Skocz do zawartości
IGNORED

BOXY wieloplytowe

ABs

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(Legacy of LIPATTI, 5 cd). Coś nieprawdopodobnego, taki kunszt za takie grosze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Drodzy Forumowicze, w jpc jest do kupienia 40-płytowy box "Mozart de luxe" w cenie 29,99 Euro!!!!!!! Dla wszystkich, którzy słuchają muzyki, a nie sprzętu - to po prostu trzeba mieć!!!!!!!!

To szaleństwo wielopłytowe oznacza, że dochodzimy do kresu epoki płyty, czy w ogóle muzyki sprzedawanej na nośnikach. Producenci miotają się, bo cały zyskowny system dystrybucji załamuje się. Produkcja płyty jest bardzo tania. Lepiej sprzedać płytę za grosze niż nie sprzedać w ogóle. Ale, zważmy, oni dalej usiłują robić w muzyce poważnej robić to, co w rozrywkowej: kupię 10 wersję V symfonii wtedy, jak mnie przekonają, że nowe nagranie jest lepsze od starych. I często się na to łapiemy. Prymat wykonawcy nad muzyką. I to się kończy, dzięki też Naxosowi, który ma niewiele wersji tych samych utworów, ale ma utworów bardzo dużo. Żyjemy w ciekawych czasach...

O, to też dobry pomysł...

z nowych płyt EMI

Myleene’s Music for Mothers - Myleene Klass & Various Artists

teraz jeszcze proszę o płytę dla leworęcznych wstających w czwartek o 10.55.

I tak można cały katalog wypełnić...

Stałem się posiadaczem boksu Karajan-opera/vocal i pierwsze oszczędności iemaj-płyty pakowane w tekturki bez żadnych dodatkowych folii!Droga firmo!boks ładny tylko dla mnie nova inwestycja w folie zabezpieczające płyty przed porysowaniem.Czepiam się :O)100 euronów za 72 płyty CD toż to za darmo :O)

moim zdaniem warto, bo:

1. 29 płyt kosztuje 199zł ( można trafić taniej oczywiście )

2. o wykonanie nie należy się martwić, bo jest w większości co najmniej dobre

3. jako wydanie rocznicowe najpewniej zniknie z rynku po skończeniu się nakładu

jedyny minus to wydanie "kopertowe" rozsądnie byłoby chyba przełożyć płyty to jakiś mniej niszczących kopert.

no i jeszcze repertuar jest tak dobrany, że mało jest popularnych dzieł, raczej w boxie są te spoza głównego nurtu.

^broy

chyba się pogubiłem(ś) w Twoich zakupach...

patrzę na TWÓJ wpis w tymże wątku z 5 Lis 2007, 14:46 (str. 4):

"właśnie odebrałem boks HM, cena 32GBP z dostawą, czyli jakieś cirkaebałt 170pln

bardzo ładnie wydane

pzdr"

a teraz znowu pytasz o niego...

nie schował Ci się aby gdzieś na półce pod stertą innych zakupów? ;-)

^broy

a! to rozumiem

nie wiem tylko, czy właściwe pytanie obecnie nie brzmi: "gdzie w ogóle???"

...bo w naszych ulubionych sklepach sieciowych już ani śladu po boksie!

może ten prezent to był jednak błąd? ;-)

Broy - pocieszę Cię. Mi Gigant dostarczył ten boksik wczoraj.

A tak przy okazji - ktoś narzekał w tym wątku, źe HM zebrała tu dzieła spoza głównego nurtu. Otóź dla mnie to właśnie zaleta tego boksu. Mówię jako posiadacz np. dziewięciuwersji Wariacji Goldbergowskich (mój rekord), czy średnio po pięć sonat i symfonii Beethovena (to samo z paroma innymi kompozytorami).

broy, 20 Lut 2008, 14:02

>znalazłem w gigancie za 185 zeta, pytanie czy dostarczą?

>

>w UK brak :-(

>

>pzdr

185+przesyłka (no ale chyba Ty masz u nich fory) to czy nie lepiej pójść do pierwszego emipku z brzegu (199pln) i stargować 10%

Pozdrawiam

>pp

Potwierdzam. Kupiłem w Empiku, cena półkowa 199zł. "Z głupia frant" zapytałem przy kasie o upust i dostałem 10%.

Dokładnie zostałem pozbawiony kwoty 179 zł, ale wyszedłem z magiczną kostką;)

>dzarro

Co prawda dopiero zdążyłem przesłuchać "informacyjnie" jedynie początek pierwszej płytki z tą pasją ale zapowiada się obiecująco. Jak do tej pory to miałem na półce tylko wykonaie Suzukiego, bo jakoś szczególnie za pasjami Bacha nie przepadam (a szczególnie rozwlekłości Mateuszowej, Janowa bardziej mi "leży", ale nie znaczy to też, że nie lubię tych pasji;)). Wiele w słuchaniu pomogłaby pewnie znajomość odpowiedniego języka, wtedy te recytatywy aż tak by nie nużyły a bez tej znajomości wiele się niestety traci:(.

Leszek

Przeoczyłem Twój post o boxie Karajana. Mam pytanko, czy potwierdzają się informacje o datach remasteringów(często lata 80-te) chodzi mi głównie o opery dostępne w serii GROC - np. cały Mozart i R. Strauss, Il Trovatore z Callas, druga wersja Meistersingerów itd. Może jednak szarpneli się na remaster ART?

A box Harmonii - moim zdaniem rewelka. Ja uznałem go za sposobność zbliżenia się do muzyki barokowej i tzw. dawnej i niewykluczone, iz paru wypadkach złapię bakcyla(Purcell, Dufay). W dodatku jest to wydawnictwo w pełnym tego słowa znaczeniu audiofilskie - jakość dźwięku, nawet w wypadku starszych nagrań, bardzo dobra w porywach do jeszcze lepszej.

>dzarro

Tak pisałem ci wcześniej o Pasji wg Mateusza Bacha w wyk. Herreweghe z tego boxu. Po dokładniejszym posłuchaniu to na tym Herreweghe tak bardzo kameralnie. Chór w małych składach. Jakoś to tak "chudo" (co nie znaczy źle) się prezentuje. Skoro mam do wyboru Suzukiego to chyba ten Herreweghe będzie sobie jednak "leżakował".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.