Skocz do zawartości
IGNORED

BOXY wieloplytowe

ABs

Rekomendowane odpowiedzi

daru0105

Pink Floyd BOX z 16 CD - cena u nas ponad 6 stówek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

> Tad46 i inni zainteresowani boksem HM.

Pisałem o tym wydawnictwie (włącznie z kompletnym programem i listą wykonawców) w tymże wątku na poprzedniej stronie.

Obecnie chyba najtaniej wyjdzie w Presto (MDT ma lepszą cenę ale b.drogo liczy za wysyłkę boksów):

Ukryta Zawartość

aktualnie 32 funty z transportem - jeżeli ktoś dobre układy w empiku, to może próbować przebijać.

Co do wyboru repertuaru: wynika on poniekąd z profilu Harmonii Mundi; ja osobiście jego nie-mainstreamowość traktuję jako zaletę - dzięki temu przy zakupie stosunkowo niewiele rzeczy mi się powtórzy. Po prostu tytułu nie należy traktować "dosłownie". A cena jest taka, że warto kupić choćby i dla 1/3 zestawu.

Ukryta Zawartość

dla miłosników kantat bachowskich mam informację na temat zbioru leonhardta/harnoncourta. Zbiór ten składa sie z 60 płyt, pakowanych w 10 boxów 6-płytowych. do tej pory można było kupić od razu cały komplet, jak również osobno każdy z tych 6-płytowych boxów. niestety nakład sprzedawanych sie wyczerpał. Jeśli więc ktos planował zbieranie tej kolekcji, to jedynym rozwiązaniem jest przygotowanie wiekszej sumki i zakup całości (ok. 1200 zł). mnei brakowało jedego boxu i niestety nie moglem juz go kupic. zdecydowalem sie na zakup komisowy w niemieckim amazonie (cena ponad 50euro plus przesyłka)

całośc 60-plyt mozna kupic rowniez poza granicami, oczywiscie znacznie taniej za przyzwoite pieniadze. np angielski amazon:

Ukryta Zawartość

145 funtow co daje niecałe 800 zł:)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

^broy

lepiej wstrzymaj się chwilę i zwróć uwagę na mały dopisek:

This item will be released on November 12, 2007. Pre-order now!

cały box powinien więc stać się dostępny również w innych lubianych przez nas punktach - może gdzieś będzie taniej? ;-)

dong

To w takim razie jest re-release, bo ten boks jest dostępny od ponad 10 lat!

np. tutaj:

Ukryta Zawartość

post-527-100000584 1194266986_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co prawda, to prawda, o ile bardzo lubię boksy jako tanią formę nabywania muzyki, o tyle jako opakowanie z tekturkowymi (a czasem wręcz papierowymi) kopertami... beznadzieja.

ostatnio coraz częściej myślę o zakupieniu hurtowej ilości jewel-boxów i przekładaniu płytek z boksów... na półce zajmą oczywiście masę miejsca, ale wygoda wzrośnie niepomiernie. tylko jeszcze nad grzbietami trzeba by popracować...

Papirus, Dong - wiem, że szukaliście czegoś przez net, ale po prostu w sklepach typu media markt i saturn takie rzeczy leżą bez problemu na półce. zazwyczaj kupuje się w paczce po 10 szt.

a tutaj nasze allegro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

^parmenides

wiem, do tej pory kupowałem zazwyczaj właśnie w MM - ale przy zakupie rzędu 100 szt. (a gdybym przepakowywał boksy to w grę wchodzą już takie ilości) warto rozejrzeć się w sieci lub w hurtowniach.

dzięki za info!

