy" label wydaje to dzieło;-)

Ukryta Zawartość

witam!

powyższy boks mozna nabyć za 55 złoty po -małych- negocjacjach w mm jednakże czuje coraz wieksze opory sprzedawców do obniżania cen , zanosi się że to jeden z ostatnich zakupów w kraju :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Japończycy przygotowuja 10 plytyowy box DVD na 100 Karajana

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szykuje się kolejna gratka dla miłośników barokowych boxów. Cena atrakcyjna, z informacji znalezionych w sieci wynika ze chyba 2 lub 3 płyty pokrywają się z boxem DHM. Większość wykonawców jest mi całkowicie nieznana, ale i tak kupię choćby na prezent.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.