• 1 miesiąc później...

obniżka Warnera dotarła do Presto - sporo wartościowych rzeczy z labeli Teldec, Erato, itp. teraz już w naprawdę atrakcyjnych cenach:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dong, 6 Gru 2007, 11:53

>obniżka Warnera dotarła do Presto - sporo wartościowych rzeczy z labeli Teldec, Erato, itp. teraz

>już w naprawdę atrakcyjnych cenach:

>

Ukryta Zawartość

Czy Ty chcesz abyśmy zbankrutowali?:)))

Pozdrowienia

Ukryta Zawartość

link to promocji:

Ukryta Zawartość

post-527-100007623 1196944026_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

broy, box Mozarta z Perahią jest godny polecenia z jednym poważnym zastrzeżeniem: Sony w porównaniu z poprzednim wydaniem z 1997r. nie zrobiło zupełnie nic i dźwięk w kilku koncertach, np. 503 jest dalej fatalny!!!

ja chciałbym wyrazić moja opinię na temat wydawnictwa nazwanego "pink floyd - studio boxset", czyli wszystkich 14 studyjnych albumów grupy. przy cenie blisko 750zł można oczekiwać czegoś więcej, ale jak ktoś nie ma żadnej z płyt floydów ( tak jak ja ) to jest to dobra okazja, żeby sie z ich twórczością zaprzyjaźnić. wychodzi po 50zł na płytę, w tandetnych miniwinylowych wydaniach, z kompletnie nieczytelnymi tekstami ( vide foto ), a płyty często zupełnie pozbawione są jakiegokolwiek tekstu. ogólnie wydawnictwo pozostawia wiele do życzenia, na szczęście płyt nie poddano po raz kolejny ożywczemu zabiegowi remasteringu. pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-12251-100007453 1197113630_thumb.jpg

post-12251-100007454 1197113630_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam bardzo atrakcyjny box Mikhaila Pletneva. Uwaga atrakcyjna cena ok. 88 zł!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

CharlieSteron>>> Witaj. Mam pytanie jedno ale zasadnicze. Czy w skład boxu Pink Floyd wchodzi płytka dvd? Na naklejkach nigdzie nic na ten temat, a w zapowiedziach jest. Okładki płytek sa z cienkiej tekturki, czy grubszej, sztywnej? Pozdrawiam. Maciek

CharlieStereon, 8 Gru 2007, 12:33

>ja chciałbym wyrazić moja opinię na temat wydawnictwa nazwanego "pink floyd - studio boxset", czyli

>wszystkich 14 studyjnych albumów grupy. przy cenie blisko 750zł...[..]

1) Kosztuje toto 634,95 w fan.pl.

2)

"

Ekskluzywne wydawnictwo, w skład którego wchodzi 14 albumów zespołu - w tym 2 podwójne (Ummagumma oraz The Wall ).

W boksie znajdziemy zatem tak legendarne płyty jak: The Piper At The Gates Of Dawn, A Saucerful Of Secrets, More, Ummagumma (2), Atom Heart Mother, Meddle, Obsured By Clouds, The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals, The Wall (2), The Final Cut, A Momentary Lapse Of Reason, The Division Bell.

Każda z 14. płyt ukaże się w opakowaniu tzw. mini vinyl, dodatkowo w boksie znajdzie się również dysk DVD z wypowiedziami muzyków na temat 40-lecia istnienia Pink Floyd i pierwszej płyty, która zaczęła karierę tego legendarnego zespołu - The Piper At The Gates Of Dawn. ROCK

16 studio albums, cd in vinyl replica sleeves

"

Czyli z zalożenia to mają być miniLP.

3) Cena 50PLN/sztuja to jak na PF nie najdrożej. Skompletuj wydania japońskie :-)

4) - Żeby nie było, że bronię tego wydawnictwa - nie kupiłem go, ale na pewno, jak piszesz, dla wielu to najszybszy sposób na zakup wszystkich albumów studyjnych na raz.

płyty dvd nie ma. okładki są z grubszej tektury, ale sądzę że po roku użytkowania i tak będą pomięte. możliwe że na stronie jakiejś kosztuje to 643zł, ale akurat tam nie zaglądałem, nie patrzyłem gdzie jest najtańsze. biore pod uwagę media i empik. pomysł z miniwinylami jest zacny, ale tak na prawdę nie ma specjalnego sensu.a po 50zł za jedną płytę, biorąc pod uwagę że kupuję sie ich 14, czyli ilość prawie hurtową, to moim zdaniem dużo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.